myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. MOTIVELE pentru care s-a dorit asocierea ACS Steagul Roșu cu Primăria... / UPDATE. Asocierea a fost respinsă!

  • Apreciez !Nu-mi place !+7
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

UPDATE. Asocierea, proiect inițiat de consilierul local Sebastian Bădulescu (PNL), a fost respinsă. După mai mult de o oră și jumătate de discuții pro și contra, în care s-a vorbit și de... „Steaua Roșie”, au fost 10 voturi pentru și 10 împotrivă. Cum pentru a trece erau necesare jumătate plus 1 din voturi, adică 14... Încă o dată, s-a văzut că PNL și PSD au votat pentru același țel, împotriva punctului de vedere agreat de consilierii USR.

Așadar, „new” FC Brașov pare că se naște cu forcepsul. Rămâne de văzut și ce se va întâmpla cu secția de fotbal seniori de la Corona, dacă echipa antrenată de Călin Moldovan va promova în Liga 2. Dacă nu va reuși acest lucru, cea mai probabilă variantă ar fi desființarea.

................................................................................................................

În ședința Consiliului Local Brașov care se desfășoară la această oră se discută (și) asocierea municipalității cu ACS Steagul Roșu Brașov, chestiune care a aprins serios spiritele printre iubitorii fotbalului de la poalele Tâmpei - vezi: BRAȘOV. MESAJ DUR pentru membrii CL, primarul Coliban și viceprimarul Rusu: „Votați pentru asocierea cu acești profitori și deveniți inamicii fotbalului brașovean”

Astăzi, pe site-ul Primăriei au apărut și explicații privitoare la acest demers:

„Având în vedere că:

În municipiul Brașov sub aspectul de performanță, instituția Corona Brașov nu poate participa în liga 2-a de fotbal, întrucât forma de organizare nu îi permite participarea în această ligă.

Asociația Clubul Sportiv Steagul Roșu Brașov deține calitatea de persoană juridică de drept privat, legal certificată ca structură sportivă și recunoscută oficial conform Certificatului de înregistrare fiscală seria A nr.1332208 eliberat de MFP-ANAF și deține Certificat de identitate sportivă înregistrată în registrul special sub nr.291 la Ministerul Educației Cercetării, Tineretului și Sportului-Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret.

Asociația Clubul Sportiv Steagul Roșu Brașov se bucură în municipiul Brașov de o clară notorietate sportivă având în vedere istoricul sportiv precum și palmaresul obținut de municipiul Brașov la Cupa Balcanică. Actuala formă de organizare a Asociației Clubul Sportiv Steagul Roșu Brașov permite participarea în toate competițiile organizate de Federația Română de Fotbal și pe baza meritului sportiv dobândit în competițiile organizate în competițiile organizate de Liga Profesională de fotbal, competiție destinată în mod exclusiv structurilor sportive organizate sub forma persoanelor sportive de mod privat.

În prezent, Asociația Clubul Sportiv Steagul Roșu Brașov are asigurată o conducere executivă legal înregistrată în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor sub nr.115/27.09.2010.

Prin proiectul de hotărâre se propune aderarea municipiului Brașov la Asociația Clubul Sportiv Steagul Roșu Brașov în vederea susținerii activității sportive în general și a fotbalului, în special, atât în competiţiile naționale cât și în cele internaționale. Faţă de cele prezentate mai sus, apreciez ca fiind oportună aderarea Municipiului Brașov la Asociația Clubul Sportiv Steagul Roșu Brașov.

În temeiul prevederilor art. 136 din OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, îmi exprim iniţiativa de promovare a proiectului de hotărâre privind aderarea Municipiului Brașov la Asociația Clubul Sportiv Steagul Roșu Brașov pentru sprijinirea financiară de la bugetul local a activităţii fotbalistice și realizării în comun unor activități sportive, în vederea promovării şi dezvoltării sportului de performanță în Municipiul Brașov.

Inițiator ________________”.

Interesant este că nu este specificat inițiatorul acestui demers, chestie de asumare...

De asemenea, a mai fost postat:

„Consiliul Local al Municipiului Brașov, întrunit în ședință extraordinară la data de __________ Analizând Referatul de aprobare al __________________înregistrat cu nr.___________ al iniţiatorului;

Văzând faptul că Consiliul local hotărăşte, în condiţiile legii, cooperarea sau asocierea cu persoane juridice române sau străine, în vederea finanţării si realizării în comun a unor acţiuni, lucrări, servicii sau proiecte de interes public local, precum şi faptul că prin proiectul de hotărâre se propune aderarea Municipiului Brașov cu Asociația Clubul Sportiv Steagul Roșu Brașov în vederea susținerii activității sportive în general și a fotbalului, în special, atât în competiţiile naționale cât și în cele internaționale.

Având în vedere prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000, cu privire la asociații și fundații, cu modificările și completările ulterioare; ale art. 12, alin. (2), ale art. 18^1 alin (1) litera “b” şi Titlul XI din Legea nr.69/2000 privind educația fizica si sportul, cu modificările și completările ulterioare, precum şi ale Legii nr. 273/2006 privind finantele publice locale, cu modificările și completările ulterioare. În temeiul prevederilor art. 129 alin. (2) lit. d), e), alin. (7), lit. f), alin. (9) lit. a); art. 139, alin. (3), lit. f); art. 196, alin. (1) lit. a) şi art. 243 alin. (1) lit. a) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare; H O T Ă R Ă Ș T E: Art.1 Se aprobă aderarea Municipiului Brașov la Asociația Clubul Sportiv Steagul Roșu Brașov. Art.2 Se aprobă contribuția financiară anuală a Municipiului Brașov către Asociație în sumă de 8400 lei. Art.3 Municipiul Brașov își va desemna reprezentantul în Adunarea Generală a Asociației, prin dispoziție de primar. Art.4 Primarul Municipiului Brașov va asigura ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri.

INIŢIATOR, _____________________________________”.

La fel, inițiatorul rămâne o necunoscută.

ATAȘĂRILE, AICI: 

Și, ca o primă constatare, ACS Steagul Roșu Brașov are în palmares Cupa Balcanică.

CITEȘTE ȘI: BRAȘOV. VIDEO. Consiliul Local, ședință extraordinară / Ce se va decide în privința aderării la Asociația Clubul Sportiv Steagul Roșu

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


STEEL CAME & FLUID

Curs BNR

Ma, 19 Oct 2021
Euro   Euro   EUR   4.9490   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2444   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8603   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.6190   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2468   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4449   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5304   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.4500   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că un medic care spune că vaccinarea nu e soluția, trebuie își piardă calitatea de medic?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter