myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X

Update. BRAȘOV. Cum explică Alexandra-Ioana Crivineanu amendamentul care a deranjat-o pe Flavia Boghiu

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Consilierul local PSD Alexandra-Ioana Crivineanu a explicat pe Facebook de ce ea și colegii ei de partid, din Consiliul Local Brașov, nu au fost de acord cu bugetul de 4 milioane de lei pentru finanțarea nerambursabilă a evenimentelor culturale.

Suma fusese anunțată de Primărie, dar nu a fost aprobată de Consiliul Local Brașov, ceea ce i-a deranjat pe primarul Allen Coliban și pe viceprimarul Flavia Boghiu, care și-au exprimat nemulțumirea pe Facebook.

Potrivit viceprimarului, „consilierii locali ai majorității PNL + PSD taie fonduri de la cultură doar pentru că pot!".

Alexandra-Ioana Crivineanu oferă, însă, următoarele explicații:

„Cu privire la amendamentul grupului de consilieri locali PSD de a reduce bugetul alocat finanțărilor nerambursabile pentru evenimente culturale de la 4 milioane de lei (proiecția bugetară pentru 2022) la 3 milioane de lei (așa cum a fost votat și alocat în 2021), pentru o corectă și transparentă informare a tuturor brașovenilor, în calitate de lider de grup fac următoarele precizări: -Bugetul alocat anul trecut pentru finanțarea proiectelor culturale a fost de 3 milioane de lei, din care au fost cheltuite numai 2,5 milioane de lei (rămânând o sumă necheltuită).
- Faptul că au fost depuse foarte multe dosare de candidatură nu a însemnat că un număr mare a și beneficiat de sumele alocate.
-Să ieși public și să anunți în calitate de viceprimar faptul că deja a fost alocată suma de 4 milioane de lei, ÎNAINTE de aprobarea și de votul Consiliului Local înseamnă o sfidare a autorității deliberative a Consiliului Local și o lipsă de respect prin inducerea în eroare a brașovenilor.
-Ba mai mult, în comunicatul de presă transmis de către Primăria Brașov referitor la lansarea Ghidului de finanțare a proiectelor culturale se menționează explicit faptul că, modificările au fost introduse în urma mai multor consultări pe care reprezentanții primăriei le-au avut cu organizațiile culturale din Brașov și cu membrii Comisiei de cultură a Consiliului local. În calitate de membru al acestei comisii NU AM FOST CONTACTATĂ ÎN VEDEREA UNEI ASTFEL DE CONSULTĂRI.
-Nu mai dorim să beneficieze de astfel de finanțări entități care au avut probleme cu municipalitatea, cum ar fi ocuparea unor spații fără autorizație, fără drept, a domeniului public.
- Nu suntem de acord cu criteriile de selecție care vor sta la baza acordării acestor sume nerambursabile. Ne dorim ca Brașovul să aibă parte de evenimente cu conținut de foarte bună calitate, prin urmare, selecția candidaturilor va trebui făcută după niște criterii foarte riguroase.
Tocmai de aceea, ghidul de finanțare fiind în dezbatere publică va suferi modificări, în sensul îmbunătățirii mai multor aspecte.
-Cerem transparență și comunicare pentru justificarea oricărei sume de bani alocată din bugetul local. Drept pentru care, am cerut în Comisia de cultură un raport (care să prevadă câștigătorii selecției din 2021, ce fel de evenimente au desfășurat aceștia, calendarul acestor evenimente, impactul pe care l-au avut asupra orașului nostru și al brașovenilor, calitatea actului artistic ș.a.), raport care nici până la această oră nu ne-a parvenit. Dragi brașoveni, afirmația că grupul PSD din Consiliul Local se opune dezvoltării culturii brașovene este total falsă și nejustificată. Faptul că nu am majorat cu 1 milion de lei bugetul pentru finanțarea evenimentelor culturale, nu înseamnă că nu putem beneficia în acest an de evenimente frumoase și de bună calitate.
Ba mai mult, dacă vom vedea că există cerere mare pentru depunerea unor astfel de proiecte, dacă vom constata că printre ele se regăsesc proiecte foarte bune, de anvergură, finanțarea se poate suplimenta.
Vom fi primii care vor propune suplimentarea bugetului alocat acestui capitol.
Brașovul trebuie să fie (cu adevărat) în top în 2022, printr-o serie de evenimente culturale de calitate, ce acoperă o arie variată de categorii sociale și gusturi și care pun în valoare patrimoniul local și specificul orașului nostru!
Iar pentru asta noi, consilierii locali PSD suntem deschiși să încurajăm și să promovăm orice act de cultură ce merită și ce face cinste Brașovului!".

VEZI ȘI:

 Update. BRAȘOV. Viceprimarul Flavia Boghiu acuză după votarea bugetului pentru 2022: „Consilierii locali ai majorității PNL + PSD taie fonduri de la cultură doar pentru că pot!"

Update. BRAȘOV. Primarul Coliban, după votarea bugetului, dar cu amendamente: „Din păcate, unii..."

BRAȘOV. Bugetul municipiului pentru 2022 a fost aprobat, dar cu amendamente și după ore de discuții în contradictoriu

 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
-1 #1 Barbu Gh. 13-02-2022 16:54
Deși este pesedistă, a răspuns corect și plauzibil scâncetelor de mirandolină ale pluseristei văcsuite.
Citat | Raportează către un administrator
Willy
-7 #2 Willy 14-02-2022 00:50
Eu nu stiu altii cum sunt, dar pentru mine cel mai greu in viata este sa vad periodic la ziar diverse persoane, care nu au nici in clin nici in maneca cu viata in bine a cetatenilor orasului si a tarii. Si sa le vad in poze pe la cate un birou (sau masa) cu un pix in mana, "preocupati" de diverse asa zis probleme inventate. (si oengista aia, singura doamna din administratie, mereu are ba un pix, ba un smart in mana. Ca si cum noi suntem fraieri si nu stim ca incearca sa isi ascunda emotiile si gesturile ca sa nu o citim ce nimeni este). Important pentru ei este sa fie bifati ca aparuti la ziar sau tv, nu conteaza ca vorbesc numai prostii si baliverne. Sunt curios, aparitiile astea la ziar, sunt platite sau sunt rezultatul slugarniciei?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Joi, 06 Oct 2022
Euro   Euro   EUR   4.9366   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.9920   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6319   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0780   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2555   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6544   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5240   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   117.0000   Creștere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că ne îndreptăm spre o confruntare militară între SUA şi Rusia?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter