myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Au început lucrările la artera de sud-est

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Constructorul arterei de sud-est, drum care va lega cartierele Astra și Noua (așa-numita șosea de shopping), a început marți lucrările, pe porțiunea de 500 de metri care se află în incinta fostelor uzine Roman. 

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat din 15 ianuarie, iar constructorul a început organizarea de șantier și degajarea terenului; zilele următoare va delimita traseul exact, pe baza măsurătorilor. 

„Au început efectiv lucrările la artera de sud-est, care reprezintă un proiect foarte important pentru dezvoltarea Brașovului și pentru faptul că asigură legătura dintre carterul Noua și Ocolitoarea Municipiului Brașov. Împreună cu pasajul de la prelungire Crinului (unde a fost translatat fostul proiect al pasajului de la Micșunica, n.r.), reprezintă un proiect integrat, care va crea o rețea de drumuri între Calea București și ocolitoarea municipiului, și va aduce implicit dezvoltarea acestei zone. Este un proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile și i-am cerut constructorului să finalizeze lucrările până la 1 decembrie 2015, pentru a putea deconta toate cheltuielile eligibile”, a declarat primarul George Scripcaru.

Contractul de lucrări a fost semnat pe 30 decembrie, cu SC Euro Strada SRL, care a depus o ofertă în valoare de 8,65 milioane de lei. Valoarea totală a finanțării eligibile este de aproximativ 15 milioane de lei.

Drumul, în lungime de 2,145 kilometri, va porni din prelungirea Poienelor - Strada Prunului, imediat după Decathlon, va subtraversa Calea București și Calea Ferată București - Brașov (CF 300), pe traseul vechii linii ferate uzinale care aparținea uzinei Roman (în prezent dezafectată), va merge câteva sute de metri de-a lungul căii ferate, către stația de betoane, apoi va face legătura cu Tronsonul I al Ocolitoarei Brașov. Pentru sistematizarea circulației, pe această nouă arteră ar urma să fie amenajate trei sensuri giratorii: unul la intersecția cu prelungirea străzii Poienelor, unul la intersecția cu un drum paralel cu Calea București, care va ieși în spatele Carrefour, și unul la intersecția cu primul tronson al ocolitoarei. Lățimea arterei va fi de 7 metri, cu o bandă pe sens, iar strada va fi flancată de zonă verde și va avea piste de bicicliști pe o parte și trotuar pe cealaltă parte (până la CF 300, pista va fi pe dreapta și trotuarul pe stânga, după subtraversare pista va fi pe stânga și trotuarul pe dreapta). Artera va fi iluminată cu stâlpi amplasați pe ambele părți, până la intersecția cu CF 300. De-a lungul traseului sunt prevăzute 3 perechi de stații pentru transportul în comun. 

Proiectul a fost depus spre finanțare POR încă de anul trecut, prin Planul Integrat de Dezvoltare și a fost declarat eligibil, însă abia la începutul lunii noiembrie 2014 a fost semnat contractul de finanțare, fondurile utilizate fiind de fapt economii din alte proiecte POR derulate de municipalitate. 

Până acum, au fost finalizate toate procedurile de atribuire a contractelor prevăzute în Programul de achiziții și s-au plătit despăgubirile pentru achiziția terenului. 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 31 Mar 2023
Euro   Euro   EUR   4.9491   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.5463   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6256   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9573   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2471   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3557   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5304   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   130.0000   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeți că FC Brașov va promova în prima ligă la finele sezonului viitor?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter