myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Municipiul Brașov, reales președinte al Asociației „Orașe Energie România”

  • Apreciez !Nu-mi place !0

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Asociația „Orașe Energie România” a celebrat 20 de ani de activitate în cadrul Conferinței Anuale OER, desfășurată sub egida „Orașul meu: Energie și mobilitate pentru sustenabilitate”. La acest eveniment au fost invitați cei 34 de membri ai Asociației OER, agenții locale și regionale de management energetic, specialiști în probleme de Mobilitate Urbană, Eficiență Energetică și Clădiri aproape Zero Energie.

Cu această ocazie a avut loc Adunarea Generală a membrilor OER, în cadrul căreia s-au desfășurat alegeri pentru mandatul 2015-2017, pentru funcția de președinte al Asociației și pentru Consiliul de Administrație OER.

Municipiul Brașov, fost președinte al rețelei, și-a depus din nou candidatura pentru funcția de Președinte. În unanimitate de voturi, reprezentanții municipiilor prezente, au decis validarea în funcția de Președinte a Municipiul Brașov.

Pentru Consiliul de Administrație și-au depus candidaturile 11 membri OER:

Municipiul Aiud, municipiul Alba Iulia, municipiul Baia Mare, municipiul Călărași, municipiul Deva, orașul Mizil, municipiul Satu Mare, municipiul Săcele, municipiul Târgu Mureș, municipiul Timițoara, municipiul Zalău.

În urma voturilor exprimate, noul Consiliu de Administrație OER pentru perioada 2015-2017 va fi format din: Brașov – Președinte, Timișoara, Deva, Alba Iulia, Târgu Mureș, Zalău și Satu  Mare.

Funcțiile membrilor aleși vor fi stabilite în cadrul primei ședințe a Consiliului de Administrație.

Conferința Anuală OER s-a derulat pe parcursul a trei zile. Deschiderea evenimentului s-a realizat printr-un curs pe teme de Mobilitate Urbană Durabilă, organizat prin proiectul european ENDURANCE (www.epomm.eu/endurance). 

Cursul a fost susținut de dna. Aura Răducu - Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, dl. Cezar Grozavu - Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și dna. Camelia Rață - director executiv OER, coordonator național al proiectului ENDURANCE.

Mobilitatea, în accepțiunea specialiștilor, depășește măsurile clasice prevăzute pentru sistematizarea circulației sau fluidizarea traficului. Abordarea modernă a Mobilității presupune integrarea echilibrată a domeniilor precum Energia, Protecția Mediului, Amenajarea Teritoriului, Accesabilitatea, Securitatea în Trafic, alături de dimensiunile Economice, Sociale și Culturale ale vieții de zi cu zi a cetățenilor.

Cea de-a doua zi a conferinței s-a concentrat pe teme legate de: planuri de Mobilitate Urbană Durabilă, Educație „Verde” în sistemul de învățământ pre-universitar, prin proiectul european Traffic snake game network (www.trafficsnakegame.eu/romania), Eficiența Energetică în clădirile administrației publice și Clădiri aproape Zero Energie, autorităților locale și din sectorului privat. 

Cea de-a treia zi a conferinței a fost dedicată alegerilor pentru Președinția Asociației și Consiliul de Administrație în cadrul Adunării Generale OER.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 26 Mai 2023
Euro   Euro   EUR   4.9575   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6194   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7071   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.1137   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2601   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3885   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5348   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.1600   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter