myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X

Primarul Coliban: „Brașov - Capitala Verde a României este o dorință comună a administrației și a cetățenilor, iar Forumul Orașelor Verzi..."

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Forumul Orașelor Verzi (FOV) - cel mai mare eveniment de sustenabilitate din România se va desfășura și cu ajutorul ONG-urilor, în perioada 6-12 septembrie, după cum amintește primarul Brașovului, Allen Coliban.

„Interesul pentru sustenabilitatea urbană, ecologie, protecția mediului și schimbările climatice a crescut în rândul oamenilor, iar administrațiile locale și centrale sunt cele care pot accelera procesul de tranziție spre o lume curată, cu grijă față de mediul înconjurător. Oamenii de știință atrag atenția de ani de zile că suntem la marginea prăpastiei și că riscăm să ne trezim într-o lume cu grave dezechilibre climatice și sociale, dacă politicienii nu iau decizii importante și responsabile față de viitor. Primăria Brașov a pus la dispoziție un buget de 100.000 lei prin ghidul de finanțare al FOV, suma maximă nerambursabilă fiind de 20.000 lei/proiect. Din șapte propuneri venite din partea ONG-urilor, șase proiecte au intrat în etapa de evaluare, unul singur fiind declarat neeligibil. Aceste proiecte vor ajuta la conștientizarea problemei schimbărilor climatice și la necesitatea ca Brașovul să fie deschizător de drumuri în ceea ce privește tranziția verde din România", a precizat primarul Coliban.

Potrivit acestuia, fiecare dintre noi poate contribui zilnic la această tranziție verde:
-utilizând mai des mijloacele electrice de transport în comun;
- prin gestionarea responsabilă a consumului de apă și energie electrică
-având grijă să păstrăm orașul cât mai curat
-prin depunerea și colectarea selectivă a deșeurilor „Brașov - Capitala Verde a României este o dorință comună a administrației și a cetățenilor, iar Forumul Orașelor Verzi este un argument important pentru a demonstra că nu avem doar dorință ci și putință", a conchis edilul brașovean.

Brașovul, gazda unei serii de evenimente pe teme de protecția mediului

La începutul lunii septembrie, Brașovul va fi gazda uneia dintre cele mai importante dezbateri pe probleme de mediu din România și a unei serii de evenimente care au ca scop conștientizarea brașovenilor și turiștilor asupra necesității implicării fiecăruia dintre noi în reducerea poluării.

Parte dintre aceste evenimente sunt organizate de Municipalitate, iar o altă parte, vor fi pregătite de ONG-uri, în baza unei cofinanțări oferite de Primărie, prin ghidul de finanțare FOV.

Săptămâna trecută a fost termenul limită pentru depunerea solicitărilor de finanțare, 7 organizații exprimându-și dorința de a organiza evenimente în perioada desfășurării FOV.

Dintre cele 7 propuneri, 6 au intrat în etapa de evaluare a proiectelor, iar o singură propunere a fost declarată neeligibilă.
Propunerile declarate eligibile vizează o paletă foarte largă de activități: de la  „Școala pământului“, ateliere de învățare a mersului pe bicicletă sau lansarea unei aplicații privind amprenta de carbon a fiecăruia brașovean, la identificarea, cu ajutorul cetățenilor, a speciilor de arbori invazive din Brașov și înlocuirea lor cu specii care cresc calitatea aerului.

Valoarea totală a bugetului dedicat finanțărilor nerambursabile este de 100.000 de lei, iar valoarea nerambursabilă maximă este 20.000 de lei/proiect.

„Ne dorim ca Brașovul să devină Capitala Verde a României și pentru ca acest lucru să fie posibil, vrem să inspirăm pe toți actorii sociali din Brașov să contribuie la îndeplinirea acestui obiectiv. Prin urmare, municipalitatea Brașov a inițiat discuții cu mediul de business, societatea civilă, precum și cetățenii, pentru ca în toamnă Brașovul să fie gazda celui mai mare eveniment de sustenabilitate de mediu din România și, în viitor, din Europa de Sud-Est. În acest moment suntem în etapa în care evaluăm cele șase proiecte propuse de ONG-uri, propuneri de evenimente care să aibă loc în timpul forumului, mai exact, între 6 și 12 septembrie, și, în paralel, municipalitatea lucrează pentru ca în toamnă să putem să punem în aplicare acele măsuri care încep cu adevărat tranziția spre verde. Îi așteptăm alături de noi pe toți cei care doresc să contribuie cu idei, proiecte, evenimente, pentru ca Brașovul să devină orașul pilon pentru tranziția către verde", a declarat Nicoleta Cîrjan, coordonatorul FOV.

Pentru a beneficia de finanțare, proiectele trebuie să corespundă domeniilor apelului de proiecte (sustenabilitate urbană, ecologie, protecția mediului și schimbări climatice); să se înscrie în cel puțin una dintre ariile tematice ale evenimentului FOV (Mobilitate și transport alternativ, Managementul deșeurilor, Spații verzi și reconversie urbană, Calitatea aerului, Energie regenerabilă); să se desfăşoare strict în Municipiul Braşov, în perioada 6-12 septembrie 2021; să fie inovatoare în atingerea obiectivelor de informare, educare și conștientizare a publicului cu privire la temele apelului de proiecte; să respecte principiile unui eveniment sustenabil din punctul de vedere al respectării normelor de mediu.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
-1 #1 Raoke Kaka 12-07-2021 22:14
Asta cui o fi lasat ”afacerile” cu prafuri si „hetnobotanicel e”!?
Citat | Raportează către un administrator
Willy
-6 #2 Willy 12-07-2021 23:26
Poate da si o matura prin city... Brasov city...
Citat | Raportează către un administrator
Willy
-7 #3 Willy 12-07-2021 23:27
Citez pe Raoke Kaka:
Asta cui o fi lasat ”afacerile” cu prafuri si „hetnobotanicele”!?

Dar tu pe latraul moscovit unde l-ai lasat?
Citat | Raportează către un administrator
Raoke Kaka
-3 #4 Raoke Kaka 13-07-2021 08:13
Citez pe Willy:
Citez pe Raoke Kaka:
Asta cui o fi lasat ”afacerile” cu prafuri si „hetnobotanicele”!?

Dar tu pe latraul moscovit unde l-ai lasat?

Ia intreaba-le pe mamitica ta si sotia....
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 01 Iul 2022
Euro   Euro   EUR   4.9461   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7286   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7088   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9311   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2489   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6612   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5289   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   123.9800   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că şi în perioada următoate va creşte valoarea ratelor bancare?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter