myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X

BRAȘOV. Aeroportul a intrat iar în șantier

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Promisiunile președintelui Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, cu referire la continuarea proiectului de finalizare a Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, încep să se concretizeze. La finele săptămânii a început organizarea de șantier.

Anunțul a fost făcut de Veștea pe pagina personală de facebook: „Constructorul căilor de rulare ale Aeroportului Internațional Brașov a început organizarea de șantier. De asemenea, am început studiile CBR pentru pista aeroportului - CBR, California Bearing Ratio, care măsoară capacitatea portantă a pământului natural. Este un coeficient în funcție de care se stabilește ce tonaj suportă terenul alăturat pistei de aterizare cu CBR-ul respectiv”.

Este vorba despre etapa a III-a – Execuție cale de rulare Alfa, platforma de îmbarcare-debarcare și extindere a rețelelor de canalizare și drenaj aferente pistei de decolare-aterizare. Lucrările sunt executate de SC PORR Construct SRL din Bucureşti, care a avut oferta de preţ cea mai scăzută (26.581.072,28 lei plus TVA în valoare de 5.050.403,73 lei). Firma a subcontractat lucrările de electricitate și balizaj către TIAB SA București.

Potrivit proiectului, așa cum ne-a prezentat Adrian Veștea în repetate rânduri în ultimul timp, în această etapă de dezvoltare se urmărește realizarea următoarelor obiective: cale de rulare Alfa (cu o lungime de 200 de metri şi o lăţime de 23 de metri, plus acostamente); platforma de îmbarcare-debarcare (care va avea dimensiunea de 135 m/145 m şi va permite staţionarea a trei aeronave de categoria C cu anvergura aripilor de 36 metri); canalizare pluvială pentru obiectivele proiectate și pentru pista de decolare-aterizare existentă; montare tubulatură de balizaj pentru obiectivele proiectate (cale de rulare și platformă); iluminat platformă; elemente de protecție a construcțiilor din banda pistei. Suprafeţele de mişcare aeroportuară vor fi realizate din dale de ciment cu o grosime de 41 de cm.

Finanţarea va fi asigurată integral de la bugetul judeţean, iar lucrările vor dura patru luni de la momentul deschiderii şantierului.

Urmează procedura de achiziție pentru Proiectare și execuție a următoarelor obiective: clădire energetică, remiza PSI, posturi control acces, gospodărie de apă, parcare auto şi drum acces terminal – DJ 103C, drumuri tehnologice interioare, împrejmuiri și porți, rețele interioare în aeroport, platforma antisuflu. 

Până în prezent, la Aeroportul internaţional Braşov-Ghimbav s-a construit pista, în lungime de 2.850 de metri şi lăţime de 45 de metri, care a fost finalizată în toamna anului 2014. 

Consiliul Judeţean Braşov a contractat în acest an un împrumut de 200 de milioane de lei, din care mai mult de jumătate va fi folosit pentru finalizarea aeroportului, iar restul pentru cofinanţarea proiectelor contractate prin Programul Operaţional Regional.

Conform previziunilor, aeroportul ar trebui să fie funcțional în anul 2020. 

citiți și

 Proiectul mult aşteptat al Braşovului, de construire a aeroportului, a înaintat la faza a treia

 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

jan
+1 #1 jan 23-07-2018 17:05
Și va tot sta în șantier și peste 50 de ani. Până atunci și porcul va învăța să zboare .
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 14 Ian 2022
Euro   Euro   EUR   4.9432   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3142   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.9246   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7342   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2394   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4542   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5274   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   139.2800   Creștere
Anunturi MyTEX

Vi se pare corectă decizia ca Novak Djokovic să fie expulzat din Australia?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter