myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Cu video BRAȘOV. A fost semnat contractul pentru „drumul de sub munte”

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Primii bani europeni din exercițiul financiar 2014-2020 vor fi accesați de Județul Brașov pentru modernizarea drumului „de sub munte”. Astăzi a fost semnat contractul de finanțare, actele fiind parafate de directorul organismului intermediar din Agenția de Dezvoltare Regională de la alba Iulia, Dan Popa, și președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea. 

Astfel, Brașovul se poate mândri cu primul proiect de infrastructură rutieră contractat de județul nostru din fonduri europene, care va însemna o investiție totală de peste 32 de milioane de euro care se va realiza în Țara Făgărașului, în următorii patru ani.  

„Asistăm la un moment istoric. Practic, este vorba despre primii bani europeni destinați drumurilor judeţene care ajung la Braşov, din 1990 încoace. Cu acest proiect, în valoare de aproape 33 de milioane de euro, intrăm în linie dreaptă, iar anul viitor vom trece la lucrările propriu-zise. Un alt proiect, realizarea drumului interjudețean Brașov – Covasna, este în evaluare la ADR Centru și avem toate şansele să fie declarat eligibil și să accesăm alte 25 de milioane de euro”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea. ()

Valoarea totală a proiectului „Modernizare drum interjudeţean DJ 104A, DJ 105C și DJ 105P este de 146.864.245,94 lei, din care cheltuieli totale nerambursabile – 141.522.749,92 lei, contribuția proprie a Județului Brașov la cheltuielile eligibile – 2.888.219,39 lei, și cheltuieli totale neeligibile – 2.453.276,63 lei. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 – Axa prioritară 6 Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională.

Proiectul vizează modernizarea drumului interjudețean DJ 104A, în legătură cu DJ 105C și DJ 105P, pe o lungime lungime totală de 53,01 km (din care 49,039 km realizați cu fonduri POR și 4 km modernizați din fondurile proprii ale Județului Brașov). Drumul străbate localitățile Șinca Veche, Șercăița, Bucium, Mărgineni, Sebeș, Recea, Gura Văii, Lisa, Sâmbăta de Sus, Drăguș, Viștea de Sus, Victoria și Ucea de Sus.

Pe lângă înnoirea structurii rutiere și a suprafeței carosabilului, realizarea acostamentelor, a drumurilor laterale, a trotuarelor și a canalizării, amenajarea unor stații de transport public de călători, construirea de poduri și podețe, precum și asigurarea elementelor de siguranță a circulației pe întreaga sa lungime, modernizarea drumului „de sub munte” va asigura conectivitatea cu rețeaua TEN-T și descongestionarea traficului de pe DN 1 Sibiu - Brașov, având în vedere el că facilitează legătura Brașovului cu județele limitrofe. Totodată, acest drum modernizat va face legătura între DN 1/E 68 și DN 7C (Transfăgărășan), la Cârțișoara. 

Concret, la finele proiectului vor fi gata aproape 50 km de drumuri județene modernizate și conectate la TEN-T (DJ 104A – 45,525 km; DJ 105C – 2,173 km; DJ 105P – 1,341 km), 64.422 mp de acostamente, 16.280 mp de drumuri laterale, 15 poduri, 105 podețe transversale, 164 podețe drumuri laterale și 401 podețe de acces modernizate.

În perioada imediat următoare, executivul Consiliului Județean Brașov va realiza procedurile de achiziție a serviciilor de management execuție investiție, verificare tehnică, audit financiar, informare și publicitate, urmând ca ulterior să dea ordinul de începere pentru întocmirea proiectului tehnic al investiției. După finalizarea proiectării va fi demarată achiziția execuției lucrărilor și a serviciului de asistență tehnică de supraveghere a lucrărilor.  

Lucrările de modernizare a drumului „de sub munte” se vor încheia în 2021.

Tot ceea ce a însemnat întocmirea acestui proiect, de la pregătirea documentațiilor, obținerea de aprobări și avize de la instituțiile deconcentrate, până la scrierea cererii de finanțare a reprezentat o muncă de un an a unei echipe conduse de administratorul public Daniel Gligoraș.

În atașament sunt declarații video: Adrian Veștea, Dan Popa, Daniel Gligoraș

Citiţi şi:

Update BRAŞOV. Adrian Veștea: „Este un moment istoric”

BRAȘOV. CJ primește 123 de milioane de lei de la UE pentru drumuri județene

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 27 Ian 2023
Euro   Euro   EUR   4.8922   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4928   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5612   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8793   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2384   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3738   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5013   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.1500   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeți că Adrian Veștea va candida pentru funcția de primar al Brașovului?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter