myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Brașov. 36 de afaceri noi din Regiunea Centru sunt finanțate prin proiectul „România Start Up Plus”

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

36 de afaceri noi din Regiunea Centru sunt finanțate prin proiectul „Educație antreprenorială bazată pe inovare și dezvoltare durabilă - România Start Up Plus”, a anunțat Camera de Comerț și Industrie Brașov.

Proiectul este implementat de CCI Brașov, în parteneriat cu compania Redis Consult SRL, pe o perioadă de 36 de luni, până în 2021, și se derulează la nivelul Regiunii Centru, în județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.

„În total, acest proiect, implementat de Camera de Comerț și Industrie Brașov, a școlarizat 307 persoane în domeniul competențelor antreprenoriale, din care 104 persoane s-au înscris în cadrul concursului de planuri de afaceri. Practic, 36 de firme au beneficiat de finanțare nerambursabilă de peste 30.000 de euro din fiecare din județele Regiunii Centru. Domeniile vizate au fost IT-ul, construcțiile, industria alimentară, serviciile. Deci, avem proiecte din toate ariile și sectoarele de activitate. Ponderea majoritară a câștigătorilor, undeva la 60%, este formată din femei”, a declarat Attila Szekely, șeful departamentului de consultanță din cadrul CCI Brașov, într-o conferință de presă.

Obiectivul general al proiectului „România Start Up Plus” constă în dezvoltarea competențelor antreprenoriale bazate pe inovare și dezvoltare durabilă pentru 300 de persoane din Regiunea Centru, în vederea încurajării antreprenoriatului și a ocupării pe cont propriu prin înființarea a 36 de noi întreprinderi cu profil nonagricol în zona urbană și subvenționarea acestora cu aproximativ 33.300 de euro.

Peste 360 de înscrieri

Grupul țintă al proiectului a vizat un număr de 300 de persoane, cu vârste peste 18 ani, ce își au reședința sau domiciliul în mediul rural sau urban în Regiunea Centru, intenționează să înființeze o afacere nonagricolă în mediul urban și au absolvit minim 10 clase. Nu au făcut parte din grupul țintă tinerii, cu vârste între 16 și 24 de ani, care nu urmează nicio formă de învățământ și nici nu au loc de muncă.

„La finalul perioadei de înscrieri, în grupul țintă s-au centralizat 361 de înscrieri, 44,32% bărbați și 55,68% femei. În ceea ce privește statutul acestora pe piața muncii, persoanele ce au format grupul țintă au declarat a fi în proporție de 55% angajați, 45% din altă categorie (șomeri, inactivi, studenți, etc.). Din cele 361 de înscrieri, s-au dovedit a fi eligibile pentru a putea urma cursurile de formare antreprenorială, ce s-au desfășurat în perioada 30 aprilie-14 noiembrie, în urma cărora au absolvit cu succes 307 persoane, acestea punându-și în dezvoltare ideile de afaceri prin elaborarea unui plan de afaceri, îndrumați și consiliați de către specialiștii noștri”, subliniază CCI Brașov.

La concursul de planuri de afaceri s-au înscris 104 persoane, iar dintre acestea au fost selectate, conform Regulamentului publicat pe site-ul oficial al proiectului, 36 de planuri de afaceri eligibile direct și 15 pe lista de rezervă.

Fiecare idee de afacere va fi finanțată prin acordarea unei subvenții de maximum 148.468,05 lei/plan de afaceri, subvenție care face obiectul unei scheme de ajutor de minimis. Valoarea totală a ajutoarelor de minimis acordate în cadrul proiectului este de 5,344 milioane de lei.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Joi, 13 Mai 2021
Euro   Euro   EUR   4.9265   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0823   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7278   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4948   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2288   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3657   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5189   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.9200   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX

Credeţi că vor exista diverse facilităţi pentru persoanele vaccinate?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter