myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Cu video BRAȘOV. 26 de români din diaspora primesc circa 31.000 de euro pentru a deschide o afacere

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

La Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Braşov, a avut loc astăzi lansarea celei de-a doua etape a proiectului  „România acasă – Diaspora Start Up”, derulat de Camera de Comerț și Industrie (CCI) Brașov, prin care vor fi finanţate 26 de afaceri noi.

CCI Brașov implementează, în calitate de beneficiar, proiectul „România acasă - Diaspora Start Up”, prin care 200 de persoane (inițial, doar din Regiunea Centru - județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, iar ulterior, grupul-țintă a fost extins la nivelul întregii țări, mai puțin cei din Regiunea București-Ilfov ) au dobândit sau și-au dezvoltat competențele antreprenoriale, vor fi înființate 26 de întreprinderi non-agricole, ce vor fi subvenționate cu circa 31.000 de euro. Proiectul este implementat în cadrul unui parteneriat format din CCI Brașov, Asociația „Românii în Italia” și Asociația Euro Adult Education pe o perioadă de 36 de luni, cuprinsă între 19.09.2017 – 18.09.2020.
Grupul-țintă al proiectului vizează 200 de persoane, cu vârsta peste 18 ani, cu reședința sau domiciliul în România, mai puțin zona București-Ilfov, care intenționează să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban în scopul creării de noi locuri de muncă, posedă cetățenia română, fac dovada domiciliului sau rezidenței în străinătate în ultimele 12 luni și au experiența antreprenorială sau studii în domeniu (demonstrează o experiență certă dobândită în străinătate în domeniul în care dorește să demareze afacerea din România, astfel realizându-se un transfer de know-how câștigat peste hotare).
În prima etapă au avut loc cursurile, în ultimele luni fiind deschisă în acest scop şi platformă online, pentru a facilita accesul românilor din diaspora care nu puteau să vină în ţară pentru a le urma, în acelaşi timp aceştia punându-și în dezvoltare ideile prin elaborarea unui plan de afaceri, îndrumați și consiliați de către specialiștii CCI. La final a avut loc selecţia celor care urmează să fie finanţate. Daniel Gabor (video), managerul de proiect, spune că au fost depuse 65 de planuri de afaceri, atât de bune încât misiunea celor care au făcut selecţia - o echipă independentă de CCI - a fost grea. Interesant este faptul că sunt 26 de afaceri ce vor fi puse în aplicare în tot atâtea domenii. „Nu a fost un criteriu de selecţie acesta, dar nu există un plan de afaceri care să semene cu altul, sunt din IT, medicină, arhitectură urbanistică, arhitectură peisagistică, producţie alimentară etc., domenii foarte variate. Dacă vor respecta planurile, vom avea în Braşov şi în Regiunea Centru 26 de afaceri de succes puse în practică de români din diaspora”, a precizat Gabor.
Lansarea etapei a doua a însemnat, de fapt, o conferinţă în care echipa CCI responsabilă de proiect - Daniel Gabor, Andreea Ivaşcu, Szekely Attila,  Răzvan Ialomiţianu - le-au prezentat antreprenorilor selectaţi toate detaliile privind calendarul de implementare, paşii pe care îi au de urmat, obligaţiile pe care trebuie să le respecte pentru a primi finanţarea. Daniel Gabor le-a atras atenţia că trebuie să fie „ca un ceas elveţian” în ceea ce priveşte calendarul, altfel întreg proiectul putând fi compromis, şi să fie oneşti cu ei înşişi: „Dacă vedeţi că nu veţi reuşi să fiţi în ţară atunci când trebuie să înfiinţaţi firma, să semnaţi contractul şi să urmaţi procedurile, fiţi sinceri şi retrageţi-vă, lăsând locul altora, fiindcă avem o listă de rezervă cu oameni care vor să-şi pună în practică planurile de afaceri”. Conferinţa a cuprins şi o sesiune de întrebări, unele urmând a fi transmise autorităţii de monitorizare pentru clarificările necesare. De asemenea, participanţii s-au putut întâlni ulterior cu reprezentanţii autorităţilor care fac parte din Biroul Unic de Informare şi Consultare, înfiinţat mai bine de un an la CCI. La acest birou, care funcţionează de două ori pe lună, timp de două ore, vin reprezentanţi ai instituţiilor care eliberează documentele necesare, avizele sau autorizaţiile pentru deschiderea unei firme, precum Agenţia de Protecţie a Mediului (APM), Direcţia de Sănătate Publică (DSP), Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţă Alimentară (DSVSA), Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) etc.

Proiectul „România acasă - Diaspora Start Up” - ID 107619 este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru toţi, Obiectivul tematic 8: Promovarea unor locuri de muncă durabile și de calitate și sprijinirea mobilității lucrătorilor, Prioritatea de investiții 8.iii: Activități independente, antreprenoriat și înființare de întreprinderi, inclusiv a unor microîntreprinderi și a unor întreprinderi mici și mijlocii inovatoare, Obiectivul specific 3.7: Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil nonagricol din zona urbană, contract: POCU/89/3/7/107619. 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


STEEL CAME & FLUID

Curs BNR

Vi, 22 Oct 2021
Euro   Euro   EUR   4.9467   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2501   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8655   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.6354   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2435   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4449   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5292   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.0100   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că se va realiza noul Spital Regional de Urgență al Brașovului?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter