myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Echipamente aeroportuare achiziţionate înainte ca aeroportul să fie operaţional

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Consiliul Județean Brașov derulează în prezent procedurile de achiziție a unor echipamente aeroportuare de importanță majoră pentru certificarea și operarea Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav (AIBG), se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean Braşov.

Este vorba despre două autovehicule de ultimă generație destinate prevenirii și stingerii incendiilor – o autospecială de pompieri echipată cu agenți complementari, pentru intervenție rapidă, și una dotată cu agenți complementari și echipament de descarcerare, precum și despre două autospeciale de deszăpezire PDA, echipate cu plug, perie cilindrică și autosuflantă, capabile să opereze în condiții meteorologice severe și să curețe cu rapiditate zăpada de pe suprafețele de mișcare, astfel încât să mențină pista operațională, dar și să protejeze balizele luminoase aflate pe suprafața de mișcare.

Potrivit normativelor în domeniu, aceste autovehicule trebuie să existe fizic în dotarea AIBG înainte ca aeroportul să fie operațional. Specificațiile tehnice pentru autospecialele de pompieri au fost stabilite de beneficiar în conformitate cu reglementările Organizației Internaționale a Aviației Civile (ICAO), iar cele pentru mașinile de deszăpezire respectă cerințele Autorității Aeronautice Civile Române.

Sursa citată a transmis că prețul estimat pentru această achiziție este de 9,1 milioane de lei fără TVA, termenul-limită pentru depunerea ofertelor fiind 5 martie 2019.

Conform caietelor de sarcini postate de specialiștii CJ Brașov în sistemul electronic de achiziții publice, termenul acceptat de beneficiar pentru livrarea acestor echipamente este între 7 și 9 luni de la semnarea contractelor de furnizare.

Alexandru Anghel, coordonatorul proiectului AIBG, explică faptul că „fiind vorba despre autovehicule destinate exclusiv activității aeroportuare, producători pentru ele se găsesc doar în străinătate, iar timpul de producție este mare deoarece sunt realizate la comandă”.

În ceea ce privește numărul de unități propus a fi achiziționat, acesta este determinat de categoria în care se încadrează Aeroportul Brașov (operabil pentru aeronave mediu-curier) – atunci când este vorba despre autospecialele de pompieri, respectiv de densitatea traficului – în ceea ce privește utilajele de deszăpezire. 

„Dorim ca Aeroportul nostru să dispună de echipamente de cea mai înaltă calitate, eficiente și fiabile, care să asigure atât intervenția de urgență pentru salvarea pasagerilor, cât și menținerea suprafețelor de mișcare în stare permanentă de operare. Am lansat această procedură conform graficului de achiziții stabilit de echipa de implementare a proiectului AIBG, în așa fel încât să avem Aeroportul perfect funcțional la termenul stabilit. Nu cumpărăm aceste autospeciale mai devreme decât este necesar, dimpotrivă, estimăm că ele ne vor fi livrate imediat după finalizarea construcției remizei PSI, unde le vom parca. Brașovenii trebuie să știe că avem foarte multe proceduri pe care le desfășurăm concomitent, atât pe partea de infrastructură aeroportuară, cât și pe partea de certificare a aeroportului, toate aceste achiziții fiind interconectate în ideea ca până la sfârșitul anului 2020 să finalizăm toate lucrările și să obținem certificarea pentru Aeroportul Internațional Brașov - Ghimbav”, a declarat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Comparty

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Joi, 29 Iul 2021
Euro   Euro   EUR   4.9209   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1443   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7815   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5608   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2322   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3226   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5160   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.1600   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Anunturi MyTEX

Sunteţi de acord cu limitarea vitezei maşinilor în Braşov la 30 km/h?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter