myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Actualizarea tarifelor aplicabile pentru colectarea deșeurilor în municipiul Brașov

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Compania BRAI CATA SRL, in calitate de operator de salubritate autorizat pe raza administrativ teritorială a municipiului Brașov, pentru serviciul de colectare separata a deșeurilor de la persoane fizice, instituții publice și agenți economici,  este in permanenta alături de comunitatea locala si își dorește sa îmbunătățească calitatea serviciilor oferite.  

In situația socială si economica actuala, a noilor prevederi legislative din domeniul gestionarii deșeurilor, operatorul BRAI CATA SRL se vede nevoit sa ia decizia de actualizare a tarifelor aplicabile serviciilor de colectare a deșeurilor în municipiul Brașov, în acord cu prevederile Ordinului 109/2006 Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice – A.N.R.S.C respectiv Normelor Metodologice de stabilire, ajustare sau modificare a tarifelor pentru activitățile specifice serviciului de salubrizare a localităților.

Având in vedere prevederile Legii serviciilor comunitare de utilități publice nr. 51/2006 actualizate, societatea BRAI CATA SRL are obligația legală de recuperare a costurilor furnizării și prestării serviciilor. Compania BRAI CATA SRL a luat in considerare toate posibilitățile in vederea limitării creșterii semnificative a tarifelor de salubritate, comparativ cu ceilalți furnizori de utilități publice din piață (gaze naturale, energie electrica, alimentari apa) ce au operat majorări cu peste 30%, începând din octombrie 2021.

Această actualizare a tarifului este generată de aplicarea indicelui de inflație, actualizarea fiind aferenta perioadei octombrie 2019 – octombrie 2021,  de creșterea salariului minim pe economie, aplicabil începând cu 01.01.2022 conform Hotărârea nr. 1071/2021 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, precum si de majorarea tarifului de depozitare a operatorului autorizat.

Tariful aplicabil pentru persoane fizice în Municipiul Brașov începând cu data de 01.01.2022 este de 14,18 lei fără TVA (de la 11.91 lei fata TVA) , rămânând astfel unul din cele mai scăzute tarife regiune, în condițiile în care autoritățile locale si BRAI CATA SRL fac eforturi pentru îmbunătățirea sistemului de colectare, prin utilizarea ecoinsulelor, a platformelor îngropate si a altor sisteme pilot ce încurajează creșterea cantităților de deșeuri reciclabile recuperate, inclusiv devierea de la eliminare prin depozitare.

Actualizarea tarifelor este înaintată de către Primăria Brașov spre analiză în ședința de Consiliu Local din data de 17.12.2021.

„Compania BRAI CATA SRL mulțumește anticipat partenerilor contractuali, populației si agenților economici, pentru înțelegerea necesitații actualizării tarifelor in vederea menținerii unui climat concurențial care sa ofere prestarea unor servicii conforme ”, a declarat conducerea BRAI CATA SRL.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 26 Mai 2023
Euro   Euro   EUR   4.9575   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6194   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7071   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.1137   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2601   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3885   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5348   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.1600   Creștere
Anunturi MyTEX

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter