myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X

Președintele Iohannis, mesaj pro-vaccinare și de 1 Decembrie

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Preşedintele Klaus Iohannis a ținut un discurs pro-vaccinare și astăzi, la recepţia organizată cu ocazia Zilei Naţionale, susținând totodată că obiectivul principal al României este democrația, viitorul nostru european și întărirea statului de drept care să genereze prosperitate pentru oameni.

El a îndemnat din nou la vaccinare, ca singură soluție" de a trece peste această criză, „lecție" auzită frecvent de români, în ultimele luni.

Șeful statului spune că evenimentele din ultimele luni au declanşat sentimentul de neîncredere în clasa politică, subliniind că este vremea rezultatelor măsurabile şi a reformelor care au întârziat. El a remarcat că azi avem o soluţie atipică pentru guvernarea ţării.

 Prezentăm în continuare textul discursului:

„Excelențe,
Doamnelor și domnilor,
Dragi români, La fiecare 1 Decembrie, de Ziua noastră Națională, simțim aceeași emoție puternică ce ne unește în jurul unei sărbători care ne aparține tuturor, indiferent de locul în care ne aflăm. 1 Decembrie este despre cum un ideal național, visat de generații întregi, a devenit realitate în 1918. 1 Decembrie este despre solidaritate, despre coeziune în jurul unor obiective comune, despre rememorarea tuturor reușitelor și a sacrificiilor care le-au făcut posibile. 1 Decembrie reprezintă însă și amintirea dificultăților, deloc puține, care ne-au marcat istoria, a perioadelor în care speranța părea pierdută. Să onorăm memoria tuturor înaintașilor noștri care, prin jertfă, cu angajament și viziune, au construit o patrie a tuturor cetățenilor ei, un contribuitor responsabil la echilibrul și pacea în regiune.
România de astăzi este țara care și-a împlinit vocația democratică după Revoluția din Decembrie 1989. Aderarea la Uniunea Europeană, eveniment de la care în curând se vor împlini 15 ani, a desăvârșit procesul de apropiere de valorile occidentale. Participarea la construcția europeană și la dialogul internațional, fructificarea atuurilor geostrategice, economice sau culturale ale țării, toate se sprijină pe unitatea națiunii noastre, izvor al solidarității sociale și al coeziunii dintre cetățeni. Sărbătorim astăzi Ziua Națională într-un moment marcat de griji și suferințe. Pandemia de COVID-19 constituie, în continuare, realitatea dureroasă a zilelor noastre. Acest virus a răpit din mijlocul familiilor bunici, părinți, frați, surori, copii și prieteni. Pline de compasiune, gândurile mele se îndreaptă către familiile înlăcrimate ale celor care au pierdut lupta cu boala. Adresez un mesaj de încurajare celor în suferință, bolnavilor din spitale, urându-le însănătoșire grabnică și deplină. Acum, mai mult decât oricând, trebuie să ne regăsim forța unității, să nu ne lăsăm pradă deznădejdii și să avem înțelepciunea de a alege să ne protejăm sănătatea.

Trebuie să facem tot ce ține de fiecare dintre noi pentru a nu mai avea un val atât de agresiv ca cel care a devastat națiunea noastră în această toamnă. Singura cale pentru a pune punct pandemiei rămâne vaccinarea cât mai multor oameni. Nu există, dragi români, un alt drum decât acesta, al vaccinării, pentru a ne recâștiga normalitatea.

De Ziua Națională, transmit un mesaj special de respect și gratitudine personalului medical care se luptă până la epuizare pentru a salva vieți. Prin eforturi extraordinare, dumneavoastră, medici și paramedici, asistente și asistenți, infirmieri și ambulanțieri, voluntari, nu doar vă puneți în slujba celorlalți, dar ne dați tuturor încredere în forța societății noastre! Ziua Marii noastre Uniri este de acum înainte legată de exemplul dăruirii pentru semeni a corpului nostru medical.

Doamnelor și domnilor,

Trebuie să fim conștienți că pandemia nu a generat doar o criză sanitară profundă, ci și o criză a încrederii, valurile de știri false și dezinformări tensionând suplimentar climatul social, deseori cu punerea în pericol a vieții și a demnității umane. În fața acestor curente toxice, trebuie să reacționăm. În același timp, evenimentele ultimelor luni au accentuat sentimentul de neîncredere în clasa politică. De aceea, clasa politică în ansamblul ei are nu doar responsabilitatea, ci obligația de a recâștiga încrederea cetățenilor prin fapte și promisiuni îndeplinite, și nu prin declarații de intenție, care nu mai pot convinge astăzi. Este vremea rezultatelor măsurabile și a reformelor care au întârziat prea mult timp. Astăzi avem o soluție atipică pentru guvernarea țării, pentru a trece România peste o încercare istorică. Dar această soluție reprezintă, totodată, o oportunitate pentru politicieni de a arăta că au maturitatea de a pune pe primul loc interesul românilor, chiar cu prețul unor compromisuri personale și doctrinare dificile. Nu trebuie să uităm nicio clipă că obiectivul nostru fundamental este asigurarea viitorului democratic și european al României, stabilitatea și buna funcționare a statului. Doar cu voință politică vom reuși să construim consens, nu numai declarativ, ci și prin acțiuni concrete, care să genereze progres și prosperitate pentru oameni. Sunt optimist că lucrurile vor funcționa și că rezultatele nu vor întârzia să apară. Pandemia va lua sfârșit la un moment dat și noi va trebui să fim pregătiți până atunci pentru a recupera decalajele încă foarte mari pe care le avem în raport cu țările din vestul Europei. O societate trainică, sănătoasă și durabilă se construiește printr-un efort comun, prin muncă și sacrificii, prin punerea în prim-plan a agendei publice. Este important să învățăm cu toții din lecțiile trecutului, ca să ne putem ghida mai bine acțiunile prezente și viitoare.
Să fim conștienți că împreună, uniți de aceeași parte a baricadei, vom putea să depășim aceste crize și vom reuși să redobândim echilibrul în societatea noastră.

Dragi români,

Astăzi, când celebrăm 103 ani de la Marea Unire, lecția solidarității este mai vie și mai actuală ca oricând. Istoria ne-a demonstrat de nenumărate ori că, dacă rămânem uniți, putem să ne adaptăm oricăror realități și tendințe și că depinde de voința noastră, ca națiune, să trecem cu bine peste toate provocările. Ca și în atâtea alte momente definitorii ale trecutului nostru, avem și acum resursele necesare, instrumentele potrivite și voința de a reuși. Vă îndemn, așadar, să privim cu speranță spre viitor! Tuturor românilor, oriunde vă aflați astăzi, vă urez «La mulți ani!» și vă doresc multă sănătate!".

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+2 #1 Barbu Gh. 01-12-2021 18:49
Plăvan tâmpit. Cum să fii atât de nenorocit ca și de ziua națională a unui popor tu să-i dorești dispariția!? CĂ ASTA ÎNSEAMNĂ ACEST WAXX: DISPARIȚIA COBAILOR CARE S-AU LĂSAT INJECTAȚI!!!

Dar nimeni nu-l întreabă cum este cu „Peeee...Seeee. ..Deeee? Că altceva nu știa. Și acum îi pupă pe unde latră waxxerrreul #leghebetist, pidosnicul cu #rezist în gură toată ziua. Alcoolicul cu pseudonim săsesc. Să vi-l citez, ca să nu fie dubii:
„Te trezesti a doua zi din betie si te gandesti cu groaza ce ai pescuit aseara: el sau ea.” În data de 09-10-2021, ora 01:05:06, în bzb.ro. Deci #leghebetist și pidosnic.

și:

„Eu in carciuma m-am nascut, in carciuma vreau sa mor.” În mytex.ro, data 27-09-2121 la 23:21.

De aici apelativul de alcoolic din spiță de alcoolici!
Citat | Raportează către un administrator
Willy
-3 #2 Willy 01-12-2021 20:38
Azi la fasolica, chiolhan mare la botul latraului rusofil...
O fi facut mațul mare latraul rusofil? O fi lins destule caserole de ciolan cu fasole? S-o fi balonat? Ca seamana cu ma-sa la stomac. Sensibili amandoi. Leiti.
Ca asa am patit noi si cu ma-sa, in tinerete. Am luat-o cu noi la niste chermeze si am lasat-o sa se indoape, mai faceam si noi economie, intelegeti. De cateva zile se balonase, ne speriaseram cu totii, am crezut ca a ramas bortoasa. Si ea la fel. Nu ne-am dat seama ca se constipase. Deja ne gandeam unii, sa plecam o vreme dincolo sa se linisteasca apele, sa nu ne trezim ca platim pensie alimentara. La sfarsit de saptamana a zis ma-sa latraului ca se duce cateva zile acasa, la ea la Buzau. S-a dus la Gara, ceva mai devreme, ca asa ii placea, sa mearga mai devreme, sa mai traga cate un lichior la Bazar. Mai era Bazarul. Dupa vreo trei sute, o cam durea burta, ca era si constipata. S-a dus la budele alea si s-a cufurit. Ea zice ca de aia nu a tras apa ca era rezervorul stricat.
In fine, ce s-o mai lungesc, anii au trecut, rezultatul se stie, se vede zilnic. Viata de rahat, la propriu. Asta e, suferim cu totii. Important e ca nu a platit nimeni pensie alimentara.

#castravete_mur at
Citat | Raportează către un administrator
Roni
0 #3 Roni 01-12-2021 21:14
Domnule W.
de când intru pe acest site,îți văd numai comentarii nesimțite,fara argumente ,doar înjurături și jigniri. Comportamentul tau arata o lipsa acuta de educație, cunoștințe de orice fel,apelezi doar la înjurături.am înțeles toți,ești contra la tot ce scriu alții.Nu te obosii sa îmi dai replica pt că oricum nu voi cutii.
Daca ești pro vaccin,f bine vaccinează te de 100 ori.Faptul că noi nu acceptam mizeria asta nu îți dă dreptul sa jignești.
Ai înțeles ?
Citat | Raportează către un administrator
Barbu Gh.
-1 #4 Barbu Gh. 01-12-2021 21:21
Citez pe Willy:
........................................


PIDOSNICULE, CU CE-AI FOST INJECTAT, HOMALĂULE????

ZI, #REZIST-ULE, CÂND AI FOST INJECTAT!!!?????

CINE TE-A „BOOST”-ERIZAT, PÂRȚAGULE????

CINE TE-A INJECTAT, #LEGHEBETISTULE!?

Să-ți aduc aminte, homalăule: „Te trezesti a doua zi din betie si te gandesti cu groaza ce ai pescuit aseara: el sau ea.” În data de 09-10-2021, ora 01:05:06, în bzb.ro.

Lumea te bănuiește, dat fiind faptul că bei pînă nu mai știi de tine și tot pomenești de bombe insalubre, și că ai fi incestuos, deci n-o mai băga pe mă-ta la înaintare, chiar dacă la amândoi vă place să vă faceți veacul în cârciumi! Să îți aduc aminte, bețivane: „Eu in carciuma m-am nascut, in carciuma vreau sa mor.” În mytex.ro, data 27-09-2121 la 23:21.

P.S. ÎN CE CÂRCUMĂ TE-A FĂTAT BEȚIVA DE MĂ-TA????
SCUIPĂ TOT, NU MAI ȚINE ÎN TINE!
Citat | Raportează către un administrator
Willy
-3 #5 Willy 01-12-2021 22:35
Citez pe Roni:
Domnule W.
de când intru pe acest site,îți văd numai comentarii nesimțite,fara argumente ,doar înjurături și jigniri. Comportamentul tau arata o lipsa acuta de educație, cunoștințe de orice fel,apelezi doar la înjurături.am înțeles toți,ești contra la tot ce scriu alții.Nu te obosii sa îmi dai replica pt că oricum nu voi cutii.
Daca ești pro vaccin,f bine vaccinează te de 100 ori.Faptul că noi nu acceptam mizeria asta nu îți dă dreptul sa jignești.
Ai înțeles ?

gigele, gigele...
Citat | Raportează către un administrator
Willy
-2 #6 Willy 01-12-2021 22:37
Citez pe Roni:
Domnule W.
de când intru pe acest site,îți văd numai comentarii nesimțite,fara argumente ,doar înjurături și jigniri. Comportamentul tau arata o lipsa acuta de educație, cunoștințe de orice fel,apelezi doar la înjurături.am înțeles toți,ești contra la tot ce scriu alții.Nu te obosii sa îmi dai replica pt că oricum nu voi cutii.
Daca ești pro vaccin,f bine vaccinează te de 100 ori.Faptul că noi nu acceptam mizeria asta nu îți dă dreptul sa jignești.
Ai înțeles ?

Degeaba iti dau replica ca nu vei "cutii"? Dar ce vei face? Vei "pachetii"?
Citat | Raportează către un administrator
Barbu Gh.
-2 #7 Barbu Gh. 01-12-2021 23:05
BOSCHETARUL IAR ESTE BEAT CA PORCUL. SE „BÂLBÂIE”, POSTEAZĂ DE DOUĂ ORI. #WAXXXERREL, CE MAI!

OARE DE CE NU RĂSPUNDE #LEGHEBETISTUL LA ÎNTREBĂRI?

DE RETARDAT SAU DE IDIOT? De #waxxerr?

BOTNIȚA AM REUȘIT SĂ AFLU DE CE ÎI ESTE DRAGĂ, ÎI OPREȘTE SALIVA CARE I SE PRELINGE PE LA COLȚUL RÂTULUI, DAR DE CE NU RĂSPUNDE LA NIȘTE ÎNTREBĂRI ELEMENTARE ÎNCĂ NU AM AFLAT.

ȘI DOAR NU-L ÎNTREB CÂT FACE DOI PLUS DOI ȘI NICI CÂT ESTE REZULTATUL LA ÎNMULȚIREA LUI DOI CU DOI, CA SĂ-MI REPROȘEZE CĂ ÎI PUN ÎNTREBĂRI ÎNCUIETOARE.

Ce ți-e și cu lătrăii #L.G.B.T. și #REZIST ăștia...
Citat | Raportează către un administrator
Willy
0 #8 Willy 01-12-2021 23:45
Citez pe Barbu Gh.:
BOSCHETARUL IAR ESTE BEAT CA PORCUL. SE „BÂLBÂIE”, POSTEAZĂ DE DOUĂ ORI. #WAXXXERREL, CE MAI!

OARE DE CE NU RĂSPUNDE #LEGHEBETISTUL LA ÎNTREBĂRI?

DE RETARDAT SAU DE IDIOT? De #waxxerr?

BOTNIȚA AM REUȘIT SĂ AFLU DE CE ÎI ESTE DRAGĂ, ÎI OPREȘTE SALIVA CARE I SE PRELINGE PE LA COLȚUL RÂTULUI, DAR DE CE NU RĂSPUNDE LA NIȘTE ÎNTREBĂRI ELEMENTARE ÎNCĂ NU AM AFLAT.

ȘI DOAR NU-L ÎNTREB CÂT FACE DOI PLUS DOI ȘI NICI CÂT ESTE REZULTATUL LA ÎNMULȚIREA LUI DOI CU DOI, CA SĂ-MI REPROȘEZE CĂ ÎI PUN ÎNTREBĂRI ÎNCUIETOARE.

Ce ți-e și cu lătrăii #L.G.B.T. și #REZIST ăștia...

gicuțo, gicuțo... acum te semnezi si Roni? Nu iti mai place #barbughista?
Citat | Raportează către un administrator
Barbu Gh.
-2 #9 Barbu Gh. 02-12-2021 07:39
Citez pe Willy:
Citez pe Barbu Gh.:
BOSCHETARUL IAR ESTE BEAT CA PORCUL. SE „BÂLBÂIE”, POSTEAZĂ DE DOUĂ ORI. #WAXXXERREL, CE MAI!

OARE DE CE NU RĂSPUNDE #LEGHEBETISTUL LA ÎNTREBĂRI?

DE RETARDAT SAU DE IDIOT? De #waxxerr?

BOTNIȚA AM REUȘIT SĂ AFLU DE CE ÎI ESTE DRAGĂ, ÎI OPREȘTE SALIVA CARE I SE PRELINGE PE LA COLȚUL RÂTULUI, DAR DE CE NU RĂSPUNDE LA NIȘTE ÎNTREBĂRI ELEMENTARE ÎNCĂ NU AM AFLAT.

ȘI DOAR NU-L ÎNTREB CÂT FACE DOI PLUS DOI ȘI NICI CÂT ESTE REZULTATUL LA ÎNMULȚIREA LUI DOI CU DOI, CA SĂ-MI REPROȘEZE CĂ ÎI PUN ÎNTREBĂRI ÎNCUIETOARE.

Ce ți-e și cu lătrăii #L.G.B.T. și #REZIST ăștia...

.....................


BOSCHETARE, IAR DORMI PE STRĂZI, AUROLACULE?

ZI, PRĂPĂDITULE, TE-AI ÎMBĂTAT IAR CA PORCUL ȘI TE-AU DAT ĂIA AFARĂ DE LA ADĂPOST? SAU LE-AI CERUT PAZNICILOR SĂ TE INJECTEZE CU A YREIA DOZĂ?

„#PIDOSNICULE”, leghebetistule!!

Uauuu.... viață de cîine râios ce ai.... Antirabicul ți l-au făcut, lătrăule?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 30 Sep 2022
Euro   Euro   EUR   4.9490   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   5.0469   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6367   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.1652   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2606   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6857   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5304   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   117.2800   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că se va ajunge în situaţia ca NATO să desfăşoare acţiuni militare pe teritoriul Rusiei?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter