myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 

BAC 2022. Examenele serioase încep de astăzi

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

După două săptămâni de probe de competențe (așa-zis orale), aproape 120.000 de candidaţi din întreaga ţară sunt aşteptaţi astăzi  la prima probă scrisă a Bacalaureatului, cea la Limba şi literatura română. 
Marţi, e programată proba obligatorie a profilului (Matematică şi Istorie) iar miercuri va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba si literatura maternă, pentru candidații care au studiat în limbile minorităților naâionale, se va desfăşura joi. Toate probele durează trei ore din momentul completării și secretizării casetei de identificare, încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.

Sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio. Nu este permis accesul candidaților în săli cu materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, și nici cu mijloace electronice de calcul/comunicare. Nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

13 centre de examen în județul Brașov 

În județul Brașov au fost organizate 13 centre de examen, 10 în municipiul Brașov, și câte unul în Făgăraș, Rupea și Victoria. Potrivit datelor Inspectoratului Școlar al Județului (IȘJ) Brașov, din cei 3.137 de candidați înscriși pentru a susține examenul național de Bacalaureat în județul Brașov, în sesiunea iunie-iulie 2022, 2.767 sunt absolvenți din promoția curentă și 370 din promoții anterioare. „La începutul anului școlar, erau înscriși, în clasele terminale ale liceului, peste 3.600 de elevi. Dintre aceștia, doar 2.767 s-au înscris pentru a sușține Bacalaureatul. „Constatăm, în ultimii ani, că examenul național de Bacalaureat suscită un interes tot mai scăzut în rândul absolvenților de liceu de la formele de învățământ seral și frecvență redusă. La începutul anului școlar curent, la aceste forme de învățământ, în clasa a XIII-a, erau înscriși 600 de elevi. Doar 42 dintre aceștia se regăsesc pe listele pentru prima sesiune a Bacalaureatului. Ceilalți, fie nu au situația școlară încheiată din cauza corigențelor - cei mai mulți -, fie preferă sesiunea august-septembrie”, a explicat Valentin Bucur, purtător de cuvânt al IȘJ Brașov.

Minimum 5 la fiecare probă, dar media minimă 6 

Examenul național de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenții studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții: au susținut probele de evaluare a competențelor, au susținut toate probele scrise și au fost notați cel puțin cu 5 la fiecare dintre acestea, obținând cel puțin media 6 la probele scrise. 

Conform regulamentului, candidaţii din promoţiile anterioare pot susţine doar una sau două probe, celelalte promovate deja în sesiunile precedente fiind recunoscute.

Afişarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie, până la ora 12:00, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Afişarea rezultatelor finale se va face pe 1 iulie.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+3 #1 Raoke Kaka 20-06-2022 10:12
In timp ”seriozitatea” acestor examene se va concretiza in intrebari ca: „Asa-i ca 1+1=2?”
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 02 Iun 2023
Euro   Euro   EUR   4.9633   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6099   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7790   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0913   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2599   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4361   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5377   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.7300   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că şoferii RATVB vor intra în grevă generală?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter