myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Cu video BRAŞOV. Sunt aşteptări ca şi Aeroportul Ghimbav să primească finanţare de la bugetul de stat, la fel ca altele din ţară

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Procedura de achiziție pentru proiectarea și execuția celor nouă obiective din cadrul Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav s-a încheiat cu succes, a afirmat astăzi preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

Licitația a fost adjudecată de firma SC Construcții SA Sibiu, la suma de 28.594.034,30 lei fără TVA (34.026.900,82 lei cu TVA). Contractul va fi semnat la începutul anului viitor, după încheierea perioadei de contestații, de 10 zile.

După semnarea contractului, firma câștigătoare va avea la dispoziție trei luni pentru activitățile de proiectare și opt luni pentru execuția lucrărilor de construcție a celor nouă obiective. Pentru serviciile de proiectare, SC Construcții SA are trei subcontractanți (SC Consitrans SRL, SC Elecktra Invest SRL și SC Protelco SA).

Astfel, anul viitor vor fi proiectate și construite clădirea energetică, remiza PSI, posturile de control acces, gospodăria de apă, parcarea auto și drumul de acces terminal – DJ 103C, drumurile tehnologice interioare, împrejmuirile și porțile, rețelele interioare în aeroport și platforma antisuflu.

În altă ordine de idei, în data de 20 decembrie, președintele CJ Brașov, Adrian-Ioan Veștea, a transmis la Guvernul României, în atenția prim-ministrului Viorica Dăncilă, o solicitare de alocare bugetară în 2019 pentru construirea Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav. În document se regăsesc pașii făcuți până în prezent în proiectul Aeroportului, sumele cheltuite exclusiv din bugetul Consiliului Județean Brașov în perioada 2006-2018 pentru acest obiectiv, totalizând echivalentul a 32,6 milioane de euro, precum și etapele investiționale care mai trebuie realizate pentru finalizarea și certificarea Aeroportului.

Președintele CJ Brașov qa amintit că acest obiectiv investiţional reprezintă, în fapt, primul aeroport din România construit după anul 1989 și că acesta nu a beneficiat niciodată de alocări din bugetul de stat, în condițiile în care alte aeroporturi au primit finanțări de zeci de milioane de lei, în ultimii doi ani, din vistieria statului.

Veştea a spus în conferinţa de presă susţinută pe această temă că, pentru anul financiar 2017, s-au alocat de la bugetul de stat 10 milioane de lei pentru Aeroportul Internațional Tg. Mureș, 8 milioane de lei pentru Aeroportul Internațional Oradea, 15 milioane de lei pentru Aeroportul Internațional Maramureș - Baia Mare. 

În acest an, tot de la bugetul de stat s-au alocat 40 de milioane de lei pentru Aeroportul Internațional Tg. Mureș, peste 10 milioane de lei pentru Aeroportul Internațional Oradea, 15 milioane de lei pentru Aeroportul Internațional Maramureș - Baia Mare şi 10 milioane de lei pentru Aeroportul Internațional Satu Mare.

„Ținând cont de cele argumentate și luând în considerare prioritatea Guvernului de a sprijini proiectele investiționale care generează dezvoltare economică locală și regională, avem încredere că prin bugetul de stat aferent anului 2019, acest obiectiv de investiții va beneficia pentru prima oară de susținere din partea Guvernului României”, a precizat președintele CJ Brașov în documentul transmis prim-ministrului Viorica Dăncilă.

Adrian Veștea (video) a prezentat anterior stadiul implementării proiectului de ansamblu al aeroportului, precizând că lucrările începute în octombrie au fost sistate, șantierul urmând a fi redeschis în primăvară, când vremea o va permite. 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Comparty

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 23 Iul 2021
Euro   Euro   EUR   4.9219   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1823   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7455   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5428   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2311   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3284   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5165   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.2700   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că un profesor care este prins copiind ar trebui exclus din învăţământ?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter