myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Bradul de Caucaz, chiparosul de baltă sau molidul argintiu, printre primele specii de arbori plantați în Parcul Dendrologic Brașov

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Parcul dendrologic din Brașov, un proiect implementat de Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt, a început să prindă contur. După ce în cursul iernii a fost pregătit terenul, proiectul a intrat acum în etapa plantărilor, specialiștii silvici ai Regiei fiind ajutați și de vremea favorabilă din această primăvară. În ultima săptămână din luna aprilie s-au făcut mai multe lucrări prealabile. Astfel, printre altele au fost realizate lucrări de pichetare și de poziționare satelitară și, conform proiectului tehnic, au început și plantările. Până acum au fost plantați aproximativ 100 de puieți din speciile tisă, molid argintiu, brad de Caucaz, chiparos de baltă, magnolie, ienupăr, dud etc.

Ce se va întâmpla în perioada următoare  

„Vom continua implementarea conform graficului propus”, au anunțat specialiștii Regiei Locale a Pădurilor Kronstadt. Astfel, după ce se va încheia etapa de plantare programată pentru această primăvară, în lunile următoare, personalul Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt se va ocupa de întreținerea puieților plantați. De exemplu, dacă este cazul, puieții vor fi udați. De asemenea, vor fi realizate lucrări de descopleșire, care presupun îndepărtarea vegetației din jurul puieților, astfel încât aceștia să se dezvolte în condiții optime.

„În toamnă se vor realiza noi acțiuni de plantare. Tot atunci se vor lua măsuri astfel încât puieții să nu fie distruși de vânat”, au menționat specialiștii care se ocupă de implementarea proiectului.

Studenții din Brașov, implicați în alegerea speciilor

Conform proiectului, pe cele 25 de hectare ale Parcului Dendrologic, vor fi plantaţi şi aclimatizaţi aproximativ 1.066 de arbori, din 263 de specii, autohtone şi exotice. În cazul speciilor exotice, s-a încercat identificarea unui număr cât mai reprezentativ pentru pădurile de pe toate continentele. Alegerea locurilor de plantare și a speciilor s-a făcut  în colaborare cu studenți îndrumați de cadrele didactice de la Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov. De asemenea au participat activ la această etapă și specialiștii Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”- Stațiunea Brașov.

Amenajarea parcului dendrologic este necesară atât personalului de specialitate din domeniul silvic, cât și elevilor și studenților din învățământul silvic din municipiul Brașov, care pot recunoaște  speciile pe „viu”. Același lucru îl pot face și oamenii pasionați de botanică, care, la fel, pot vedea în mediul natural specii de arbori. De asemenea, în parc va exista o „pădure-școală”, de 3,9 hectare, pe care se vor desfășura activități didactice și de cercetare cu caracter demonstrativ.

Nu în ultimul rând, realizarea parcului dendrologic va deschide un nou punct de atracție turistică în cartierul Noua din Municipiul Brașov pe lângă cele existente-grădina zoologică, Aventura Parc sau Poiana Soarelui.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Bartolomeu
0 #1 Bartolomeu 11-05-2020 15:32
Trupele de Vânători de Munte nu pot sa planteze puieți din speciile tisă, molid argintiu, brad de Caucaz, chiparos de baltă, magnolie, ienupăr, dud etc.? Daca nu "vaneaza" taietorii de lemne, fiare salbatice etc., macar sa faca si ei ceva util! Bartolomeu
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 14 Mai 2021
Euro   Euro   EUR   4.9253   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0683   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7191   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4990   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2302   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3515   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5182   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   138.3000   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că va urma şi un al patrulea val de infectări cu coronavirus?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter