myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X

Miliardul de euro promis de liberali, proiect CU DEDICAȚIE?! „Marea golăneală”...

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 
Pe pagina sa de Facebook, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat cu pompă: 
 
Suntem pregătiți să acordăm miliardul de euro! Am pus în dezbatere publică proiectul de ordonanță de urgență!
 
1. Microgranturi pentru firme și PFA - 2.000 Euro
Microgranturile se vor da sub formă de sumă forfetară în valoare de 2.000 de euro fiecare. Bugetul total disponibil va fi de 100 de milioane de euro, din care 85% de la UE și restul de la bugetul de stat.
 
Beneficiarii vor fi IMM-uri care nu au angajați, precum și PFA care activează ca medici sau în domeniul artistic/creativ.
 
2. Granturi de capital de lucru: 2.000-150.000 Euro
Aceste granturi vor avea valoare variabilă, ca procent din cifra de afaceri pe anul 2019 a firmelor beneficiare (IMM-uri a căror activitate a fost afectată de răspândirea virusului COVID-19 sau a căror activitate a fost interzisă prin ordonanțe militare pe perioada stării de urgență și/sau pe perioada stării de alertă, în condițiile specifice prevăzute de prezenta ordonanță de urgență). Printre condițiile de acordare se menține criteriul ca firma solicitantă să aibă certificat de situație de urgență (CSU). Aceste certificate au putut fi solicitate de la Ministerul Economiei până pe 15 iunie 2020.
 
3. Granturi pentru investiții: 50.000-200.000 Euro
Granturile pentru investiții vor fi acordate pe bază de proiect depus de firma beneficiară și aprobat de Ministerul Economiei, prin AIMMAIPE (Agențiile pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului).
Firma beneficiară va trebui să vină cu un aport propriu la cheltuielile eligibile de cel puțin 15%. Acest aport este de 30% pentru firmele din București și județul Ilfov.
 
Listele complete cu domeniile de activitate ale firmelor eligibile și grila de punctaj pentru proiectele de investiții sunt și ele publicate ca anexe la proiectul de OUG.
MEEMA așteaptă propuneri de modificare pentru forma finală a OUG.
 
Proiectul de OUG şi anexele aici -
 
A spus-o și ministrul în text, este stipulat și la articolul 13: „Granturile pentru capital de lucru se acordă beneficiarilor care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții”, punctul a). „au obținut certificat de situații de urgență în baza Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 29/2020 privind unele măsuri economice și fiscal bugetare”.
 
Prin urmare, certificatul de urgență s-a putut obține până în data de 15 iunie 2020, iar proiectul de OUG cu granturile de un miliard de euro a apărut abia de câteva zile. Astfel, firmele (și sunt multe în România!) de bună credință care s-au chinuit să reziste în starea de urgență, strângând cureaua la maxim, și n-au solicitat certificatul de urgență rămân în... aer în ceea ce privește acest ajutor anunțat cu surle și trâmbițe de guvernanți. Dacă o firmă nu și-a luat certificat de urgență, asta nu înseamnă că n-a fost afectată la fel de mult ca una care și-a scos respectivul act. Apropo, de ce acest certificat de urgență nu poate fi dat și acum, retroactiv?!...
 
Așadar, (și) acest mega-proiect, învelit în staniolul strălucitor al promisiunilor liberale, pare unul „cu dedicație”, un dribling fin - catalogat de destui antreprenori onești drept o „mare golăneală” - pentru a-i înlătura pe cei fără pile și relații politice de la ajutorul de stat de care, într-o societate normală, toți cei ce au suferit trebuie să beneficieze.
 
Chiar, pe pagina de Facebook a domnului ministru al Economiei, cineva a comentat dureros de adevărat: 
 
„Intenții maxime - aplicabilitate minimă! Ați aruncat pisica în curtea băncilor care nu au suficient personal pentru analiza dosarelor și care te anunță sec, fără nici o explicație, că ai fost respins (IMM Invest). Mai rău te încurcă aceste speranțe - după 2-3 luni realizezi că mai bine închideai firma și nu ajungeai să te împrumuți de la cunoștințe pentru a încerca să supraviețuiești! Dar ce să faci când 90% din cei care ajung să ne conducă nu au avut în viața lor o afacere și nu stiu cu ce se confruntă micii întreprinzători! Nici nu mai încerc să urmăresc speranțele aruncate spre noi!”. 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
-1 #1 Barbu Gh. 12-07-2020 20:43
Hopaaa.... Începe lumea să realizeze că ceea ce spune sau „face” tifosul galben este 100% minciună, ba chiar ticăloșie!?
Referitor la cei 90% care sunt liberali dar au fost toată scârbavnica lor viață asistați de bugetari sau ȘOMERI (Horganu Lucovidu). La Brașov, vinitura semianalfabetă, a fost necalificat la Hidromecanica după care s-a băgat în politică. Veștea tot politruc. ȘI UITE AȘA SE POT GĂSI CAUZELE LA PRĂPĂDUL CE NE AȘTEAPTĂ!!!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
deepawali

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Lun, 08 Mar 2021
Euro   Euro   EUR   4.8838   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1118   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6917   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4060   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2309   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2419   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4970   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   132.9700   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Anunturi MyTEX

Sunteți de acord cu desființarea Poliției Locale Brașov?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter