myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X

BRAȘOV. Ambulatoriul Spitalului de Neurologie și Psihiatrie va fi dotat cu aparatură medicală de recuperare de peste 2 milioane de euro

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Echipamente medicale de ultimă generație se vor achiziționa printr-un nou contract de finanțare Regio și vor asigura servicii medicale de calitate pentru Ambulatoriul Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie din Brașov. Proiectul de finanțare nerambursabilă a fost semnat astăzi, la sediul Consiliului Județean Brașov, în cadrul unei conferințe de presă, de către președintele CJ Adrian Veștea și directorul general al ADR Centru, Simion Crețu. Peste 2,22 milioane euro fonduri nerambursabile Regio se vor aloca pentru achiziția echipamentelor de ultimă generație.

„Considerăm acest proiect ca fiind foarte important, deoarece contribuie alături de celelalte proiecte locale la bunăstarea cetățenilor din județ. CJ Brașov va beneficia în mod indirect de pe urma extinderii și modernizării Ambulatoriul Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie, prin micșorarea cheltuielilor alocate. Angajații spitalului vor putea munci și asigura un mediu de lucru curat, nepoluat, îngrijit și sigur, cu precădere prin punerea la dispoziție a unor echipamente performante specifice acestei activități medicale, în vederea stimulării randamentului și eficienței tratamentelor de specialitate. Cetățenii vor vedea astfel că utilizăm fonduri europene pentru cele mai importante aspecte sesizate de oameni, respectiv creșterea calității în sănătate și, pe de altă parte, îmbunătățirea condițiilor de transport”, a declarat Veștea. 

Valoarea totală a proiectului contractat este de 10.572.694 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate este de 10.361.240 lei, respectiv 98% din valoarea eligibilă a proiectului (aproximativ 2,22 milioane euro). Diferența dintre cele două sume, respectiv 211.000 de lei reprezintă cofinanțarea asigurată de către CJ Brașov pentru realizarea proiectului. Fondurile alocate provin din bugetul Regiunii Centru al Programului Operațional Regional 2014-2020,  prevăzute pe prioritatea 8.1 ce finanțează Investiții în infrastructurile sanitare și sociale.

„În Regiunea Centru, investiția realizată prin proiect va servi ca exemplu pentru celelalte instituții spitalicești, urmărind să ridice nivelul calitativ al actului medical, să reducă riscul asupra sănătății populației și să ridice standardele de protecție a sănătății la un nivel comparativ cu cel european. Concentrarea investițiilor în activități ce vizează interesul și siguranța brașovenilor se poate observa și din cele nouă contracte de finanțare nerambursabilă Regio semnate până în prezent de noi și CJ Braşov. Valoarea totală a sumelor atrase de județul Brașov pentru dezvoltarea infrastructurii locale este de peste 394 milioane lei, adică 83,29 milioane euro. Patru proiecte din cele nouă vizează investiții consistente alocate pentru reabilitarea infrastructurii rutiere a drumurilor județene din județ, iar celelalte prevăd reabilitarea și dotarea unităților spitalicești din județ, respectiv a Unității de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru, a Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic Județean de Urgență, a UPU din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, precum și două proiecte concentrate pe îmbunătățirea servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populația județului Brașov”, a precizat Simion Crețu.

Infrastructura deținută de Ambulatoriu este insuficientă și duce la o disproporție între numărul pacienților și capacitatea echipamentelor. În urma implementării proiectului vor fi achiziționate 57 de echipamente medicale de specialitate și 22 de seturi de mobilier care vor fi amplasate la sediul central al Spitalului Clinic de Psihiatrie si Neurologie, în spațiul alocat desfășurării activității Ambulatoriului. Pe lista echipamentelor prevăzute, se regăsesc următoarele aparate: computer tomograf, ecograf muscolo-scheletal, ecograf doppler, precum și diverse echipamente pentru recuperare neuro-psiho-motorie cum sunt: lift pentru transport pacienți, bandă alergare sau bandă pentru bazin, sistem robotizat de recuperare a mersului și alte sisteme de evaluare și recuperare a mobilității membrelor.

Se estimează că până vara anului 2021 se va finaliza procesul de derulare a achizițiilor și de dotare a Ambulatoriului.

„Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov, din punct de vedere investiţional, se află într-un moment istoric întrucât, faţă de anul 2018, sumele alocate pentru investiţii au crescut de 9 ori (în 2018 – 327.000 euro, în 2019 – 3.151.000 euro), împărţiţi astfel: fonduri proprii – 106.000 euro, bani din fondurile Consiliului Judeţean – 241.000 euro, fonduri de la Ministerul Sănătăţii – 604.000 euro, fonduri europene – 2.200.000 euro. Strategia de dezvoltare propusă de Comitetul Director se desfăşoară pe trei paliere: Pentru specialitatea Neurologie, se urmăreşte un plan de convergenţă către o unitate de accident vascular acut care poate desfăşura tratament de tromboliză. Pentru specialitatea medicină fizică şi recuperare, din fonduri europene, Ambulatoriul va fi dotat cu aparatură modernă de electroterapie, hidroterapie şi kinetoterapie, putând astfel să deservească în regim de ambulator, în afara internării, un număr mai mare de pacienţi post-accident vascular acut. Aparatura achiziţionată în cadrul acestui program va include şi platforme robotice de reeducare a mersului. Se va avea în vedere şi reamenajarea bazinului de la parterul bazei de recuperare. Pentru specialitatea psihiatrie s-a avut în vedere creşterea calităţii actului medical şi îmbunătăţirea securităţii, atât a personalului medical, cât şi a pacienţilor”, a specificat managerul interimar al unității spitalicești, asist. univ. dr. Florin Bîgiu. 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+1 #1 Raoke Kaka 20-08-2019 16:11
Ce bruneciori sunt primii doi din poză.
Oricum, ceea ce contează este că se fac investiții. Puține și cu bani europeni, dar tot este ceva. Banii noștri sunt mai puțin de jumătate decât cei europeni: de ce? Grosul merge la pensii „speciale” și la culte? La vouchere de vacanță?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
USR

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
MB RAD Construct - Radiatoare Industriale

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 27 Noi 2020
Euro   Euro   EUR   4.8735   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0875   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4471   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5081   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2376   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1463   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4918   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.6200   Scădere
Anunturi MyTEX
Anunturi MyTEX

Credeţi că din punct de vedere economic ne vom reveni în 2021?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter