myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X

BRAȘOV. Primarul Allen Coliban, întâlnire cu directorii de școli / Update: Peste 400 de copii susțin că nu au dispozitive pentru a participa la cursuri... Numărul nu este final

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Așa cum anunțase în urmă cu două zile, primarul Allen Coliban a avut astăzi o întâlnire cu conducerea Inspectoratului Școlar județean și - online - cu directorii unităților de învățământ din municipiul Brașov, pentru a discuta despre modul în care Municipalitatea se poate implica în derularea în bune condiții a procesului de învățământ în această perioadă de pandemie.

Brașovul a intrat în scenariul roșu și toate cursurile se desfășoară online, astfel că Allen Coliban, învestit ieri în funcția de primar, a ținut ca prima întâlnire în această calitate să fie cu directorii unităților de învățământ din municipiul Brașov. El le-a solicitat directorilor să îi comunice în cursul acestei zile dacă au situații în care elevii nu pot participa la ore, din cauza faptului că nu au echipamentele necesare. După această întâlnire, IȘJ a transmis că 105 elevi, de la 6 unități de învățământ, au declarat că nu dețin un dispozitiv care să le permită participarea la cursurile online, dar numărul va crește, deoarece nu au fost centralizate toate datele. Probabil mâine se va ști numărul exact.

„Aceasta este prima prioritate, ca să putem găsi o soluție de urgență pentru aceștia (n.r. copiii fără posibilități materiale), fie prin programul derulat de Ministerul Educației, fie la nivel local. Pe termen mediu, vom putea achiziționa tablete pentru elevi și laptopuri pentru cadrele didactice, printr-o finanțare nerambursabilă europeană. Chiar în această dimineață am avut o discuție la nivelul primăriei cu privire la acest proiect și cu siguranță în luna noiembrie, la rectificarea bugetară, vom prevedea această cheltuială în bugetul municipiului. Totodată facem o analiză cu privire la posibilitatea achiziției unor tablete cu capacități tehnice mai bune, iar diferența de sumă să fie acoperită din bugetul local (conform ghidului de finanțare valoarea maximă a unei tablete este de 200 de euro + TVA, care trebuie să includă și un abonamente de internet valabil 2 ani, n.r.). Ținând cont de proceduri, de numărul foarte mare de echipamente pe care le vom achiziționa, în lipsa existenței unor astfel de stocuri, această achiziție va putea fi făcută doar anul viitor. Pe termen scurt trebuie să ne concentrăm pe cazurile mai deosebite, astfel încât toți elevii din Brașov să poată participa la orele online”, a precizat primarul Allen Coliban, în cadrul întâlnirii.

Inspectorul școlar general, Ovidiu Tripșa, i-a informat pe primar și pe directorii unităților de învățământ că, până sâmbătă, vor fi livrate 8.100 de tablete către județul Brașov, în cadrul programului derulat de Ministerul Educației, iar în următoarea perioadă acestea vor ajunge la elevii care sunt într-o situație socială precară.

Primăria Brașov lucrează la pregătirea documentației necesare achiziției de echipamente pentru desfășurarea cursurilor în sistem online, prin fonduri nerambursabile. Finanțarea acestor achiziții se face prin Programul Operațional Competitivitate, Axa prioritară - Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă, prioritatea de investiții 2c. - Consolidarea aplicațiilor TIC pentru e-guvernare, e-învățare, e-incluziune, e-cultură, e-sănătate, obiectiv specific 2.4 - Creșterea gradului de utilizare a internetului, Acțiunea 2.3.3 - Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-învățare, e-incluziune, e-cultură, e-sănătate - Secțiunea E-Educație.

La nivelul municipiului Brașov sunt necesare 31.000 de tablete, laptopuri și desktopuri, pentru cei aproximativ 39.000 de elevi și preșcolari și 2.700 de cadre didactice. La acestea se adaugă camere web, proiectoare, table interactive și routere. Valoarea totală a acestei achiziții este estimată la peste 10 milioane de euro.

Valorile maxime aprobate prin ordinul nr. 1.186/19.10.2020 pentru echipamentele IT sunt următoarele: laptop - 750 de euro, desktop și monitor - 700 de euro, , sistem all-in-one - 750 de euro, tabletă - 200 de euro, cameră web - 100 de euro, cameră web conferință - 500 de euro, proiector - 500 de euro, ecran proiecție - 100/200 de euro, tablă interactivă - 2.000 de euro, router wireless - 150 de euro.

Tot în cadrul întâlnirii de astăzi, primarul Coliban i-a informat pe directorii unităților de învățământ că Primăria Brașov va asigura toate materialele și echipamentele necesare pentru dezinfecția unităților de învățământ și măștile pentru cadrele didactice.

Update:

Școlile vor trimite până diseară datele complete cu privire la numărul elevilor care susțin că nu au dispozitivele necesare pentru a participa la cursurile online. Numărul a crescut de la 105 la aproximativ 400 în raportul IȘJ. Mâine dimineață vor fi cunoscute datele finale. În principiu, tabletele de la Minister vor acoperi necesarul în municipiu.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
-2 #1 Barbu Gh. 29-10-2020 14:42
Și ce dacă nu au....
AIA NU CONTEAZĂ, IMPORTANT ESTE CA PUTORILE DE CADRE DIDACTICE SĂ IA SALARIUL ÎNTREG PLUS VOUCHERE DE VACANȚĂ!!!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Open Mind

Curs BNR

Vi, 15 Oct 2021
Euro   Euro   EUR   4.9484   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2646   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8523   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.6171   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2467   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4531   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5301   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.6000   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Sunteţi de acord cu amenajarea unui SkatePark sub podul de la Fartec?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter