myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Al treilea drum judeţean care va fi modernizat cu fonduri europene trece prin satul Prințului Charles

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Ieri a fost semnat al treilea proiect de modernizare a unui drum județean în Braşov, care va fi implementat cu fonduri europene asigurate prin Programul Operaţional Regional (POR), după cele realizate pentru drumul „de sub munte” (DJ104A, DJ105C, DJ105P) și drumul interjudețean Covasna – Brașov.

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a semnat contractul de finanțare a proiectului „Modernizare și reabilitare drum județean DJ 104L Dacia – Viscri – Bunești, km 0+000 – 15+065”. Proiectul este finanțat în cadrul POR, Axa prioritară 6 „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Apelul de proiecte nr. POR 2018/6/6.1/6 Proiecte nefinalizate”. Cheltuielile totale eligibile ale proiectului sunt de 27.051.032 lei, din care cheltuielile totale nerambursabile au valoarea de 26.510.011,36 lei, iar contribuția proprie a Județului Brașov este de 541.020,64 lei.

De asemenea, la ADR Centru s-a terminat evaluarea unui alt proiect al Județului Brașov, cel destinat modernizării DJ 112C Hălchiu – Satu Nou – Dumbrăvița – Vlădeni (11,67 km), contractul de finanțare urmând a fi semnat în perioada imediat următoare.

Pentru modernizarea și reabilitarea drumului județean Dacia – Viscri – Bunești, cadrul ședinței de plen din 17 septembrie 2018 aleșii județeni au aprobat cheltuielile legate de proiect și acordul de parteneriat al Județului Brașov cu comunele Jibert și Bunești, unitățile administrativ-teritoriale străbătute de această arteră.

„Avem în implementare sau în diverse stadii de elaborare, respectiv de evaluare, proiecte cu fonduri europene a căror valoare totală ajunge la 400 de milioane de lei. Practic, pe exercițiul financiar 2014-2020, suntem campioni la accesarea de fonduri nerambursabile în cadrul Regiunii 7 Centru. După ce ani la rând județul Brașov a fost în coada clasamentului la acest capitol, iată că absorbția banilor europeni a ajuns o prioritate pentru Consiliul Județean și, printr-o muncă asiduă a echipei conduse la administratorul public Daniel Gligoraș, am reușit să realizăm 11 proiecte, din care şase sunt deja în implementare. Prioritățile noastre sunt modernizarea drumurilor, îmbunătățirea infrastructurii spitalelor din subordinea noastră, dotarea lor cu echipamente și aparatură medicală și implementarea unui sistem de management integrat pentru administraţia judeţului Braşov”, a spus Veștea.

Modernizarea DJ 140 L va crește gradul de accesibilitate rutieră în zona de nord a județului. Practic, traseul care va fi refăcut reprezintă singura legătură a comunelor Jibert și Bunești cu municipiul Brașov. Această investiție va da un imbold dezvoltării economice a zonei Rupea și va determina o creștere a numărului de turiști dornici să viziteze Viscri, satul Prințului Charles.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
0 #1 Raoke Kaka 19-11-2018 00:59
Veștea ăsta începe să devină la fel de nesuferit ca șobolanul de Căncescu. Unu-doi, hop și muiana lui în poză....
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
deepawali

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Vi, 05 Mar 2021
Euro   Euro   EUR   4.8831   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0924   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6478   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4065   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2309   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2197   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4967   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.3300   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX

Va câştiga Corona Braşov în acest sezon Erste Liga la hochei pe gheaţă?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter