myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Investiţii importante în toate sectoarele de activitate din Codlea

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Municipiul Codlea are o lungă listă cu investiţii de realizat în acest an. Pe câteva ni le-a prezentat viceprimarul Mihai Cîmpeanu, în conferinţa de presă susţinută vineri la sediul PSD Braşov. 

Astfel, proiectul realizării a două săli de sport continuă, deşi edilii au întâmpinat la un moment probleme în execuţie.

„Am avut o problemă din punct de vedere geo, dar şi al furnizorilor de materiale de construcții. Vorbim de structura metalică a clădirii, iar sistemele din oţel nu au ajuns la timp. La această operaţiune suntem în întârziere dar sperăm să recuperăm, pentru că noi vrem ca, din viitorul an școlar, copiii să se poată bucura de aceste două săli de sport. De asemenea, în curând vom face și recepția Centrului de asistență socio-educativă de la Școala Generală nr. 2, care are ca scop eliminarea abandonului școlar. Aici suntem cu lucrările în grafic”, a spus Cîmpeanu. 

În curs de finalizare este și modernizarea sistemului rutier pe străzile Cărării, Coastei, Cetății. Acum se lucrează la partea de canalizare pluvială până pe strada Mihail Kogălniceanu.

„Vrem să modernizăm și imobilul de pe strada Horia nr. 5, este vorba despre un corp de școală generală care a fost dat acum două luni în administrare Școlii Generale nr.3, pentru ca elevii să-și poată desfășura activitatea într-un singur schimb, de dimineață. Așteptăm recepția proiectului tehnic, iar ulterior vom demara licitația pentru execuție. Pentru mansardarea Școlii Generale nr. 22, vom depune un proiect spre finanțare pe fonduri europene pe Axa 10”, a adăugat viceprimarul codlean.

În municipiul Codlea se derulează şi un program finanțat prin PNDL pentru înfiinţare de creşe, la acest moment fiind la faza de pregătire a documentaţiei pentru licitaţie.  

Mai multă lumină în oraş

„Totodată, vom extinde iluminatul public pe strada Hălchiului, în zona industrială, printr-un proeict în valoare de 570.000 de lei. Aici vom scoate anunțul privind  execuția acestuia pe SICAP în cursul lunii iunie. Avem, de asemenea, modernizarea canalizării pluviale pe strada Câmpul Alb și strada Carpați. Vorbim, deocamdată, de proiectul tehnic pe care vrem să-l finalizăm până la rectificarea bugetară din luna august, ca să putem prinde și bani de execuție”, a menţionat edilul. 

Atenţie deosebită pentru agrement

Marţi a fost semnat şi contractul de amenajare a traseelor turistice pe Măgură, astfel încât anul viitor să poată fi străbătute în siguranţă. Valoarea proiectului este de 24.000 de lei, pentru marcare şi lucrări cu grederele, unde este cazul.

„La Codlea încercăm să dezvoltăm și partea turistică, pentru că din punct de vedere industrial stăm foarte bine, dar și aceasta este o parte a economiei care îți aduce numai beneficii. Centrul de informare turistică a participat atât la Târgul de Turism de la București, cât și la Săptămâna Românească de la Bruxelles”, a mai spus Mihai Cîmpeanu. 

În curs de finalizare sunt şi câteva străzi, cum ar fi Toamnei, Brazilor. 

Municipalitatea codleană are în vedere şi realizarea unui centru de agrement sau o bază sportivă în zona Maialului, cu bazine de înot, terenuri de tenis și multe alte oportunități de petrecerea timpului liber, pentru care va fi depus spre finanțare pe Axa 13 un proiect de circa patru milioane de euro. 

Tinerii, lăsaţi deoparte

„Din păcate, a fost respins un proiect de alocare a unor parcele destinate tinerilor. Sunt consilieri ai UPC și ALDE care s-au opus, deși nu aveau  argumente solide. Nu știu de ce au votat împotriva acestui proiect. Probabil consideră că tinerii nu merită un astfel de ajutor din partea Primăriei. A fost singura oportunitate de a da teren în baza Legii 15, unor tineri. Primăria nu mai dispune de alt teren pe care să-l împartă acestora. Am putea dezbate public acest proiect, sunt oameni care încă întreabă despre posibilitatea alocării unor terenuri pentru tineri”, a declarat viceprimarul Mihai Cîmpeanu.

Respect pentru cei care reciclează

După mai bine de 10 ani de la ultima operaţiune de ecologizare, în curând va începe la Codlea decolmatarea Vulcăniței pe intravilanul localității. Astfel, se vor face defrișări și alte lucrări recomandate de specialiștii SGA.

„De asemenea, am ajuns la 5 tone de material reciclabil pe zi din circa 20 de tone colectate. În zona de după Mălin încă se aruncă gunoaie. Monitorizăm cu serviciul de pază în zona fostei gropi de gunoi a orașului. Am dori să facem o separare de prețuri pentru cetățenii care reciclează, față de cei care nu reciclează. Lucrăm la un proiect”, a încheiat Cîmpean seria de proeicte desfăşurate pe raza localităţii Codlea.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Lun, 20 Sep 2021
Euro   Euro   EUR   4.9481   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2275   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7761   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5341   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2382   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2925   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5299   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   140.0000   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Vi se pare corectă regula „două locuri de parcare pentru fiecare unitate locativă nou construită”?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter