myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Comunicat de presă privind lansarea proiectului „ACTIV NEETs - pregătirea tinerilor pentru un viitor activ!”

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Data comunicatului de presă: 16.08.2022

S.C. ABEONA S.R.L., în parteneriat cu ASOCIAȚIA NAȚIONALĂ A CONSULTANȚILOR ÎN AGRIBUSINESS, lansează proiectul „ACTIV NEETs - pregătirea tinerilor pentru un viitor activ!” - POCU/991/1/3/154975, ce se va derula timp de 18 luni, în perioada Iunie 2022 - Decembrie 2023. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 1 Inițiativa “Locuri de muncă pentru tineri” și are o valoare totală de 4,910,580.66 lei.

Proiectul se adresează fenomenului NEET (Not in Education, Employment or Training) cu care tinerii români se confruntă. Cei mai afectați de această problemă sunt tinerii ce provin din medii vulnerabile, cei ce aparțin minorităților, precum și tinerii din mediul rural.

Având în vedere aceste realități, parteneriatul proiectului va oferi instrumente necesare pentru incluziunea tinerilor NEETs pe piața muncii, prin ridicarea nivelului de competențe profesionale, medierea muncii și sprijinirea spiritului antreprenorial. Ne dorim ca prin acest proiect să oferim o mână de ajutor tinerilor care își doresc un viitor mai bun.

Obiectivul general al proiectului este crearea premiselor necesare pentru stimularea ocupării forței de muncă pentru 372 tineri NEETs (din care minim 39 tineri de etnie romă și minim 76 de tineri ce locuiesc în mediul rural), cu vârsta între 16 - 29 ani, înregistrați la Serviciul Public de Ocupare, având rezidența în Regiunea Centru.

Tinerii aparținând Grupului Țintă vor beneficia de servicii de informare privind oportunitățile proiectului, servicii de formare profesională, evaluare și certificare a competențelor dobândite în sistem non-formal și informal, dezvoltare a competențelor antreprenoriale și finanțare unor start-up-uri înființate de către aceștia.

Tinerii NEETs înscriși la programele de formare vor primi o subvenție în valoare de minim 900 lei, aceasta având scopul de a încuraja frecventarea și absolvirea programelor la care aceștia participă.

Rezultatele așteptate în urma implementării proiectului sunt: înregistrarea a 372 tineri NEETs în program, dintre care cel puțin 255 de tineri vor obține certificate de calificare. Toți participanții în proiect vor fi mediați în vederea ocupării unui loc de muncă, iar dintre aceștia 162 de tineri își vor găsi un loc de muncă.

Un număr de 28 de tineri vor participa la programe de dezvoltare a competențelor antreprenoriale, și dintre aceștia, 9 tineri vor putea beneficia de finanțarea proiectele cu 25000 euro, pentru dezvoltarea unor afaceri de tip Start-up.

Pentru obținerea de informații suplimentare sau înscrierea în programele proiectului, persoanele interesate ne pot contacta prin email sau telefonic:

S.C. ABEONA S.R.L.

Email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Telefon: 0755105818, 0755105815

Adresa: Municipiul Brașov, Str. C-tin. Dobrogeanu Gherea, Nr. 4B, Ap. 1, Județul Brașov

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Ma, 27 Sep 2022
Euro   Euro   EUR   4.9437   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   5.1379   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5513   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.1954   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2631   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7496   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5276   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   121.1800   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că în conflictul din Ucraina se va ajunge la folosirea de arme nucleare?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter