myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAŞOV. PUZ avizat de Comisia de Circulaţie pentru construirea unui ansamblu rezidenţial pe fostele platforme IUS, Lemexim şi Lubrifin

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

După ce au analizat condiţiile impuse pentru municipalitate în repetatele discuţii din trecutul apropiat şi s-au conformat la proiectare, investitorii care vor să construiască un ansamblu rezidenţial în zona fostelor platforme industriale Lubrifin, IUS şi Lemexim s-au prezentat în Comisia de Circulaţie din cadrul Primăriei Braşov cu Planul Urbanistic Zonal (PUZ), care a fost şi avizat. Următorul pas va fi aprobarea în Consiliului Local Braşov, care se va întruni săptămâna viitoare. 

Aşa cum am mai descris în ediţiile noastre anterioare, în zona respectivă vor fi construcţii cu funcţiuni mixte. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, proiectul cuprinde construirea de locuinţe, spaţii comerciale de tip hipermarket şi magazine în exteriorul acestora, un hotel, spaţii pentru birouri, dotări de utilităţi publice pentru învăţământ şi sănătate (creşă, grădiniţă, şcoală, cabinete medicale).

De asemenea, proiectul prevede spaţii verzi amenajate în toată zona. Inclusiv spaţiile comerciale vor avea obligatoriu terase înverzite. Majoritatea parcărilor vor fi amenajate subteran, iar cele câteva de la nivelul solului vor avea dale înierbate, recomandate şi pentru asigurarea scurgerii apei pluviale. 

Totodată, municipalitatea a impus investitorilor să aplice măsuri din strategia pentru schimbări climatice, respectiv să utilizeze materiale reflectorizante, pentru a nu se crea „insule de căldură”, deci pentru mai mult confort al cetăţenilor, dar şi să aibă în vedere pubele îngropate, hidranţi stradali şi piste de biciclete. Pe strada Hărmanului va fi amenajată o bandă de circulaţie. 

„Suntem în discuţii cu dezvoltatorii pentru ca ei să păstreze în zonă actualul aliniament de arbori, după care ar putea amenaja banda colectoare şi pista pentru biciclete”, a menţionat Toarcea. 

PUZ-ul prezentat în Comisia de Circulaţie de marţi mai cuprinde două sensuri giratorii, iar în urma cedării către municipalitate a terenului aferent, în zona străzii Brânduşelor, va fi construită fie o bandă nouă de circulaţie pe strada Hărmanului, pentru a lărgi drumul, asfel încât să se asigure un trafic optim în momentul în care se va face această dezvoltare imobiliară, fie vor fi amenajate locuri de parcare, pentru  descongestionarea actualei benzi de circulaţie. 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 03 Feb 2023
Euro   Euro   EUR   4.9005   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4823   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4945   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9076   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2362   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3580   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5056   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   127.1200   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeți că va veni vreodată momentul în care nu se va mai da mită la medici?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter