myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Cum influențează sistemul Bonus-Malus tarifele de asigurari RCA online?

 • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
 • Poze
 • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Dacă sunteți în căutarea unei polițe de asigurare RCA online, veți dori să acordați atenție sistemului Bonus-Malus. Acest sistem este folosit pentru a determina cu cât va crește sau va scădea rata de asigurare RCA, în funcție de numărul de accidente rutiere pe care le-ați avut în anul precedent.

După cum puteți vedea, acest sistem oferă o reducere substanțială pentru cei care nu au avut niciun accident, dar și penalizări în cazul în care ați săvârșit neregularități pe drumurile publice. Sistemul Bonus-Malus se află în strânsă legătură cu tarifele la politele de asigurari RCA online și pot cântări semnificativ în stabilirea costului primei de asigurare.

Mai multe despre sistemul Bonus-Malus instituit de Autoritatea de Supraveghere Financiara și despre tarifele de asigurare RCA urmează să aflați dacă rămâneți în continuare alături de noi. Știați că asigurarea RCA poate fi mai scumpă dacă posesorul auto nu a mai avut până acum niciun autovehicul înregistrat pe numele său? Citiți în continuare și vă vom oferi toate detaliile de care aveți nevoie în cadrul acestui material.

Cum puteți încheia o asigurare RCA online?

Procesul de încheiere al unei polite de asigurare RCA auto este extrem de simplu si rapid, dacă alegeți varianta online. Eliminați drumurile inutile la multiplele reprezentanțe ale firmelor de asigurari, scutiți timpul petrecut în trafic pentru obținerea cotațiilor de preț și cu ajutorul unui calculator RCA dispuneți de politele de asigurare în doar câteva clipe.

Intrați chiar acum pe Pint.ro și descoperiți cât de simplu puteți obține o asigurare RCA online. Pint.ro, broker de asigurare, vă pune la dispoziție un instrument de calcul eficient prin care trebuie doar să introduceți câteva date cu caracter personal despre dumneavoastră și autovehicul și pe urmă puteți beneficia de polita auto RCA în format electronic.

Care sunt informatiile cerute de calculatorul de asigurari RCA online?

Cu atât de multe beneficii, este aproape imposibil să nu găsiți mai comod serviciul de încheiere al polițelor de asigurari RCA online. Aveți nevoie de câteva minute de atenție la datele cu caracter personal despre dumneavoastră ca șofer și proprietar de autovehicul și câteva date tehnice despre autovehicul.

Puteți intra chiar acum pe Pint.ro să vedeți despre ce este vorba, însă pe scurt veți avea nevoie de doar câteva date. Însă, vă recomandăm să fiți atent la toate detaliile personale pe care le introduceți în platforma de calcul, întrucât acestea sunt cele care decid cu exactitate costurile unei polite de asigurari RCA online.

Datele de proprietar în vederea asigurării:

 • Detalii despre proprietar (persoană fizică sau persoană juridică)

 • Nume și prenume

 • CNP

 • Seria și numărul cărții de identitate

 • Adresa dumneavoastră completă

 • Data de la care doriți să activați asigurarea RCA

 • Perioada de valabilitate (de la 1 la 12 luni)

Datele vehiculului în vederea asigurării:

 • Stare înmatriculare/ Numar înmatriculare

 • Marca auto

 • Modelul de vehicul

 • Tipul de combustibil

 • Serie sasiu

 • Serie carte auto (CIV)

 • Masa maxima autorizata

 • Capacitate cilindrica

 • An fabricatie

 • Numar locuri

 • Putere KW motor

Asigurarea RCA și sistemul Bonus-Malus

Sistemul Bonus-Malus este un criteriu important care contribuie la stabilirea prețului pentru polita RCA. Acest sistem este alcătuit din clase Bonus, care reprezintă reduceri de preț, și clase Malus, care reprezintă penalizări, în funcție de istoricul de accidente rutiere ale posesorului auto.

Acest sistem se aplică tuturor autovehiculelor inmatriculate, inregistrate pe teritoriul Romaniei și contribuie la promovarea practicilor de conducere sigure și la reducerea riscului de accidente pe șosea. A fost introdus pentru prima dată în anul 2012 și se aplică atât persoanelor fizice, cât și companiilor, atribuind fiecărui șofer sau vehicul o clasă Bonus-Malus pe baza istoricului de accidente.

Asigurarea obligatorie RCA oferă posibilitatea de a obține un raport detaliat privind informațiile Bonus-Malus pentru fiecare marcă și model de autovehicul în parte. Pentru a cunoaște valoarea exactă pentru polita de asigurare RCA a mărcii și modelului de vehicul pe care îl dețineți, este necesar să țineți cont de faptul că fiecare vehicul aparține unei anumite categorii, în funcție de caracteristicile sale tehnice.

Cum diferă Bonus-Malus pentru persoane fizice versus pentru persoane juridice?

În cazul persoanelor fizice, istoricul șoferului este calculat pe baza CNP-ului sau a numărului permisului de conducere, în timp ce în cazul companiilor, acesta este calculat pe baza seriei de șasiu și a numărului CUI.

În cele din urmă, scopul sistemului Bonus-Malus este de a recompensa șoferii atenți în trafic cu prime mai mici la obținerea politelor de asigurari RCA online și sancțiuni pentru șoferii care au avut accidente în trecut. Așadar, dacă doriți să economisiți sume considerabile la primele de asigurari RCA online, încercați să adoptați un comportament prudent în trafic și să nu vă implicați autovehiculul în niciun accident rutier.

Este primul autoturism pe numele dumneavoastră? Veți porni de la B0, indiferent de anii de șoferie!

Un alt aspect deosebit de important în stabilirea pretului politei de asigurare RCA valabila pe teritoriul României face referire la sofer și mai cu seamă la proprietar. Pentru a beneficia de clase de Bonus mari, este important ca vehiculul să fie pe numele dumneavoastră de când a fost achiziționat și să fi avut și alte autoturisme trecute pe numele dumneavoastră.

Astfel că, dacă până în momentul de față dumneavoastră nu ați mai deținut legal niciun autoturism pe numele dumneavoastră, indiferent de anii de șoferie, la calcularea prețului pentru prima unei asigurari RCA online se va aplica clasa de start, B0.

Alegeți asigurări RCA online cu decontare directă! Mergeți la sigur cu Pint.ro!

Nu aveți o asigurare obligatorie valabila? Nicio grijă! Pint.ro este alături de dumneavoastră cu toate informatiile de care aveți nevoie pentru a încheia imediat asigurari RCA online! Pint.ro vă poate ajuta să aflați costurile și toate detaliile de care aveți nevoie.

Prin intermediul calculatorului RCA, foarte ușor de utilizat, care vă va arăta atât prețurile medii, cât și ce companie de asigurări RCA online are cele mai bune tarife la ora actuală în România! 

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 27 Ian 2023
Euro   Euro   EUR   4.8922   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4928   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5612   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8793   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2384   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3738   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5013   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.1500   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeți că Adrian Veștea va candida pentru funcția de primar al Brașovului?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter