myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV va intra într-un amplu proces de modernizare a piaţetelor

  • Apreciez !Nu-mi place !+2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

În perioada următoare, Braşovul va intra într-un amplu proces de modernizare a locurilor în care pot fi amenajate piaţete, pietonale sau zone pentru petrecerea timpului liber, pentru practicarea sportului ca mijloc de relaxare sau pentru organizare de evenimente.  

Un prim pas a fost făcut anul trecut, când a fost desfiinţată parcarea din spatele Hotelului Aro şi a fost transformată în piaţetă, denumită neoficial Piaţeta Sf. Ioan. (foto 1)

Am intenționat ca această piațetă să fie amenajată astfel încât să fie pusă la dispoziție pentru diferite tipuri de evenimente. În acest fel rezolvăm și o problemă de mediu, de poluare, pentru că trebuie să recunoaștem că poluare există în Brașov. Din punctul meu de vedere, este o greşeală să intri cu mașina până în Piaţa Sfatului. Aceste modificări, modernizări vor continua, pentru că sunt și alte piațete în centrul istoric pe care le vom transforma, astfel încât să fie atractive pentru turişti, mai ales dacă vor fi organizate evenimente la care aceştia pot participa”, a declarat primarul George Scripcaru.

Edilul a început seria exemplelor cu zona Sub Tâmpa, de unde vor fi „scoase” autocarele: „Nu le vom mai permite accesul acolo, pentru că avem în vedere altă parte a orașului pentru ele. De asemenea, vom restricționa accesul auto sub Tâmpa, iar zona va deveni un loc care va putea fi folosit și pentru evenimente care se pretează specificului zonei, cum ar fi aleea de sub Tâmpa și zona Olimpia, unde se fac lucrări de lărgire şi modernizare (pe strada Tiberiu Brediceanu), pentru un acces pietonal cât mai aplicat”.

De asemenea, se are în plan transformarea zonei de la Magazinul Star spre Modarom şi strada Postăvarului, în pietonal (foto 2). Apoi, în apropiere de Piaţa Sfatului, într-o curte interioară care este plină de mizerii și bălării şi care se învecinează cu Zidul Cetății, va fi o altă locație ce va fi transformată într-o piațetă.

Intenţiile municipalităţii de a crea noi zone tip piaţetă sunt orientate şi spre perimetrul de la intersecţia străzilor Castelului cu Apollonia Hirscher. Acolo, în opinia primarului, pot fi desfăţurate activități de mică anvergură, dar care ar putea fi bine primite şi apreciate atât de turişti, cât şi de localnici.

În această perioadă derulăm şi un parteneriat pentru modernizarea Străzii Sforii (cea mai mică din estul Europei). Municipalitatea finanţează lucrarea. La toate acestea putem adăuga proiectelele de amenajare sau refacere a unor clădiri din zona istorică a oraşului”, a precizat Scripcaru.

Transformări urbanistice pe Valea Cetăţii 

Şi pentru alte părţi ale oraşului s-au întocmit planuri de modernizare. 

Recent, arhitecţi din cadrul Primăriei Braşov s-au întâlnit cu colegi de breaslă din Ordinul Arhitecţilor pentru a avea împreună o viziune de ansamblu a ceea ce s-ar putea realiza pe partea pietonală în zona cunoscută de braşoveni Valea Cetăţii. În ultima Comisie de Circulaţie a fost emis certificatul de urbanism, astfel că în prezent se lucrează la proiectul tehnic pentru o intervenţie majoră asupra pietonalului dintre clădirile din zonă. 

Potrivit specialiştilor, la acest concept s-a ţinut cont de dorinţa locuitorilor de a avea în cartier nu doar un pietonal, ci şi un loc de petrecere a timpului liber, precum şi de redresare a activităţii comerciale. 

Astfel, pe o suprafaţă de peste 12.500 mp, pornind de la elementele urbanistice deja existente s-ar putea creea locuri de relaxare sau pentru practicarea de diferite sporturi urbane, precum skating-ul si rolling-ul. Arhitecţii au în vedere accesibilitatea pentru toţi partipanţii, inclusiv pentru persoanele cu dizabilităţi. Vor fi reconfigurate paltformele din zonă, vor fi amenajate insule verzi cu jardiniere şi arbori, „oglinzi” de apă, diverse tipuri de fântâni arteziene şi altele. În opinia specialiştilor, la final, locul va fi unul în care omul va putea interacţiona cu elementele naturale, fiind eliminate barierele cu care ne-am obişnuit până acum, dar şi un spaţiu adecvat pentru desfăşurarea de evenimente.  

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+1 #1 Raoke Kaka 18-09-2018 20:20
Șoldogotul ăsta cu scripca mai fentează mult pușcăria?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
MB RAD Construct - Radiatoare Industriale

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Vi, 22 Oct 2021
Euro   Euro   EUR   4.9467   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2501   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8655   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.6354   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2435   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4449   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5292   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.0100   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că se va realiza noul Spital Regional de Urgență al Brașovului?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter