myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Cu video BRAŞOV. Protocol între CJ şi ROMATSA pentru „primul aeroport care se construieşte de la zero în România, în ultimii 50 de ani”

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, şi coordonatorul proiectului Aeroportului Internaţional Braşov - Ghimbav (AIBG), Alexandru Anghel, s-au întâlnit ieri, la Bucureşti, cu factorii de decizie ai Autorităţii Aeronautice Civilă Române (AACR) şi ai Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA, cu care au discutat aplicat, pentru a identifica soluţiile cele mai potrivite de continuare a proiectului în ideea obţinerii certificării aeroportului şi a achiziţionării echipamentelor necesare radionavigaţiei
şi dirijării traficului aerian.

Întâlnirea a fost solicitată încă din 22 martie, când şeful executivului judeţean a transmis la Ministerul Transporturilor o adresă oficială prin care a comunicat situaţia la zi a proiectului, stadiul procedurilor demarate în vederea continuării lucrărilor şi mai ales decizia fermă a Consiliului Judeţean de a duce la bun sfârşit, prin eforturi proprii, această investiţie vitală pentru comunitatea braşoveană şi nu numai.

„Acesta este primul aeroport care se construieşte de la zero în România, în ultimii 50 de ani. Proiectul este asumat de Consiliul Judeţean Braşov, iar în momentul în care îl vom finaliza, dorim să-l dăm în folosinţă şi să-l operăm chiar de a doua zi. Tocmai de aceea, fiecare instituţie cu atribuţii în ceea ce priveşte transportul aerian din România trebuie să formeze personal care să ne fie alocat, trebuie să ia în considerare obiectivul nostru atunci când îşi alcătuieşte bugetul şi să ne comunice care sunt echipamentele de care avem nevoie pe toate componentele de activitate aeriană, astfel încât la mijlocul anului 2020 să putem
adăuga Braşovul pe lista aeroporturilor deschise traficului aerian de călători”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

Conducerea AACR a arătat toată deschiderea faţă de proiectul AIBG, potrivit preşedintelui CJ Braşov, care a menţionat că „putem începe de pe acum procedurile în vederea certificării aeroportului, urmând să parcurgem fiecare etapă”.

Concluzia întâlnirii a fost încheierea unui protocol între Autoritatea Aeronautică Civilă Română, ROMATSA şi Consiliul Judeţean Braşov, act care va fi semnat cel mai probabil la Braşov, în perioada imediat următoare. Totodată, în urma graficului de executie a aeroportului pe care CJ îl va transmite celor două autorităţi, fiecare entitate semnatară a protocolului îşi va asuma  responsabilităţile în proiect şi îşi va structura activităţile pe care le are de făcut până la momentul dării în folosinţă a obiectivului, în aşa fel încât la
momentul respectiv aeroportul să fie operaţional.

În privinţa licitaţiei pentru realizarea suprafeţelor de mişcare de la aeroport, aflată în derulare la Consiliul Judeţean Braşov, aceasta a trecut de etapa evaluării tehnice a ofertelor, fiind în faza solicitării clarificărilor pentru evaluarea financiară.

„Ofertele sunt extrem de voluminoase, vorbim de documentaţii de câte 500 de pagini şi de aceea etapa de evaluare durează atât de mult. Noi sperăm să definitivăm procedura în cel mai scurt timp şi să comunicăm rezultatul în cursul lunii mai. În acelaşi timp, lucrăm la caietele de sarcini pentru proiectarea şi execuţia celorlalte componente ale aeroportului. În cazul terminalului vom licita mai întâi proiectarea, pentru a avea proiectul tehnic gata, şi ulterior vom scoate la licitaţie execuţia, deoarece vrem să acordăm o atenţie deosebită design-ului, dar şi elementelor care ţin de fluxul de pasageri şi de securitate. Am iniţiat deja primele discuţii la Ministerul Administraţiei şi Internelor, Poliţia de Frontieră, Vamă, SRI şi STS, pentru că dorim avem câte o persoană de legătură din fiecare instituţie cu care să ne consultăm înainte de a finaliza proiectul tehnic. Vrem să facem totul corect de la bun început, ca să nu avem surprize de niciun fel”, a mai spus Veştea.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Comparty

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Joi, 29 Iul 2021
Euro   Euro   EUR   4.9209   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1443   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7815   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5608   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2322   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3226   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5160   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.1600   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Sunteţi de acord cu limitarea vitezei maşinilor în Braşov la 30 km/h?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter