myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

George Scripcaru și Adrian Veștea, la discuții cu ambasadorul Chinei despre Autostrada BRAȘOV-PITEȘTI

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea şi primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, s-au întâlnit astăzi cu Excelenţa Sa Jiang Yu, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România.

După cum ni s-a comunicat, în cadrul acestei vizite, cei doi oficiali braşoveni au prezentat priorităţile investiţionale ale celor două administraţii şi, totodată, un istoric al relaţiilor de prietenie cu autorităţile administraţiilor publice chineze. În acest context, s-au prezentat cele două proiecte considerate prioritare pentru administraţia locală braşoveană, şi anume Aeroportul Internaţional Braşov şi Spitalul Regional Braşov. Excelenţa Sa a subliniat că ambele proiecte sunt urmărite cu interes de Ambasada Chinei, având în vedere că există numeroase firme de stat din China care doresc implicarea, fie în etapa de construire, fie în faza de operare ale acestor obiective. Mai mult, China dispune de mecanisme de finanţare atât în parteneriat cu BERD şi BEI, cât şi prin intermediul unui fond de investiţii creat pentru proiecte în ţările Europei Centrale şi de Est.

Excelenţa Sa Jiang YU a prezentat apoi detaliat proiectele prioritare ale partenerilor chinezi în România. Pe primul loc, în cadrul acestor proiecte, se situează construirea în regim de parteneriat public-privat al autostrăzii Braşov-Ploieşti, obiectiv prioritar pentru cetăţenii braşoveni. În cazul în care acest contract va fi încheiat până la sfârşitul anului, solicitarea părţii chineze a fost de sprijin din partea autorităţilor locale braşovene în limitele lor de competenţă. Mai exact, se solicită sprijinul autorităţilor locale pentru armonizarea planurilor de urbanism în Unităţile Administrativ Teritoriale din Braşov traversate de viitoarea autostradă, cât şi sprijin în asigurarea de infrastructură pentru organizările de şantier, etc.

„Un al doilea domeniu considerat de o deosebită importanţă a fost cel al promovării turismului braşovean în China, existând un mare interes în rândul iubitorilor sporturilor de iarnă din China pentru staţiunile turistice de iarnă din Braşov şi Valea Prahovei. Având în vedere că în viitorul apropiat China va găzdui Jocurile Olimpice de Iarnă, înaltul oficial chinez a solicitat realizarea unui cadru care să permită schimburi de experienţă şi transfer de know-how din partea Braşovenilor, având în vedere că atât Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov cât şi primarul municipiului Braşov au experienţă în domeniu, dată de modul de succes în care a fost organizat la Braşov Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE). Excelenţa Sa a lansat şi ideea ca lotul olimpic chinez să facă antrenamente în Braşov şi Sinaia, considerând că un asemenea demers ar constitui cea mai bună promovarea a zonei în rândul turiştilor chinezi”, se arată în comunicatul transmis de CJ Brașov.

Al treilea domeniu a fost cel al promovării firmelor româneşti în China, având în vedere că de două ori pe an sunt organizate, de către statul chinez, expoziţii dedicate tuturor firmelor care doresc să exporte în China produsele lor. Astfel se dorește încurajarea firmelor româneşti de a-și promova produsele pe piaţa chineză.

„S-au discutat, totodată, proiecte şi priorităţi în domeniul educţional şi al consolidării relaţiilor bilaterale la nivelul administraţiilor locale. Un aspect important în domeniul educaţional a fost dorinţa guvernului chinez de a asigura burse pentru studenţii români, care să fie pregătiţi în China în domeniul promovării turismului şi care odată reveniţi în ţară să ofere expertiza lor firmelor de turism româneşti, care doresc să ofere pachete turistice în China”, a adăugat sursa citată. 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
USR

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 27 Noi 2020
Euro   Euro   EUR   4.8735   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0875   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4471   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5081   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2376   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1463   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4918   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.6200   Scădere
Coronavirus Preturi Nesimtite
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că din punct de vedere economic ne vom reveni în 2021?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter