#

myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X

BRAȘOV. Adrian Veștea, despre investițiile ultimilor ani

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, își prezintă pe pagina oficială de Facebook, investițiile realizate de-a lungul celor aproape cinci ani de când conduce instituția.
Din anul 2016 și până în prezent, finanțarea domeniului sănătății a fost una dintre prioritățile mandatelor mele la conducerea Consiliului Județean Brașov.
Prezentarea grafică arată execuţia sumelor alocate sănătăţii din bugetul judeţean, respectiv sumele implementate şi decontate, iar creşterile de la un an la altul sunt spectaculoase.
Totul a culminat cu alocările din anul 2020, când pe fondul necesităţilor generate de criza pandemică, 40% din bugetul propriu al Consiliului Judeţean a fost repartizat celor şase unităţi spitaliceşti aflate în subordinea noastră: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. A.I. Sbârcea”, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie şi Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie.
În valori absolute, cele mai mari sume au fost executate în anul 2021, însă din totalul acestora 33.329,83 mii lei au reprezentat fonduri europene atrase prin cele trei proiecte POR privind dotarea cu echipamente medicale a UPU din cadrul Spitalului Judeţean şi a ambulatoriilor de la Judeţean şi Neurologie, precum şi în proiectul POIM privind gestionarea crizei COVID-19 în judeţul Braşov.
Sumele prezentate de grafic nu includ fondurile europene nerambursabile atrase în cadrul altor proiecte destinate spitalelor, respectiv:
- 2 proiecte POR privind eficientizarea energetică a clădirilor unităţilor medicale şi sociale (dintre care unul este deja finalizat),
- 2 proiecte POR prin intermediul cărora am decontat investiţii mai vechi în modernizarea serviciilor de urgenţă şi a celor din ambulatoriu (proiecte deja încheiate),
- 1 proiect POCA privind digitalizarea serviciilor sociale și medicale, aflat în implementare.
Dacă ar fi să totalizăm fondurile europene pe care le-am atras prin intermediul tuturor proiectelor destinate spitalelor noastre, ajungem la valoarea de 124 de milioane de lei.
Pe lângă sumele prezentate în grafic mai trebuie să adăugăm investiţiile demarate la nivelul Consiliului Judeţean şi apoi predate la Compania Naţională de Investiţii, aşa cum este cazul reabilitării şi modernizării corpului B al Spitalului Judeţean Braşov (proiect în fază finală de execuţie, cu o valoare de peste 26 de milioane de lei), precum şi proiectele investiţionale finanţate de Ministerul Sănătăţii prin Banca Mondială: extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean (în valoare de 10,3 milioane de lei, proiect ajuns în etapa recepţiei finale), şi modernizarea corpului vechi al Maternităţii (proiect finalizat în 2018, cu o valoare de aproximativ 30 de milioane de lei).
Îmi doresc ca brașovenii să se simtă în siguranță când trec pragul unui spital public, să fie tratați în condiții decente, cu aparatură performantă! Mai avem încă multe de făcut la acest capitol și, cu siguranță, le vom face!
În spatele acestor proiecte și realizări a stat o echipă de oameni extraordinari și o muncă titanică: echipa CJ Brașov, pe care cu mândrie o coordonez și căreia îi mulțumesc!”
Continuăm şi în 2022!, a scris Veștea.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+3 #1 Barbu Gh. 26-01-2022 07:41
Ce grafic „frumos”. Păcat că nu vedem nimic palpabil. Nimic-nimic.
Citat | Raportează către un administrator
jalnica administrati
+3 #2 jalnica administrati 26-01-2022 08:28
Iasovul, o ruina condusa de un bronzat prin nastere si de un it-st mincinos, un it-st fals (fara studii, fara licenta!!!)
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Lun, 27 Iun 2022
Euro   Euro   EUR   4.9459   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6730   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7464   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8803   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2442   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6262   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5288   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   122.6100   Scădere
Anunturi MyTEX

Merită Mariana Tîrcă să devină selecționer al primei reprezentative a României?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter