myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Ioan Rus a găsit metoda să aducă românii care lucrează în străinătate înapoi în țară

  • Apreciez !Nu-mi place !0

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Ministrul Transporturilor Ioan Rus a declarat ieri că implementarea Master Planului va aduce românii care lucrează în străinătate înapoi în țară.

„La discuțiile pe care le-am avut cu un grup mare de companii, unul dintre conducătorii acelei companii, după ce i-am arătat Master Planul, mi-a explicat următorul lucru: «Domnule ministru, în urmă cu 12-13 ani, lucram în Portugalia. Și portughezii erau, vreun milion jumate-două milioane, la căpșuni sau ca fierar-betoniști în toată Europa. În momentul în care au început (lucrările - n.red.), s-au întors acasă un milion de portughezi din forța activă de muncă»”, a relatat ministrul Transporturilor, Ioan Rus. El consideră că același lucru se va întâmpla și cu românii plecați în străinătate, în special cei care lucrează ca dulgheri sau fierar-betoniști.

Master Planul de Transport a fost aprobat ieri în ședința de guvern. Valoarea totală a proiectelor cuprinse în acest document este de 45,451 miliarde de euro, suma ce include proiecte de investiții în infrastructura de transport a României pentru sectorul de transport rutier, feroviar, aerian, naval și multimodal.

În ceea ce privește strategia de implementare a proiectelor, Guvernul a aprobat lista de proiecte prioritizată „în conformitate cu metodologia stabilită de Comisia Europeană”.

Spre exemplu, în sectorul rutier, Guvernul României consideră a fi prioritare în ceea ce privește dezvoltarea rețelei de autostrăzi proiecte de investiții precum: Sibiu-Pitești, Sibiu-Brașov, Brașov-Bacău, Târgu Neamț- Pașcani - Iași - Ungheni, Brașov - Comarnic (parteneriat public-privat - PPP), Pitești - Craiova (PPP) sau Suplacu de Barcău - Borș, cu o valoare totală estimată la aproximativ 9,642 miliarde de euro. Aceasta înseamnă construcția a 1.094,80 km de autostradă, cu un cost estimat de 8,8 milioane euro/km, ținând cont de faptul că 118 km din lungimea acestor autostrăzi urmează să fie construite în zona de munte.

În ceea ce privește strategia de finanțare a Master Planului General de Transport, suma disponibilă este de 2,7 miliarde de euro din Fondul de Coeziune (aici fiind inclusă și cofinanțarea de la bugetul de stat), respectiv 2,1 miliarde de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională, bani destinați sectorului rutier.

Suma totală pe care România o are la dispoziție, în perioada de programare 2014-2020 pentru cele 4 sectoare de transport (rutier, feroviar, naval, multimodal) este de 6,843 miliarde de euro. La acestea se adăugă un plafon suplimentar de 7 miliarde de euro, pe care Guvernul României l-a aprobat ieri (care vor proveni din împrumuturi publice - IFI- și din acciza pe carburanți), în vederea asigurării surselor de finanțare necesare implementării proiectelor din sectorul rutier, cu prioritate pentru autostrăzi.

Astfel, valoarea totală a finanțării pentru sectorul infrastructurii rutiere, în perioada de programare 2014-2020, este de 13,8 miliarde de euro.

Planul financiar al Master Planului General de Transport urmează să fie prezentat în ședințele reunite ale Comisiilor de Transport din Parlament, înainte de trimiterea acestuia la Comisia Europeană.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
USR

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 27 Noi 2020
Euro   Euro   EUR   4.8735   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0875   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4471   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5081   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2376   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1463   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4918   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.6200   Scădere
Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX

Credeţi că din punct de vedere economic ne vom reveni în 2021?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter