myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 

BRAȘOV. „Se cuvine să-i onorăm şi pe eroii prezentului”

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

La 40 de zile de la Înviere, când creștinii prăznuiesc Înălţarea la cer a Domnului, este, de aproape un veac, și Ziua Eroilor (tradiția a fost întreruptă în perioada comunistă). La toate monumentele și în cimitirele eroilor din județul Brașov au fost organizate ceremonii religioase și militare.

Subprefecţii Ambrus Izabella Agnes şi Lucian Pătraşcu, dar şi viceprimarii municipiului Braşov, Flavia Boghiu şi Sebastian Rusu, au participat la ceremonialul din Piaţa Unirii Braşov. Evenimentul a fost organizat de Prefectura Braşov şi Garnizoana Braşov.

În alocuțiunea sa, subprefectul Lucian Pătraşcu (foto 3) a subliniat că „Ziua Eroilor este un prilej de a cinsti, o dată în plus, memoria ostaşilor noştri care au căzut pe câmpul de onoare în România, dar şi în alte state. Este şi un prilej de a cinsti memoria luptătorilor anticomunişti martirizaţi în închisori şi lagăre, a tuturor celor care s-au jertfit pentru apărarea ţării, pentru suveranitate şi credinţa strămoşească. Şi cred că se cuvine să-i onorăm şi pe eroii prezentului. Pe acei oameni, ştiuţi sau neştiuţi, care trăiesc printre noi şi care, prin ceea ce fac pentru ţară şi pentru semenii lor, merită cu adevărat acest titlu de erou. Să ne plecăm cu recunoştinţă şi respect în faţa eroilor noştri şi nu-i uităm nicicând. Pentru că, aşa cum a spus Nicolae Iorga, cine uită, nu merită. Iar exemplul lor de patriotism, curaj, onoare şi devotament se cuvine să ne inspire pe toţi. În acest spirit trebuie să educăm generaţiile tinere, pentru că numai astfel vom putea birui încercările prezentului şi viitorului”.

La Ziua Eroilor din Piața Unirii au participat şi câteva zeci de braşoveni, cei mai mulți fiind elevi și vârstnici, aceștia din urmă fiind îmbrăcați în costume populare, dată fiind marea sărbătoare creștină.

La Monumentul Eroilor au fost depuse coroane și jerbe de flori, iar, după doi ani de restricții, la finalul ceremoniei, a defilat garda de onoare a Garnizoanei, formată din militari ai Brigăzii 2 Vânători de Munte, Jandarmeriei și ISU Brașov.

Depuneri de coroane şi, mai ales, ceremonii religioase (slujbe de parastas) au avut loc şi la Cimitirul Militar Groaveri, Monumentul Eroilor din Bartolomeu şi Cimitirul Militar Şprenghi, dar și la Cimitirul Eroilor Revoluției Române din Decembrie 1989.

 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
0 #1 Barbu Gh. 03-06-2022 09:26
De fiecare dată când văd cîte un sobor de popi mă întreb: „Ce fel de țară suntem”? Cine conduce: laicul sau clericul? Care-i meritul popilor în războaie?

În afara subiectului: deja se anunță secetă în Dobrogea și Bărăgan. Tot popii se vor ocupa de „irigații”? Se vor „ruga” de ploaie la capătul tarlalelor?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Joi, 08 Iun 2023
Euro   Euro   EUR   4.9543   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6181   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7545   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0759   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2593   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4603   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5331   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.3400   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Ar trebui ca TAROM să aibă zboruri regulate de pe Aeroportul Brașov?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter