myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Economia mondială pierde 160 de trilioane de dolari prin discriminarea profesională a femeilor

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Economia mondială pierde, în momentul de faţă, suma de 160 de trilioane de dolari, pentru că femeile sunt împiedicate să se manifeste profesional şi să îşi realizeze potenţialul pe piaţa muncii.

„Avuţia mondială este în prezent de 1123 de trilioane de dolari, adică o valoare uriaşă, iar două treimi din această avuţie e reprezentată de noi, de oameni. Cu cât este mai bogată o ţară, cu atât este mai mare ponderea capitalului uman în bogăţia sa, şi invers, cu cât e mai săracă, cu atât e mai mică ponderea capitalului uman. Pe aceste baze, ne-am pus următoarea întrebare: «cât de mult pierdem împiedicând femeia să progreseze, să se dezvolte»? Cu alte cuvinte, cu cât ar putea fi mai mare această avere dacă am avea egalitate între bărbaţi şi femei? Iar răspunsul este o valoare uriaşă, 160 de trilioane de dolari este suma pe care o pierdem în bogăţia mondială pentru că împiedicăm femeile să se manifeste şi să îşi realizeze potenţialul. Sunt convinsă că sunteţi de acord cu mine că o astfel de pierdere e pur şi simplu o prostie”, a declarat Kristalina Georgieva, directorul executiv al Băncii Mondiale, la o conferinţă de specialitate.

În cadrul economiei mondiale, femeile beneficiază doar de trei sferturi din drepturile bărbaţilor.

„Ideea e că în spatele acestei proporţii dintre drepturile bărbatului şi cele ale femeii vedem divergenţe uriaşe. Există 6 ţări în care femeile şi bărbaţii sunt egali prin lege, toate sunt ţări din Europa: Belgia, Danemarca, Franţa, Letonia, Luxemburg şi Suedia. Felicitări acestor ţări!”, a subliniat oficialul.

Ţările Uniunii Europene sunt, însă, printre cele mai avansate din lume în ceea ce priveşte egalitatea de şanse a femeilor.

„Nu vreau să ne entuziasmăm mai mult decât este cazul, pentru că dreptul consfinţit prin lege nu înseamnă că femeile şi bărbaţii sunt egali în fapt - există diferenţa de salarizare. Cu toate acestea, dacă ne uităm la ţările unde drepturile femeilor sunt între 90% şi 100% faţă de ale bărbaţilor, noi, europenii, putem să fim mândri, pentru că există 39 de ţări în lume unde drepturile femeilor sunt la peste 90% din drepturile bărbaţilor, iar din acestea 33 sunt ţări europene, şi sunt mândră că România şi Bulgaria se numără printre aceste 33 de ţări. Acesta e un lucru foarte bun”, a arătat Kristalina Georgieva.

În acest context, reprezentanta Băncii Mondiale a cerut bărbaţilor să sprijine femeile şi a subliniat că responsabilitatea femeilor pentru cariera lor profesională este mai importantă decât a bărbaţilor.

Kristalina Georgieva a participat la conferinţa „Condiţia femeii moderne - între empowerment, leadership şi discriminare de gen”, organizată în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei la Consiliul Uniunii Europene.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
deepawali

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Vi, 05 Mar 2021
Euro   Euro   EUR   4.8831   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0924   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6478   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4065   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2309   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2197   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4967   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.3300   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Sunteți de acord cu desființarea Poliției Locale Brașov?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter