myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Starea de sănătate a Pădurilor Brașovului, în suprafață de 14.616 hectare, administrate de Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt RA, este monitorizată până la cele mai mici detalii

Până acum au fost amplasate 235 din 450 de piețe de probă, în care se monitorizează fiecare arbore

  • Apreciez !Nu-mi place !0

Până acum au fost amplasate 235 din 450 de piețe de probă, în care se monitorizează fiecare arbore

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt RA, în colaborare cu Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”, a demarat în luna aprilie a anului 2020 proiectul „Optimizarea soluțiilor de management al pădurilor administrate de Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt RA”.

Obiectivul proiectului este optimizarea soluțiilor de management a pădurilor, prin monitorizarea stării de sănătate, îmbunătățirea metodelor, mijloacelor și tehnologiilor privind depistarea, prevenirea și combaterea principalilor dăunători și boli, în condițiile tot mai accentuate a schimbărilor socio – economice și de mediu. În cadrul acestui proiect, pentru a se putea monitoriza starea de sănătate a pădurii, sunt amplasate piețe permanente de probă.

„În proiect sunt prevăzute, în total, 450 de piețe de probă, iar până acum au fost amplasate 235 dintre ele. Această etapă se va încheia în 31 iulie 2021. În perioada următoare vom centraliza datele din teren și se va trece la interpretarea lor”, au declarat reprezentanții Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt RA.  

Date mult mai exacte privind starea arborilor 

Pentru a se obține o „radiografie” completă a fondului forestier, aceste piețe sunt distribuite uniform în teren. Ele sunt evidențiate prin intermediul unor cifre scrise cu vopsea albă pe scoarța arborilor. Monitorizarea lor se face din cinci în cinci ani, însă, în anumite puncte, se va reveni anual. În fiecare dintre aceste piețe de probă (fiecare cu o suprafață totală de 1.000 mp) se inventariază toți arborii. Aceștia sunt localizați și se colectează date referitoare la evoluția lor (înălțime, circumferință, etc) dar și informații referitoare la starea de sănătate a acestora (vătămări sau grad de uscare). Aceste date vor fi folosite pentru implementarea unor măsuri de prevenirea, pe cât posibil, a degradării arboretelor, acolo unde este cazul.

„Observații privind starea de sănătate a arboretelor noastre se fac anual, pentru că aceasta este una dintre sarcinile noastre, dar accesând acest proiect vom avea date mult mai exacte”, susțin reprezentanții Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt. 

În paralel cu monitorizarea stării de sănătate a arboretelor, în cadrul proiectului, se evaluează și  culturile din pepiniere și  plantații, prin observații, recoltări de puieți, probe de sol și analizarea acestora în vederea obținerii rezultatelor și a stabilirii pentru viitor a măsurilor ce trebuie luate în scopul prevenirii apariției dăunătorilor.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 15 Ian 2021
Euro   Euro   EUR   4.8737   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0172   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4853   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5274   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2321   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1655   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4919   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   135.4400   Creștere

LINK


Tradesilvania
Coronavirus Preturi Nesimtite
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că în Braşov circulaţia bicicliştilor se desfăşoară în deplină siguranţă?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter