myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Firma care a câștigat licitația pentru realizarea Terminalului de pasageri la aeroport a depus plângere la Curtea de Apel

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

SC Construcții SA, care a câștigat licitația pentru realizarea terminalului din Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav (AIBG) dar cu care nu poate fi încheiat contractul de lucrări din cauza contestației formulate de alt ofertant și admisă de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), a depus plângere la Curtea de Apel Brașov, săptămâna trecută. Însă nu s-a stabilit termen pentru analizarea acțiunii în instanță. 

„Anterior, v-am adus la cunoștință faptul că procedura de achiziţie publică prin licitaţie deschisă pentru realizarea obiectivului «Aeroportul Internaţional Brașov-Ghimbav Etapa a III-a – Proiectare și Execuție Lucrări de Construcții și Instalații Obiectul Terminal de Pasageri», la care au participat patru ofertanți, finalizată în data 13 mai prin declararea câștigătoare a firmei Construcții SA Sibiu, a fost contestată de către una din firmele participante. CNSC a analizat și s-a pronunțat cu privire la contestația înaintată de către Asocierea BOG’ART SRL - SC UTI Grup SA - SC UTI Facility Management SA, emițând Decizia nr. 988/C1/924,927 din data de 20.06.2019. În decizia menționată admite contestația făcută de către Asocierea BOG’ART SRL - SC UTI Grup SA - SC UTI Facility Management SA în ceea ce privește detalierea de către ofertanți a echipamentelor de securitate specifice funcționării aeroportului, solicitate prin caietul de sarcini”, a explicat președintele Consiliului Județean (CJ) Brașov, Adrian Veștea.

El a menționat apoi că prioritatea CJ Brașov o constituie demararea cât mai urgentă a unui contract de lucrări astfel încât Terminalul de pasageri să fie construit la timp, fără întârzieri date de procese având ca obiect contestații, procese al căror termen de finalizare nu poate fi anticipat. În consecință Comisia de licitație a decis să nu conteste Decizia CNSC, ci să o pună în aplicare și a demarat procedurile de reanalizare a ofertele tehnice ce fac referire la echipamentele de securitate.

„În data de 12 iulie, în ultima zi admisă pentru formularea unor eventuale plângeri, SC Construcții SA a depus o plângere la Curtea de Apel Brașov împotriva Deciziei CNSC, solicitând totodată suspendarea procedurii de atribuire până la soluționarea respectivei plângeri. Chiar dacă ne aflăm în perioada vacanței judecătorești, acest gen de plângeri se soluționează de către instanțele competente și în această perioadă, motiv pentru care avem speranța ca primul termen de judecată să fie stabilit de către instanță până la sfârșitul lunii iulie. Între timp, Consiliul Județean Brașov va continua demersurile necesare aplicării Deciziei CNSC astfel încât să scurtăm cât se poate de mult orice termen ce ar putea decala încheierea procedurii de achiziție și în urma unei sentințe definitive a instanței privind plângerea menționată să putem semna contractul de proiectare și execuție a viitorului Terminal de pasageri”, a declarat Veștea.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+1 #1 Raoke Kaka 14-07-2019 22:09
Nu înțeleg de ce alde Bog'Art și UTI au fost acceptați, doar li se cunoaște trecutul.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Comparty

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Joi, 29 Iul 2021
Euro   Euro   EUR   4.9209   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1443   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7815   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5608   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2322   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3226   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5160   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.1600   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Sunteţi de acord cu limitarea vitezei maşinilor în Braşov la 30 km/h?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter