myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Hiperactiva d-nă Andronescu

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

D-na Ecaterina Andronescu se vădește o pensionară hiperactivă, cel puțin la nivel declarativ, în acest al patrulea (dacă am numărat bine) mandat de ministru al Educației. Orice-i trece prin cap, se repede să comunice nației, dând puternica impresie că a rămas nevorbită de data trecută când a ocupat biroul ministerial.

E și greu să enumeri toate ideile de “reformă” care o vizitează pe d-na Andronescu. Imensa majoritate a acestora se înscrie în ceea ce Petre Țuțea numea “aflarea în treabă ca metodă de lucru la români”. Iată doar câteva dintre cele avansate în spațiul public de d-na ministru:

- înlocuirea orelor de educație fizică și sport de la clasa pregătitoare, clasa I-a și clasa a II-a cu “ore de joc și mișcare”, acestea urmând a fi ținute de învățători. Revoluționară idee, nu-i așa? Numai că, la mai puțin de 24 de ore de la anunțarea genialei găselnițe, tot d-na ministru a declarat că s-a răzgândit. Pe motiv că proiectul dumneaei “conținea o serie de aspecte insuficient fundamentate”… No comment!

- Introducerea de ore “remediale” pentru elevii care au probleme la învățătură, adică ore suplimentare care ar urma să fie susținute, firește, de profesori. Întrebată cum anume vor putea fi obligați profesorii să presteze suplimentar, dacă vor fi plătiți în plus pentru asta și unde anume vor fi susținute aceste ore, având în vedere deficitul cronic de săli de clasă, d-na Andronescu a ridicat elegant din umeri. Se va analiza...

- Crearea posibilității ca și elevii de clasa I-a să poată fi lăsați repetenți. Și la „reforma” asta s-a renunțat, după protestele îndreptățite ale părinților și ale experților în educație, care au arătat că este o măsură traumatizantă, având în vedere vârsta fragedă a “victimelor”, și că, dacă un copil de clasa I-a are atât de mari dificultăți, culpa este mai degrabă a învățătorului.

- Modificarea sistemului de învăţământ, astfel încât clasa pregătitoare să devină clasa I-a, copiii urmând să intre în şcoală direct de la grădiniţă, iar clasa a IX-a să devină gimnazială. O modificare de adâncă substanță, să recunoaștem. Motivarea ei? Faptul că d-na ministru a declarat că o “amărăște” faptul că lumea numește clasa pregătitoare “clasă zero”.

- Segregarea copiilor cu nevoi special, prin înființarea unor clase speciale pentru aceștia (“mă gândeam dacă nu am putea să îi împărțim mai mulți într-un loc și să le punem profesori de sprijin acolo”). Chestia asta i-a adus nu doar dulci cuvinte (lumea civilizată pune accent pe integrarea acestor copii, nu pe segregare), ci și o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

- Reintroducerea uniformelor școlare standard pe țară, dacă am înțeles bine.

- Patru tipuri de examen de Bacalaureat: A1, A2, T și V, precum și “pre-condiționarea” (termenul îi aparține d-nei Andronescu) studiilor universitare pe care absolvenții de liceu doresc să le urmeze de tipul de Bacalaureat susținut. “Adică cel care are un Bacalaureat vocaţional se duce să facă studii universitare vocaţionale: Muzică, Sport. Cei care au ales formula pe care altă dată o numeam învăţământ real pot opta pentru studii universitare socio-umaniste, Ştiinţe sau Ştiinţe aplicate”, a explicat autoarea “reformei”. Oare când se va opri? Sau cine o oprește din “revoluția” dumneaei?

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 09 Iun 2023
Euro   Euro   EUR   4.9560   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6047   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7745   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.1085   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2588   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4531   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5339   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.1200   Scădere
Anunturi MyTEX

Ar trebui ca TAROM să aibă zboruri regulate de pe Aeroportul Brașov?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter