myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Cu video BRAȘOV. Se caută soluții pentru ca Primăria să suporte o parte din costurile de consolidare ale blocului cu risc de prăbușire, de pe strada Molidului

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 
Primarul George Scripcaru a convocat, astăzi, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) pentru a discuta situaţia din acest moment de pe strada Molidului, unde un bloc mai are puțin și se prăbușește după ce „a fugit” pământul de sub clădire. Au fost analizate etapele următoare în situația prezentată, precum şi ce măsuri trebuie întreprinse, în aceste zile, pentru a nu mai exista riscul prăbuşirii unor copaci pe domeniul public, cel puţin în zonele intens circulate.
 
În ceea ce priveşte strada Molidului, CLSU a aprobat ca sumele necesare pentru realizarea expertizei terenului din toată zona cuprinsă între strada C. Dobrogeanu Gherea şi capătul străzii Molidului să fie suportate de la bugetul local, iar expertiza privind structura de rezistenţă a blocului să fie suportată de către proprietari.
 
Totodată, primarul a precizat că aşteaptă până mâine propunerile de realizare a acestor expertize şi a proiectului de consolidare, pentru a putea propune Consiliului Local, în şedinţa de vineri, ca, pe lângă costurile privind expertizarea terenului, Municipalitatea să identifice soluţiile legale pentru a acoperi şi o parte din costurile pentru expertizarea clădirii şi pentru proiectul de consolidare.
 
Astfel, Direcţia Fiscală şi Direcţia de Servicii Sociale vor face analizele  şi anchetele necesare pentru ca proprietarii aflaţi într-o situaţie mai dificilă din punct de vedere financiar, să fie sprijiniţi cu fonduri de către Primăria Braşov, în faza expertizei şi proiectului, urmând ca după eliberarea autorizaţiei de construire pentru consolidare, Municipalitatea să sprijine proprietarii care se încadrează într-o categorie socială defavorizată în identificarea resurselor necesare pentru consolidarea blocului. Informațiile ne-au fost transmise de purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea. O declarație în acest sens a făcut și viceprimarul Laszlo Barabas (video).
 
Sursa citată a CLSU a mai aprobat ca termenul până la care persoanele evacuate pot locui la Centrul pentru persoane vârstnice să fie 31 martie 2018. În funcţie de durata lucrărilor de consolidare, acest termen poate fi prelungit sau redus.
 
Campanie de identificare a copacilor cu risc de prăbușire
 
Referitor la căderea celor doi arbori din zona „După ziduri” (peste două ambulanțe), CLSU a aprobat ca reprezentanţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, cei ai Serviciului de Amenajare Zone de Agrement şi cei de la Regia Pădurilor Kronstadt să facă de urgenţă o analiză a copacilor din zonele intens circulate sau din zonele unităţilor de învăţământ şi, începând de astăzi, să îndepărteze toţi copacii care reprezintă pericol de prăbuşire. Primele  zone vizate sunt Aleea de După Ziduri şi cea de Sub Tâmpa.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
USR

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Ma, 24 Noi 2020
Euro   Euro   EUR   4.8703   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0980   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4738   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4902   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2380   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1440   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4901   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.8700   Scădere
Anunturi MyTEX
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că teste rapide antigen pentru diagnosticul COVID-19 ar trebui vândute în farmacii?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter