myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV-FĂGĂRAȘ. Conferință de promovare a patrimoniul cultural și natural, în colaborare cu Consiliul Europei

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Consiliul Județean Brașov, în colaborare cu Consiliul Europei și în parteneriat cu Fundația Mihai Eminescu Trust, Primăria Municipiului Făgăraș, Radio România Actualități și Asociația de Dezvoltare Țara Făgărașului, va organiza între 18 și 19 septembrie 2018, la Făgăraș, conferința de promovare a principiilor Convenției de la Faro cu titlul: „Patrimoniul cultural și natural, o resursă pentru dezvoltarea durabilă a societății”. Conferința va fi moderată de domnul Gabriel Basarabescu, realizator Radio România Actualități.

La inițiativa membrilor Asociației Intercomunitare Țara Făgărașului, la conferință vor participa autorități regionale, naționale și internaționale, reunite pentru recunoașterea valorilor patrimoniului cultural și natural pentru dezvoltarea durabilă a comunităților multiculturale din regiunea Brașov. Timp de două zile, în cadrul conferinței vor avea loc schimburi de experiență între toți participanții; discuțiile vor continua, de asemenea, în timpul mesei rotunde și pe durata vizitei de recunoaștere a studiilor de caz și a atelierelor de lucru.

Invitații speciali ai conferinței sunt: Francesc Pla Castelltort, reprezentantul Consiliului Europei; Ștefan Bâlici, director al Institutului Național al Patrimoniului; Leoncio Orellana Vivanco, expert internațional; Sabrina Ciancone, CoE, FCN, primar Fontecchio; Lacziko Enikő Katalin, secretar de Stat, Departamentul pentru Relații Interetnice.

În cadrul mesei rotunde, invitații și participanții vor dezbate subiecte precum: importanța patrimoniului cultural și natural, precum și motivele pentru care acesta poate fi important pentru comunități, primari și cetățeni, și modul prin care comunele pot face parte din rețeaua Convenției Faro – Faro Network Convention. Sabrina Ciancone, primar în Fontecchio, Italia, va prezenta oportunitățile pe care Convenția de la Faro și Rețeaua Convenției Faro (FCN) le-au adus comunității ei.

În prima zi a conferinței, participanții vor vizita ca studiu de caz satul Viscri, din județul Brașov, o referință de bună practică a principiilor Convenției de la Faro. În cea de-a doua zi vor avea loc vizite în diferite sate și comune din Țara Făgărașului pentru identificarea aplicării principiilor Convenției de la Faro. Participanții vor analiza activitatea unor meștesugari, diferite monumente și ferme din Sâmbăta de Jos, Lisa, Drăguș, Cârțișoara și Sâmbăta de Sus. Tot în cea de-a doua zi a conferinței vor fi organizate grupuri de lucru pentru stabilirea concluziilor și a următorilor pași în vederea includerii obiectivelor sau comunelor din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Țara Făgărașului pe lista exemplelor de bună practică a principiilor Convenției de la Faro.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
deepawali

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Vi, 05 Mar 2021
Euro   Euro   EUR   4.8831   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0924   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6478   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4065   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2309   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2197   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4967   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.3300   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Anunturi MyTEX

Va câştiga Corona Braşov în acest sezon Erste Liga la hochei pe gheaţă?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter