myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X

Primăria Brașov a lansat LICITAȚIE pentru achiziția a peste 1.000 de camere video cu diferite „roluri", inclusiv de detectare a numerelor de înmatriculare

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Primăria Brașov a lansat o licitație pentru ,,Furnizare echipamente și Lucrări de instalare Sisteme de Supraveghere Video (CCTV)”, care presupune încheierea unui acord cadru, pentru 4 ani, pentru achiziția și instalarea unui sistem video care să integreze mai multe tipuri de camere video și softuri.

Municipalitatea vrea să instaleze de la camere care detectează numere de înmatriculare, marcă, model, categorie autovehicul, până la camere care fac analiza mișcării obiectelor și persoanelor.

Totalul achiziției pentru cele 1.010 camere, a softurilor necesare, a celorlalte echipamente și a montajului ar putea ajunge la 10 milioane de lei.

„Unul dintre obiectivele noastre, ca municipalitate, este ca fiecare brașovean și turist să se simtă sigur pe străzile orașului, iar pentru asta trebuie să investim cât mai mult în ceea ce înseamnă creșterea securității personale în spațiul public. În același timp ne dorim să reducem la minim vandalizările care au loc pe domeniu public, de la distrugerea mobilierului urban, la așa-zisul graffiti, dar și să stopăm fenomenul de aruncare a deșeurilor în locuri nepermise. Una dintre soluții, utilizată cu succes în orașele mari din vestul Europei, este introducerea unui sistem de monitorizare video prin intermediul căruia cetățenii vor fi mai bine protejați, sistem care poate fi folosit si de alte servicii ale oraşului, cum ar fi: poliția, pompierii, serviciul de ambulanță sau alte servicii de utilitate publică. Brașovul este recunoscut, atât de cetățenii săi, cât și de turiști, pentru multe calități, vrem să rămână cunoscut și pentru siguranța pe care o oferă”, a precizat primarul Allen Coliban.

Conform caietului de sarcini, câștigătorul licitației trebuie să asigure următoarele echipamente, lucrări și servicii:

-        lucrări civile pentru realizare tubulatură subterană;
-        lucrări electrice și de comunicație;
-        livrarea a și montarea a 1.010 camere video;
-        software analiză video;
-        integrarea cu sistemul de telegestiune iluminat existent la nivelul municipiului Brașov;
-        integrarea cu sistemul de supraveghere video existent la nivelul municipiului Brașov;
-        sistem de stocare și procesare al imaginilor echipat cu UPS;
-        sistem de comunicații date.

Valoarea estimată a acestui acord cadru este cuprinsă în intervalul de minim 549.684,20 lei și maxim 10.735.783,91 lei, durata acordului-cadru fiind de 48 de luni.

Modalitatea de atribuire este cel mai bun raport calitate-preţ, în care propunerea financiară reprezintă 60 de puncte, iar propunerea tehnică 40 de puncte.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 10 iunie 2022, ora 15:00.

Soluția tehnică presupune instalarea a 5 tipuri de videocamere configurate cu mai multe facilități, astfel:

Tipul 1 de camere video trebuie să permită detectarea numărului de înmatriculare al autovehiculelor care intră in zona supravegheată, acesta fiind stocat in sistemul pus la dispoziție de achizitor. Aplicația software de recunoaștere număr de înmatriculare și informații auto va rula pe camera video.

Tipul 2 de camere video trebuie să permită supraveghere video generală a locului unde va fi instalată camera, având funcții de analiza video pe baza imaginilor înregistrate. Pentru analiza video vor fi disponibile informații de genul parcării autovehiculelor într-o zonă marcată ca fiind cu „oprirea interzisa” sau accesul pe un sens nepermis. Aplicația instalată va urmări obiecte în mișcare, cum ar fi persoane și vehicule, și declanșează o alarmă dacă se încalcă o regulă predefinită. Aplicația video, care rulează pe o cameră video, poate ajuta la prevenirea infracțiunilor precum vandalismul și contravențiile rutiere. De asemenea, va exista posibilitatea de a configura timpul pentru alarmare în cazul unui obiect care a stat prea mult într-o zonă sau de a configura numărul de obiecte într-o zonă pentru alarmare.

Tipul 3 de camere video trebuie să permită detectarea și stocarea numărului de înmatriculare al autovehiculelor care intră in zona supravegheată, producătorul autovehiculului (marca), modelul și categoria (autoturism, camion, autobuz, microbuz). Va exista posibilitatea de căutare pe baza de filtre a tuturor informațiilor menționate mai sus. Aplicația software de recunoaștere a numărului de înmatriculare și informațiilor auto va rula pe camera video.

Tipul 4 de camere video trebuie sa fie de tip PTZ, pentru a putea realiza mișcarea camerei pe diferite poziții de la distanță, precum și posibilitatea de apropiere prin zoom optic de 30x, de către operator sau, automat, pe baza unor poziții prestabilite. Camera este special proiectată pentru a fi instalată în exterior și are funcția de rotire 360 grade continuu, pentru urmărire facilă a obiectelor sau persoanelor in mișcare.

Tipul 5 de camere video trebuie să permită utilizarea unei cartele SIM direct în camera video, fiind utilizată pentru instalări ocazionale. Rezoluție minima 1920x1080 pixeli.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+3 #1 Raoke Kaka 16-05-2022 17:48
Camerele astea fac si curatenie?
Citat | Raportează către un administrator
Willy
-4 #2 Willy 17-05-2022 01:18
Citez pe Raoke Kaka:
Camerele astea fac si curatenie?

Ma-ta face si pe datorie?
Citat | Raportează către un administrator
Raoke Kaka
0 #3 Raoke Kaka 17-05-2022 08:49
Citez pe Willy:
Citez pe Raoke Kaka:
Camerele astea fac si curatenie?

Ma-ta face si pe datorie?

Aurolacule, ma-ta tot in crasma zace beata ca o scroafa? Acolo unde te-a fatat, dupa cum chiar tu ai recunoscut: ”Eu in carciuma m-am nascut, in carciuma vreau sa mor.” În mytex.ro, data 27-09-2121 la 23:21.
Citat | Raportează către un administrator
Willy
0 #4 Willy 17-05-2022 23:38
Citez pe Raoke Kaka:
Citez pe Willy:
Citez pe Raoke Kaka:
Camerele astea fac si curatenie?

Ma-ta face si pe datorie?

Aurolacule, ma-ta tot in crasma zace beata ca o scroafa? Acolo unde te-a fatat, dupa cum chiar tu ai recunoscut: ”Eu in carciuma m-am nascut, in carciuma vreau sa mor.” În mytex.ro, data 27-09-2121 la 23:21.

Lasa, nu schimba subiectul: Ma-ta face si pe datorie? Ca nu mai am rabdare pana pe 20.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
PERSPECTIVE PERSONALMANAGEMENT

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Ma, 09 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.9050   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7905   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8089   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0290   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2493   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7290   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5079   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   124.2700   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că PSD ar fi de acord ca „rotativa” premierilor să nu mai aibă loc?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter