myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Ședință la Bruxelles pe tema Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav. GALERIE FOTO

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veştea, şi Alexandru Anghel, coordonatorul proiectului Aeroportului Internațional Brașov - Ghimbav (AIBG), se află astăzi, la Bruxelles, împreună cu oficiali din cadrul ROMATSA, pentru a discuta cu reprezentanții EUROCONTROL pe tema elaborării analizei cost-beneficiu pentru serviciile de navigație aeriană pe viitorul aeroport.

EUROCONTROL (European Organisation for the Safety of Air Navigation – Organizația Europeană pentru Siguranța Navigației Aeriene) este organizația internațională de management al traficului aerian, iar întâlnirea are loc pentru acordarea de asistență tehnică în scopul evaluării opțiunilor de dezvoltare și operare a infrastructurii de navigație aeriană terminală ce va deservi viitorul aeroport Brașov – Ghimbav. 

Potrivit informaţiilor transmise de Veştea, fiind vorba despre primul aeroport care se construiește în ultimii 50 de ani în România, conducerea administrației județene, ROMATSA și specialiștii EUROCONTROL doresc să identifice cea mai bună soluție din punct de vedere tehnic și economic pentru operarea traficului aerian al viitorului aeroport. 

Sursa citată precizează că au fost luate în calcul două scenarii: cel în care operarea serviciilor aeriene va fi asigurată de un turn de control clasic și cel în care se va utiliza un remote tower. Pentru fiecare scenariu au fost setate condițiile tehnice care trebuie asigurate în cadrul AIBG, precum și beneficiile utilizării uneia sau alteia dintre soluții.

„Am purtat discuții aplicate cu specialiștii EUROCONTROL, care sunt practic cei mai competenți oameni în domeniu. Ei au la activ numeroase dezvoltări de astfel de soluții și au fost implicați în rezolvarea problemelor tuturor aeroporturilor din Europa care au trecut de la operarea clasică, la cea asigurată prin remote tower. Directorul EUROCONTROL știe despre proiectul nostru și și-a exprimat bucuria că în sfârșit se construiește un aeroport în Europa, după ce în ultimii ani au fost deschise aeroporturi noi doar în Asia și în Peninsula Arabică. Domnia sa le-a solicitat specialiștilor EUROCONTROL să pună la dispoziție toate resursele în vederea identificării celei mai bune soluții pentru Aeroportul Internațional Brașov - Ghimbav”, a explicat coordonatorul AIBG Alexandru Anghel.

El a reiterat ideea că discuțiile de astăzi au fost purtate în amănunt, fiecare detaliu din cadrul celor două scenarii fiind analizat sub toate aspectele și apoi transpus într-un cost. După această etapă, bazându-se pe calcule matematice, specialiștii EUROCONTROL vor formula recomandări cu privire la cea mai bună opțiune de operare a traficului aerian la viitorul aeroport de la Ghimbav.

„Practic, astăzi am trecut de la discuțiile generale, la crearea cadrului detaliat pentru fiecare scenariu în parte, toate detaliile urmând să fie transpuse în costuri. La sfârșitul lunii decembrie vom primi de la EUROCONTROL un raport preliminar, după care până cel târziu în martie 2019 vom ști cu certitudine care este scenariul cel mai rentabil pentru dezvoltarea și operarea infrastructurii de navigație aeriană din cadrul Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav”, a menționat președintele CJ Brașov Adrian Veștea.

Deplasarea delegației CJ Brașov mai include, în această după-amiază, o întrevedere la Reprezentanța Permanentă a României la Uniunea Europeană, cu Ivona Stan, ministru plenipotențiar. Cu acest prilej se vor discuta aspecte referitoare la susținerea prenotificării și notificării la Comisia Europeană, în scopul obținerii unui ajutor de stat pentru AIBG în conformitate cu prevederile orientărilor Comisiei Europene și ale legislației naționale aplicabile.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Comparty

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Joi, 29 Iul 2021
Euro   Euro   EUR   4.9209   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1443   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7815   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5608   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2322   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3226   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5160   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.1600   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Sunteţi de acord cu limitarea vitezei maşinilor în Braşov la 30 km/h?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter