myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Granturi acordate entităților din domeniul agroalimentar 2022

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Camera de Comerț și Industrie Brașovvă informează în legătură cu rezultatele preliminare aferente măsurilor pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, pentru entitățile din domeniul agroalimentar. 

Pe data de 26 mai 2022 a fost lansat apelul de finanțare „Granturi pentru capital de lucru acordate entităților din domeniul agroalimentar- AGRI FOOD” în cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 61 din 06 mai 2022 privind unele măsuri pentru acordarea de microgranturi și granturi pentru capital de lucru entităților din domeniul agroalimentar cu finanțare din fonduri externe nerambursabile. 

Din județul Brașovs-au înscris 486 de aplicanți, dintre care 50 au fost respinși automat de către sistem deoarece nu îndeplineau condițiile de eligibilitate pentru acest program de finanțare. Începând cu data de 8 iunie 2022, aplicanții încadrați în intervalul RUE 1-4000 care în urma pre-evaluării automate efectuate de către sistemul IMM Recover au fost declarați neeligibili, pot contesta notificarea de respingere în termenul stipulat în procedura de implementare a măsurii. 

Attila Szekely, directorul Departamentului de Consultanță al CCIBv, a menționat: „Aplicanții eligibili, înainte de soluționarea contestațiilor – 436 de companii– au solicitat, cumulat, o finanțare totală de 28.504.848 EUR, ceea ce înseamnă o medie de 65.378 EUR/ aplicant”.

Pentru proiectele declarate eligibile în urma pre-evaluării automate, respectiv în urma soluționării contestațiilor, aplicanții vor primi decizia de aprobare, urmând a constitui aportul propriu de 15% și să semneze contractele de finanțare. Vor avea la dispoziție 180 de zile pentru a implementa proiectul și pentru a genera raportul de progres, dar și pentru a îndeplini condițiile contractuale, precum menținerea / suplimentarea numărului de angajați declarați la momentul înscrierii. Din cele 436 de proiecte eligibile, un număr de 176 de aplicanți au garanția la momentul prezent că se încadrează în bugetul disponibil, în cazul în care acesta nu va fi suplimentat. 

Camera de Comerț și Industrie Brașov, prin departamentul său de consultanță, a contribuit la sprijinirea companiilor care au dorit să apeleze la serviciile de consultanță oferite de aceasta, pentru depunerea cererilor de finanțare, cu o rată de succes de 100%, în sensul în care aplicanții declarați eligibili au numere de ordine RUE care asigură încadrarea în bugetul aprobat al programului de finanțare. 

Pe data de 27 mai 2022 a fost lansat apelul de finanțare „Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile” din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19. Pentru acest program, nu există disponibile date pe județ. 

Din numărul total de aplicanți, 32.153, vor fi finanțate cu suma de 5.000EUR/ beneficiar, un număr total de 10.000 de proiecte. 

Camera de Comerț și Industrie Brașov, prin departamentul său de consultanță, a contribuit la sprijinirea companiilor care au dorit să apeleze la serviciile sale de consultanță pentru depunerea cererilor de finanțare aferente măsurii 1 cu o rată de succes de 100%, în sensul în care aplicanții declarați eligibili au numere de ordine RUE care asigură încadrarea în bugetul aprobat al programului de finanțare. 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 05 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.9264   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.8175   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8439   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0450   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2503   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7386   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5188   Stagnare
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   124.8100   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că în iarna care vine vom avea probleme în aprovizionarea cu gaze şi energie electrică?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter