myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Bani „cu porţia” pentru reabilitarea a trei drumuri judeţene

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Consilierii judeţeni au aprobat astăzi alocarea a 28,4 milioane de lei, ca parte a unei finanţări multianuale pentru reabilitarea a trei drumuri judeţene.
DJ 104L (drumul care leagă centrul de comună Buneşti de unul dintre satele sale, Viscri, şi de Dacia) şi calea de acces 112C (Hălchiu-Satu Nou-Dumbrăviţa -Vlădeni) se vor realiza şi cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Cel de-al treilea - DJ132, drumul de la Rupea la Homorod şi Mercheaşa la limita cu judeţul Harghita - va fi reabilitat complet din fondurile CJ. „Vă propunem pe anul 2016, respectiv 2017, să alocăm cu prioritate cofinanţări pentru finalizarea acestor două investiţii. Va urma apoi DJ 132 de la Homorod, având în vedere că este finanţat exclusiv din bugetul CJ. Abordarea pe care o propunem este să iniţiem procedura de licitaţie în vederea execuţiei, care este preconizată să se realizeze în maxim doi ani, dar plata se va face pe patru ani, pentru că altfel riscăm să blocăm bugetul propriu”, a spus Mihai Pascu, directorul general al CJ Braşov. Cele două drumuri, alături de cel de la Rupea la Homorod, Mercheaşa şi limita cu judeţul Harghita fac parte din programul multianual pe care consilierii judeţeni l-au aprobat deja în urmă cu două luni. Deocamdată, în şedinţa de astăzi, consilierii judeţeni au aprobat câte 10 milioane de lei pe 2016 pentru drumurile pe care se va lucra prin PNDL şi 8,4 milioane de lei pentru drumul de la Homorod spre Harghita.
„Sunt trei drumuri pentru care ne propunem să demarăm investiţii anul acesta. Două prin cofinanţare cu Ministerul Dezvoltării, prin PNDL, şi unul pe care să-l facem numai din bani proprii. Aceste drumuri sunt pe lista prioritară a programului de dezvoltare multianual, pe care Consiliul Judeţean l-a şi votat la începutul acestui an. Până acum erau prinse în programul european de dezvoltare doar sectoare de drum. Am făcut demersuri ca drumul să fie prins în ansamblu în program. Al treilea tronson care va fi reabilitat, însă doar din fonduri proprii, este cel de la Rupea, Homorod, până la limita cu judeţul Harghita. Este vorba de investiţii mai mari. Drumurile au între 12 şi 18 kilometri. Ele nu pot fi realizate într-un singur an şi atunci vorbim de un program de dezvoltare şi de investiţii multianuale”, a precizat consilierul judeţean Mihail Veştea.

În total, pentru DJ 104 L este nevoie de o cofinanţare din partea CJ de aproape 21 de milioane de lei, iar pentru DJ 112 C , de circa 26 de milioane de lei. În schimb, cel de-al treilea drum, DJ 132, de la Rupea până la ieşirea spre judeţul Harghita, va costa 53,4 milioane de lei.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


VEO

Curs BNR

Lun, 10 Mai 2021
Euro   Euro   EUR   4.9259   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0492   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7056   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4955   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2293   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3424   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5185   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.5300   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că vaccinarea anti Covid ar trebui să devină obligatorie?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter