myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

A RĂMÂNE... SAU A PLECA...??

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Departe de mine intenţia de a-l parafraza pe marele Shakespare care, prin celebra replica a lui Hamlet: „A fi sau a nu fi”, autorul se întreba de rostul omului în lume.

Întrebarea mea, „a rămâne sau a pleca?”, devenise aproape obsesivă neştiind ce să aleg. Să dau curs invitaţiei unor prieteni plecaţi spre alte meleaguri care-mi prezentau străinătatea ca pe un El Dorado sau să dau ascultare sfaturilor apropiaţilor care, dimpotrivă, îmi recomandau să rămân în ţară şi să mă bucur de tot ce am. Aceasta recomandare era însoţita de expresia: „nici acolo nu umblă câinii cu colacii în coadă”, cuvinte încărcate de dezamagirea celor trecuţi printr-o experienţă nefericită. Desigur, nici părinţii nu erau încântaţi şi nu doreau să ia în calcul perspectiva plecării mele peste mări şi ţări, argumentând că, iată, am un serviciu bun, unde mă pot afirma.

Am ieşit din această tulburare de decizie, trăind trei momente foarte importante care mi-au marcat viaţa. Primul moment a fost când, la nunta mea, părinţii au venit imbrăcaţi în atât de frumoasele noastre costume naţionale, româneşti (precizez, ei trăiesc la oraş). Mi-au facut o surpriză aducându-mi aminte de rădăcinile mele, de copilăria trăita la bunici în vacanţe, când în fiecare duminică mi se umplea sufletul de bucurie şi culoare, mergând la biserică şi văzând toţi sătenii îmbrăcaţi în mândrele şi frumoasele straie româneşti. Aceşti oameni sufereau o metamorfoză, deveneau mai luminoşi, întinereau parcă purtând cu mândrie şi demnitate hainele neamului nostru.

Al doilea moment decizional a fost când, de curând, firma la care lucrez, Electroconstrucţia ELECON, societate ce şi-a început activitatea imediat după anii ’90, trecând printr-o dificilă perioadă de tranziţie, test picat de multe firme de prestigiu ale Braşovului, a împlinit 25 de ani de activitate, în anul Centenarului.

La bilanţul acestui sfert de veac de activitate a ELECON-ului, am constatat că mi-am adus modestul meu aport la realizările acestuia.

Amintesc numai câteva, cum ar fi: „Extinderea şi modernizarea reţelei electrice în localităţile din judeţul Covasna”, aducând lumina şi confortul în multe cămine (peste 11.000 de consumatori); „Lucrări de modernizare, securizare şi sistematizarea branşamentelor din cartierele Astra şi Tractorul, din Braşov”.

Am realizat lucrări de reglementare instalatii electrice la autostrada Sebeş-Turda, dar şi modernizări la staţiile de transformare din Gherla-Cluj sau Bărăganu-Brăila.

Am fost mândru ca firma să participe la lucrări de specialitate în desfăşurarea Festivalului Cerbul de Aur, alături de TVR.

Sunt mândru că fac parte din acest colectiv, care a contribuit la procesul de dezvoltare a personalităţii mele, de maturizare, chiar. Având şansa să lucrez în această firmă care-mi va da posibilitatea să mă afirm, prin aportul muncii mele, pot să particip la schimbarea în bine.

Şi, în sfârşit, a venit cel de-al treilea moment care a avut rolul unei ancore, luând decizia definitivă de a rămâne!

Sărbătoarea Centenarului României a fost cel de-al treilea moment care m-a impresionat până la lacrimi. Am fost un generator de emoţii, de mândrie, bucurie şi recunoştinţă că m-am născut în această ţară, ce a avut un destin atât de zbuciumat. Un val intens de patriotism, de dragoste de ţară, pe care nu-l simţisem atât de profund, m-a făcut să ies din corzile nehotărârii, luând decizia să nu mai cuget asupra ideii de plecare.

Voi rămâne şi voi participa la ştergerea urâtului şi a întunericului ce mai umbresşe această ţară,

Am luat hotărârea definitivă: VOI RĂMÂNE!

Ing. Ionuţ Răducu

 


Loading...

loading...

Comentarii  

gicu grasu
0 #1 gicu grasu 15-01-2019 11:22
Tovarasul inginer a facut academia "Stefan Gheorghiu"? Aceeasi ca si autorul articolului? Parca revad pagini din Scanteia de altadata...
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
PERSPECTIVE PERSONALMANAGEMENT

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 12 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.8909   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7450   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7696   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0380   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2455   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7206   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5007   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   124.3800   Scădere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că şi primarul Coliban este vinovat de mirosurile din oraş?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter