myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Noi investiții în Piatra Craiului: Un muzeu unic în România și patru noi trasee turistice

  • Apreciez !Nu-mi place !0

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Siteul eMunte.ro anunță crearea unui muzeu unic în România, care va fi construit anul acesta în Munții Piatra Craiului din județul Brașov. De asemenea, conform aceleiași surse, în masivul amintit vor avea loc amenajari de noi patru trasee turistice montane. 

Proiectul demarat de administratorii Rezervației Naturale din Piatra Craiului cuprinde mai multe acțiuni, printre care și amenajarea unui „muzeu al viitorului”. Turiștii vor avea ocazia să privească holograme spectaculoase, proiecții 3D, dar să și viziteze o peșteră în miniatură. Investiția totală se ridică la suma de 7,74 de milioane de lei, bani accesați din fonduri europene.

Pe lângă construirea muzeului, care va fi finalizat la sfârșitul acestui an, proiectul mai conține și alte obiective. În primul rând, lucrările la centrul de vizitare de la Zărnești vor fi terminate, dar va fi construit și un punct de informare la Curmătura. Totodată, vor fi amenajate patru noi trasee turistice, de-a lungul cărora vor fi amplasate mai multe puncte de informare. Pe aceste rute, turiștii vor beneficia de indicatoare noi, hărți reactualizate, informații despre faună și floră, iar pe fiecare traseu se vor putea relaxa în câte un foișor de lemn.

Masivul Piatra Craiului este rezervație naturală încă din anul 1938 și este o zonă cunoscută în special pentru frumusețea peisajului și monumentele naturii care se găsesc aici.

 

Trasee prin regiuni spectaculoase

Cele patru noi trasee le vor permite turiștilor să exploreze regiuni spectaculoase și să admire peisaje montane impresionante. Primul traseu are lungimea de 6,4 kilometri și începe din partea nord-estică a parcului, mai exact de la Centrul de Vizitare al PNPC din Zărnești. Drumul se termină în Șaua Crăpăturii, de unde se poate ajunge la Cabana Curmătura.

Cea de-al doilea traseu este mai amplu și pornește de pe Valea Râului Mare. Cei 10,7 kilometri trec  prin Cheile Zărneștilor, pe la Cabana Curmătura și spre vârful Piatra Mică. De aici, coboară spre Poiana Zănoaga și se întoarce la Cabana Curmătura.

Al treilea traseu pornește din localitatea Sătic, județul Argeș și continuă prin Valea Dragoslovenilor. Odată ajunși la cabana Garofița Pietrei Craiului, se va urca prin pădure până la Cerdacul Stanciului, iar apoi revine la cabana mai sus menționată. Traseul are lungimea de 6,1 kilometri.

Ultimul traseu începe din Dâmbovicioară, trece prin cheile Dâmbovicioarei, unde se poate vizita Peștera Dâmbovicioarei și continuă prin Valea Brusturețului. Traseul conduce turistul apoi prin pădure până la refugiul Grind, de unde drumeții mai curajoși pot urca spre vârful La Om (Piscul Baciului).

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate.



 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 02 Iun 2023
Euro   Euro   EUR   4.9633   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6099   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7790   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0913   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2599   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4361   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5377   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.7300   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că şoferii RATVB vor intra în grevă generală?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter