myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Nici trădarea nu mai e ce-a fost!

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Cred că liderul PNL, Ludovic Orban, n-a fost prea inspirat atunci când a depus, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, o plângere penală împotriva premierului Viorica Vasilica Dăncilă, sub acuzațiile de înaltă trădare, divulgarea de informații secrete de stat, uzurparea funcției și prezentarea cu rea-credință de informații președintelui României. A depus și o alta, care-l vizează pe Liviu Dragnea, acuzația fiind de divulgarea informațiilor secrete, după cum a confirmat Parchetul menționat.

Ma întâi, d-na Dăncilă n-are nici o treabă cu înalta trădare. Pentru asta, trebuie să fii cât de cât mobilat intelectual, mă gândesc. Or, pe d-na premier n-o duce capul până acolo. Nu-i responsabilă nici măcar de faptul că nu este absolut deloc calificată să exercite funcția de premier. Vinovați pentru asta sunt dl. Dragnea, care a pus-o moț Guvernului, ca interpus al său la Palatul Victoria, și dl. Iohannis, care a acceptat-o fără crâcnire.

D-na Dăncilă poate fi acuzată, în opinia mea, de înaltă trădare a limbii române. Ba chiar de crime în serie împotriva limbii române. De tortură împotriva gramaticii. De atentate la logica elementară. De incompetență cu consecințe deosebit de grave. De slugărnicie în formă continuată. Dovezile care susțin aceste „capete de acuzare” sunt copleșitoare. Și n-o spun doar eu. „De puține ori am înțeles până la capăt ce vrea să spună, să transmită d-na Dăncilă. Felul în care vorbește limba română e precar, plin de greșeli de construcție sintactică și de inconsecvențe logice”, afirmă, de pildă, rectorul Universității București. Iar modul în care d-na în cauză își exercită funcția aduce prejudicii României nu doar pe plan intern, ci și extern. Dacă în nouă ani de stat „la noi, la Bruxelles”, cum s-a exprimat, n-a fost în stare să învețe măcar diferența dintre „take a photo” și „make a photo” și astfel s-a făcut (și ne-a făcut) de baftă la întâlnirea cu premierul croat, atunci cazul d-nei Dăncilă este iremediabil. Cât despre conflictul său fără sfârșit cu limba română, despre faptul că are mari dificultăți în a citi și a înțelege ce citește, despre lipsa unor cunoștințe elementare în domenii ce țin de fișa postului de premier, exemplele sunt prea numeroase pentru a putea fi contestate. De câte ori apare în public, de atâtea ori o comite d-na Dăncilă. Însă aceste „capete de acuzare” nu sunt pedepsite de justiție. Și, repet, vina pentru rușinea că o persoană agramată și aproape analfabetă funcțional a ajuns în fruntea Guvernului este împărțită – culmea – între doi adversari: Liviu Dragnea și Klaus Iohannis. 

În ceea ce-l privește pe liderul PSD, plângerea penală depusă de dl. Ludovic Orban nu va face decât să-i ofere încă un prilej de a se victimiza. Și încă ceva, despre memorandumul privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, care a prilejuit plângerile penale: cred că nici d-lui Dragnea, nici d-nei Dăncilă nu le- aparținut ideea. Există niște consilieri pe-acolo…

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Lun, 29 Noi 2021
Euro   Euro   EUR   4.9490   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3853   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8544   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7366   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2474   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4429   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5304   Stagnare
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.3200   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că este necesară construirea unei parcări subterane în fața Gării Brașov?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter