myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Peste 2000 de copii din județul Brașov beneficiază de control stomatologic gratuit, în cadrul caravanei „Vorbește în gura mare și zâmbește”

  • Apreciez !Nu-mi place !0

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Caravana este organizată de Asociația pentru Parteneriat Comunitar Brașov și susținută de Fundația Vodafone România 

Asociația pentru Parteneriat Comunitar Brașov și Fundația Vodafone România au lansat la începutul lunii mai, caravana stomatologică „Vorbește în gura mare și zâmbește”. Caravana asigura controale gratuite copiilor care provin din familii defavorizate din 20 de localități din județul Brașov și se va desfășura pe o perioadă de 6 luni.

Proiectul „Vorbește în gura mare și zâmbește” este  finanțat de Fundația Vodafone România, prin programul «Fondul pentru Fapte Bune», cu o sumă de 45.000 eur. Caravana își propune să asigure accesul la servicii minime stomatologice pentru pește 2.000 de copii din 20 de localități din județul Brașov, copii care provin din familii defavorizate. Majoritatea familiilor acestor copii trăiesc doar din ajutor social și se afla în imposibilitatea de a asigura copiilor o minimă îngrijire stomatologică. Din cauza lipsei igienei orale, copiii sunt predispuși bolilor paradontale, cariilor, bolilor de inimă, bolilor renale și infecțiilor ORL. 

În caravana participa medici stomatologici, voluntari și membri ai asociației care înregistrează și constată problemele tuturor copiilor care sunt prezenți în ziua controlului în locația anunțată. Fiecărui copil i se întocmește o fișă de evaluare pe baza recomandării medicului. Programul include și tratamentul pentru rezolvarea afecțiunilor acute pentru 500 dintre copiii cu cele mai grave probleme stomatologice.

Caravana s-a oprit în localitățile Prejmer și Holbav și s-a bucurat de prezență a 314 copii în Prejmer și 100 de copii în Holbav. Până la finalul lunii mai, caravana se va mai opri și în Homorod, Măieruș Șoarș, Teliu, urmând ca în lunile următoare să ajungă în celelalte localități, conform planificării: în luna iunie - Apața, Augustin, Ormeniș și Racoș; septembrie - Ucea, Budila și Tărlungeni; octombrie - Fundata, Câtă și Jibert; noiembrie - Bunești, Comana, Mândră și Șinca.

Proiectul „Vorbește în gura mare și zâmbește”, desfășurat în parteneriat cu Colegiul Medicilor Dentiști Brașov, Inspectoratul Școlar Județean Brașov și Direcția de Sănătate Publică Brașov, își propune să ajute și la creșterea importanței  respectării regulilor minime de igiena și prevenție a bolilor în comunitățile din mediul rural.

Cel mai recent studiu de piață arată că, în 2013, romanii au folosit, în medie, puțin peste un tub de pastă de dinți, România fiind, în continuare, mult sub media europeană, la acest capitol. Totuși, în 2013, consumul mediu de pastă de dinți la nivel național a înregistrat o creștere ușoară, influențată de faptul că, în mediul rural, acesta aproape s-a dublat, în timp ce în mediul urban a scăzut ușor. Astfel, s-a estimat că populația rurală folosește un tub de pastă de dinți la trei ani - față de șase ani, conform studiilor anterioare -, însă, la nivel urban, consumul a coborât la numai un tub și jumătate pe an în 2013, față de două tuburi în 2012, arata studiul „Zâmbește România”, realizat de GSK. Același studiu arată că 70% dintre copiii cu vârste de până la 13 ani au carii pe dintii temporari.

Fundația Vodafone România a finanțat, în cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe în domeniile sănătății, educației, serviciilor sociale, având ca beneficiari  copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundația Vodafone România a investit 20 milioane Euro în proiecte desfășurate de organizațiile non profit partenere.  Mai multe detalii despre programele Fundației se regăsesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro.  Fundația Vodafone România este o organizație non-guvernamentala românească cu statut caritabil, distinctă și independentă de operațiunile comerciale ale companiei, înființată în 1998

Asociația pentru Parteneriat Comunitar Brașov este o organizație neguvernamentală, nepartizană, care are ca scop încurajarea și sprijinirea inițiativelor menite să asigure dezvoltarea durabilă a comunității, cu respectul datorat individului, demnității sale și realizarea coeziunii sociale la nivelul comunității. APC Brașov a implementat peste 20 de proiecte în beneficiul copiilor, persoanelor defavorizate și a cetățenilor din peste 25 de localități din județul Brașov.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 26 Mai 2023
Euro   Euro   EUR   4.9575   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6194   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7071   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.1137   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2601   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3885   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5348   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.1600   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter