myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Avantaje dezavantaje investiție în bitcoin

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Investițiile în criptomoneda au devenit un instrument investițional prin care se urmărește creșterea rapidă a capitalului investit datorită volatilității înalte pe care le au criptomonedele. În acest sens, investitorii se împart în 2 categorii - cei care investesc în criptomonede cu un background bogat și cu o stabilitate și rezistență dovedită, și în cei care investesc în altcoins.

Platforma Bitcoin Era poate fi de mare ajutor pentru comercianții începători. Nu numai că este reglementată, interfața este foarte ușor de utilizat, iar comunitatea este formată din comercianți începători și experimentați deopotrivă. 

De fapt, există mai mulți factori care justifică fiecare tip de decizie și investiție. Cert rămâne faptul că, chiar după mulți ani de la lansare Bitcoinul rămâne a fi un activ care atrage interesul investitorilor. Acest interes este și mai neobișnuit în condițiile în care ritmul de creștere a bitcoinului s-a redus semnificativ de ceva timp. Se pare că investitorii totuși au încredere în această criptomoneda și cred că BTC este capabil să le aduc creștere de progi și în continuare. În acest articol, însă, vom analiza mai aprofundat anume investiția în Bitcoin, și ce avantaje și dezavantaje prezintă acest tip de investiție. 

Avantaje dezavantaje

Avantajele investiției în bitcoin reprezintă acele puncte forte care determină atractivitatea acestui tip de investiție. Iată care sunt principalele avantaje a BTC în acest sens.

- Creșterea stabilă și rapidă a criptomonedelor - piața criptomonedelor a demonstrat și nu doar odată că are un mare potențial de creștere. Totodată, este necesar de remarcat că, activele digitale sunt direct dependente într-o anumită măsură de Bitcoin și valoarea acestuia. Această relație este reciprocă, adică și bitcoinul este dependent de situația generală de pe piața criptografică. Astfel, dacă cresc celelalte active digitale, cel mai curând, crește și bitcoinul.

- Nivelul de încredere din partea comunității criptografice. Deși în perioada recentă bitcoinul nu mai înregistrează creșteri atât de impresionante ca mai demult, această criptomoneda totuși a demonstrat că poate face față cu ușurință schimbărilor ce o afectează. Anume din acest motiv, bitcoinul se consideră a fi cea mai sigură criptomonede din lume.

- Lichiditate înaltă. În prezent, tot mai mulți comercianți implementează plăți în fonduri crypto, și anume în Bitcoin. Se preconizează că această criptomoneda într-un timp destul de scurt va reuși să fie una universală, fiind acceptată în tot mai multe  unități comerciale. Astfel, având un Bitcoin, în curând, îl vei putea cheltui fără a-l mai converti în alte monede.

Totodată, lichiditatea se manifestă și din punct de vedere investițional. Este destul de simplu să   //medium.com/@coinvertit/cum-se-pot-schimba-cel-mai-u%C8%99or-%C8%99i-convenabil-btc-ltc-%C8%99i-alte-criptomonede-in-lei-1a8dbd7b37a7" style="text-decoration-line: none;">convertești BTC în alte criptomonede. Acesta este un proiect popular, recunoscut de către toți, ceea ce îți permite să-l convertești sau să-l manipulezi într-un alt oarecare mod mult mai simplu decât o altă criptomoneda.

- Instrument de economisire. Spre deosebire de fondurile fiat și de banii tradiționali, BTC nu este supus inflației. Acesta rulează pe un blockchain propriu, sistem care se autoreglează și funcționează într-un mod autonom.

- Lipsa reglementărilor guvernamentale - precum am menționat, bitcoinul rulează pe propriul blockchain, nu are nici o legătură de dependență față de nici un guvern și nicio instituție financiar-bancară. Acesta este un mare avantaj pentru investitorii interesați în investiții sigure, transparente și autonome. 

Dezavantaje

Pe lângă avantaje, investiția în bitcoin presupune anume dezavantaje, care se pot cuantifica în riscuri. Iată care sunt principalele dezavantaje în acest sens.

- Odată cu creșterea popularității acestei criptomonede, crește și interesul din partea guvernelor din întreaga lume în ceea ce privește reglementarea acesteia. Unele țări în general merg pe soluții radicale, precum interzicerea bitcoinului și tranzacțiilor efectuate în această criptomonedă.

- Volatilitate. Bitcoinul, chiar dacă se bucură de încredere, până la urmă, este un activ volatil. Practica ne-a demonstrat deja câteva exemple relevante cum cursul acestuia poate să scadă la fel de rapid precum crește.

- Fenomenul de spălare a banilor. Acest fenomen este asociat și cu bitcoinul, și cu alte criptomonede. Este efectul lipsei de reglementare și transparență în ceea ce privește proveniența fondurilor. Acest aspect poate determina, cu timpul, reducerea nivelului de anonimat și introducerea unor măsuri de verificare mult mai aspre. 

Concluzie

Investiția în Bitcoin presupune atât avantaje, cât și dezavantaje. Totodată, reieșind din volumul de BTC tranzacționați pe piață, se pare că avantajele deocamdată acoperă dezavantajele. Până la urmă, bitcoinul rămâne a fi acel garant al stabilității, ceea ce apreciază o bună parte din investitori. Pentru a investi în Bitcoin, îți recomandăm să vizitezi

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Lun, 08 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.9210   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.8330   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8375   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0392   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2491   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7446   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5160   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   125.2200   Creștere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că autorităţile ar trebui să ia măsuri pentru încurajarea natalităţii?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter