myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X

BRAȘOV. Anul școlar a fost deschis de duminică într-un liceu „nou” / Binecuvântare de la Patriarh

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Anul școlar 2021-2022 a fost deschis deja la Brașov, festivitatea inaugurală având loc duminică, în prezența Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, a Preasfinţitului Ignatie, Episcopul Huşilor, a prefectului Mihai Cătălin Văsii, a președintelui Consiliului Județean, Adrian Veștea, a inspectorului general școlar prof. Ovidiu Tripșa și a altor oficialități.

Elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Dumitru Stăniloae” din Braşov - care a redevenit acum unitate de învățământ de sine stătătoare, ieşind de sub tutela Liceului (fost) Pedagogic „Andrei Mureşanu”- sunt cei care au primit deja binecuvântare arhierească la început de an şcolar, notează site-ul Mitropoliei Ardealului. Ierarhii şi preoţii prezenţi, printre care și protopopul de Braşov, Dănuţ-Gheorghe Benga, au oficiat un Te Deum pentru a-I mulţumi lui Dumnezeu şi a cere ajutor şi ocrotire în noul an şcolar.

La finalul slujbei religioase, PS Episcop Ignatie a citit mesajul de binecuvântare a profesorilor şi elevilor transmis la începutul noului an şcolar de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

În cuvântul de binecuvântare, ÎPS Mitropolit Laurenţiu a subliniat rolul şi chemarea instituţiei braşovene de a duce mai departe misiunea Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei, în educarea tinerilor români în spiritul ortodoxiei ardelene. De altfel, racla în care se păstrează capul Sfântului Ierarh Andrei Şaguna a fost adusă de la Sibiu pentru ca profesorii şi elevii seminarişti să se închine.

„Aţi venit într-o şcoală vocaţională şi vocaţia pentru Teologie este acea chemare făcută de Dumnezeu la care voi aţi răspuns. Nu doar notele pe care le primiţi la disciplinele teologice contează, ci mai importantă este pentru voi formarea spirituală, duhovnicească. Credinţa care v-a adus până aici, care a fost o credinţă primită de la părinţi, din biserica unde aţi crescut, trebuie acum mărturisită prin păstrarea virtuţilor tinereţii: sinceritatea, nevinovăţia, curăţia etc. Toate acestea de le pierdeţi la Seminar, nu le veţi mai găsi la Facultate şi veţi suferi toată viaţa voastră”, le-a spus ierarhul.

O şcoală de tradiție pentru Brașov

„Orice început aduce nădejde şi speranţă de mai bine şi este începutul anului şcolar pentru toţi elevii, iar pentru noi este un început aparte, deoarece am dorit de o vreme, mai exact de vreo doi ani, să reaşezăm această şcoală teologică pe un fundament, să-şi redobândească personalitatea juridică pentru a putea creşte, pentru a putea deveni o şcoală aşa cum se cuvine unui oraş cu istorie veche în ceea ce priveşte învăţământul teologic”, a spus părintele director, pr. Ionuț Marcel Pop.

„Este o mare bucurie pentru mine să particip la deschiderea anului școlar la Seminarul Teologic Ortodox «Dumitru Stăniloaie» (...) care redobândeşte statutul de unitate şcolară de sine stătătoare. În acest fel sunt recunoscute și apreciate pregătirea profesională a corpului didactic, calitatea actului educațional și performanțele școlare obținute de absolveții acestei instituții de învățământ preuniversitar.
Tradiţie, performanţă, disciplină, virtuţi creştineşti, competenţă, exigenţă, respect, seriozitate, cinste – toate acestea caracterizează activitatea Seminarul Teologic Ortodox din Braşov care poartă cu cinste numele celui mai mare teolog român al secolului XX, Dumitru Stăniloae, fiu al meleagurilor noastre.
În vremuri dificile şi în continuă schimbare, le doresc cadrelor didactice să ridice tot mai sus ştacheta educării tinerei generaţii în spiritul valorilor creştin-ortodoxe şi al respectului faţă de prețioasa moștenire a credinței noastre multiseculare. Elevilor le doresc un an școlar încununat de succese și realizări!”, a afirmat președintele CJ Brașov, Adrian Veștea.

„Haideţi, dragi părinţi şi dragi colegi profesori, să avem grijă de copiii noştri! Societatea noastră, neamul românesc, au nevoie de aceşti copii care se află aici. Într-adevăr, pentru voi este acest moment şi vă mulţumesc că sunteţi astăzi aici şi sper ca efortul nostru să vă motiveze pentru binele copiilor noştri”, a subliniat prof. Ovidu Florin Tripşa, șeful IȘJ Brașov.

Foto: mitropolia-ardealului.ro

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+1 #1 Barbu Gh. 13-09-2021 08:02
Asta ne trebuie în Brașov. Nu mai sunt școli profesionale dar avem școli de paraziți, pardon, de popi.
Chelului tichie de mărgăritar îi trebuie.
CE NEVOIE ARE STATUL DE ACEȘTI ATÂRNĂTORI LA BUGET??? La ce sunt buni? La ce folosesc, care este utilitatea lor?
Citat | Raportează către un administrator
Willy
+1 #2 Willy 13-09-2021 11:05
Religia e o jignire si un afront adus civilizatiei umane.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Vi, 01 Iul 2022
Euro   Euro   EUR   4.9461   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7286   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7088   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9311   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2489   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6612   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5289   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   123.9800   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că şi în perioada următoate va creşte valoarea ratelor bancare?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter