myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Ce spun specialiștii Jidvei despre perioada de acumulare a zaharurilor în struguri

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Luna august aduce cu ea struguri în pârgă și noi lucrări specifice în vie.

În viile noastre, care se întind pe o suprafață de 2.500 de hectare, strugurii se apropie de faza de pârgă, o etapă extrem de importantă pentru acumularea zaharurilor.

Potrivit estimărilor specialiștilor noștri privind producția, anul acesta ne vom bucura de o recoltă mai bogată decât cea de anul trecut. Au contribuit la acest lucru ploile venite la timp, dar și grija pentru lucrările specifice efectuate în vie, programate de la începutul anului până la cules.

Ne pregătim pentru o etapă foarte importantă a ciclului culturii viței-de-vie, faza de pârgă. În această perioadă ne bucurăm, după cum se poate observa, de mult soare, care ajută la acumularea zaharurilor în bobul de strugure. Avem struguri sănătoși, iar din punctul de vedere al recoltei și al randamentului viei, anul acesta este mai bun decât cel precedent”, a declarat ing. Marin Cucură, director tehnic Jidvei.

Când începe recoltatul?

Perioada care urmează este esențială în stabilirea datei la care va începe recoltatul. Specialiștii Jidvei monitorizează în permanență nivelul de zahăr și aciditate acumulate în struguri, iar când acestea ating pragul optim de calitate, procesul de recoltare poate începe. După analizele efectuate în permanență, se va putea stabili cu exactitate ziua în care va începe campania de recoltare a acestui an. 

Conform estimărilor, anul acesta se va recolta o medie de 10 tone la hectar, iar culesul va începe după 5 septembrie.

Recoltarea va începe cu Feteasca Regală, un soi autohton care acoperă o suprafață de peste 700 de hectare din plantațiile de viță-de-vie ale Jidvei. Peste 1.000 de oameni sunt implicați în fiecare an în campania de recoltare, munca lor fiind completată de operațiuni care se efectuează mecanizat cu mașini de recoltat de ultimă generație.

Mustul de Jidvei – un produs local, accesibil în 15 județe din țară și în București

Imediat după cules, mustul proaspăt este pregătit pentru a fi livrat persoanelor care au plasat comanda în cadrul campaniei „Must de la Jidvei”, aflată deja în cel de-al șaselea an de implementare. Mustul comandat este livrat în județele vizate, oferindu-le gospodarilor posibilitatea de a-și produce propriul vin de casă din sortimentele: Fetească Regală cu Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc și Roze.

Având în vedere contextul actual, toate comenzile vor fi preluate din puncte fixe de distribuție din localitățile vizate, în timp ce comenzile de 1.000 de kg vor fi livrate, la adresa de livrare precizată de cumpărător în comandă.

Mustul de Jidvei este un produs local apreciat de o comunitate de peste 8.000 de persoane. Cei care comandă mustul de la Jidvei beneficiază de anumite bonificații menționate pe www.mustdejidvei.ro, precum și de sfaturi de vinificație oferite de specialiștii Jidvei.

Anul acesta, mustul de Jidvei este livrat în localitățile din județele Alba, Sibiu, Mureș, Cluj, Brașov, Hunedoara, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Vâlcea, Harghita, Covasna, Prahova (până la Câmpina), Gorj, Dâmbovița, Neamț și București.

Prețul unui kilogram de must Fetească Regală cu Muscat Ottonel sau Sauvignon Blanc este de 4,5 lei (TVA inclus), iar mustul roze poate fi achiziționat la prețul de 5 lei kilogramul (TVA inclus).

Comenzile pentru must se realizează prin completarea formularului de comandă de pe site-ul www.mustdejidvei.ro sau telefonic la numărul 0755.70.60.00 (apel cu tarif normal).

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Lun, 26 Oct 2020
Euro   Euro   EUR   4.8731   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1224   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3888   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5473   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2412   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1294   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4916   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.5200   Scădere
Coronavirus Preturi Nesimtite
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că scenariul roșu COVID-19 în municipiul Brașov trebuia aplicat imediat?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter