myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Se va construi un incubator de afaceri la Făgăraș

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Veşti bune pentru antreprenorii care vor să înfiinţeze afaceri noi în domeniul industriilor creative în municipiul Făgăraş din judeţul Braşov.

Potrivit ADR Centru, se va construi un incubator de afaceri ce le va oferi spaţiu fizic, pentru consultanţă juridică şi de afaceri, cu scopul de a facilita înfiinţarea afacerilor şi să sprijine noile afaceri până la „absolvire". Contractul de finanţare nerambursabilă prin care se alocă 2,79 milioane lei fonduri europene, a fost semnat azi la sediul ADR Centru din Alba Iulia, de către Gheorghe Sucaciu, primarul municipiului Făgăraş şi de către Simion Creţu, director general ADR Centru.

Fondurile nerambursabile alocate provin din bugetul Regiunii Centru prevăzute pe Prioritatea de investiţii 2.1B a Programului Operaţional Regional 2014-2020, prioritate pe care s-au contractat deja două proiecte şi alte patru mai sunt în curs de evaluare.

„Sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii reprezintă principala sursă a economiei care asigură venituri pentru bugetul de stat şi bugetele locale. Pe o piaţă competitivă şi în continuă dezvoltare, sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri constituie o prioritate la nivelul Uniunii Europene, dar şi o componentă esenţială a strategiei naţionale. Fiindcă societăţile de tip start-up se confruntă cu preţuri mari pentru chirii şi lipsa unui suport tehnic din partea unor specialişti care să le fie alături, aceste incubatoare reprezintă un sprijin ce vine cu soluţii şi preţuri reduse, cu experienţă financiară şi legislativă. Pentru aceste afaceri la început de drum, incubatorul le va oferi un mediu prielnic de dezvoltare, dar şi şansa a de a discuta cu mentori sau alţi antreprenori aflaţi la început de drum, ca ei”, a declarat Simion Creţu.

„Crearea incubatorului de afaceri va conduce la stimularea potenţialului de dezvoltare şi de viabilitate, ajutând întreprinderile mici şi mijlocii să supravieţuiască, să crească în perioada de început, atunci când sunt cel mai vulnerabile. Înfiinţarea Incubatorului de Afaceri în municipiul nostru, Făgăraş, va contribui la consolidarea poziţiei pe piaţă a companiilor locale prin sprijinirea dezvoltării acestora. Prin intermediul acestui structuri de afaceri vor fi stimulate iniţiativele antreprenoriale locale având în vedere că incubatorul va oferi un mediu adecvat pentru educarea antreprenorilor şi pentru îmbunătăţirea abilităţilor antreprenoriale ale acestora”, a adăugat primarul Gheorghe Sucaciu.

Structura bugetului:
Din valoarea totală a proiectului de 5.181.535 lei, suma de 2.793.871 lei este valoarea finanţării nerambursabile alocate (aproximativ: 601.608 euro). Diferenţa dintre cele două sume reprezintă cofinanţarea asigurată de către beneficiar pentru realizarea proiectului.

Unde se va realiza investiţia:
Incubatorul de afaceri Făgăraş va fi amplasat în zona de nord-est a municipiului Făgăraş, pe o suprafaţă de teren de 1.000 m. Incubatorul va fi localizat Ia aproximativ 60 minute distanță de căile rutiere şi ferate, precum şi faţă de municipiile Braşov şi Sibiu - principalii poli ai industriilor creative din Regiunea Centru. Incubatorul de afaceri din Făgăraş va avea o accesibilitate mai bună decât poli mai dezvoltaţi, precum Braşov sau Sfântu Gheorghe faţă de infrastructura de transport din zona Sibiu.

Când se va finaliza proiectul:
Până în 30.06.2022, beneficiarul proiectului estimează că se va finaliza construcţia clădirii, care va oferi apoi infrastructura pentru toate serviciile suport necesare dezvoltării mediului antreprenorial din municipiu.

Ce se va realiza din fondurile proiectului:
Clădirea propusă va fi amplasată în partea de nord a terenului, având un regim de înălţime de P+1. Noua clădire va fi compartimentată, spaţii utile funcţionale extinse pe circa 600 mp, utilizaţi pentru deservirea a cel puţin 16 societăţi comerciale nou înfiinţate. Vor fi astfel create trei birouri open space pentru incubare, pre-incubare şi co-working cu 40 de posturi de lucru. Se va compartimenta un birou administrativ ce va fi folosit de echipa de administrare pentru activităţile curente şi pentru discuţiile cu firmele incubate sau vizitatori.

La finalul implementării proiectului, firmele vor mai avea la dispoziţie o recepţie, un spaţiu dedicat pentru arhivă, grupuri sanitare, două săli pentru teleconferinţe şi un spaţiu tehnic. Sala de mese din incinta clădirii va fi folosită de rezidenţi pentru luat masa şi pentru a depozita alimente.

Alte două săli de conferinţe vor fi folosite pentru organizarea de întâlniri şi evenimente, de prezentări ale firmelor incubate, pentru organizarea de reuniuni de lucru restrânse între incubaţi şi mentori, organizare şedinţe, cursuri, întâlniri cu investitorii. Incubatorul de Afaceri Făgăraş va fi dotat şi mobilat, oferind pentru utilizare următoarele echipamente: scaune, mese, dulapuri, laptopuri, imprimantă, proiector, aer condiţionat, echipamente pentru teleconferinţe, camera de servere.

Servicii oferite în cadrul incubatorului:
În perioada de pre- şi post-incubare se vor acorda diferite servicii firmelor incubate. În aceste etape vor fi disponibile celor incubaţi servicii administrative (recepţie, secretariat, securitate, comunicare, curăţenie, bufet etc), servicii profesionale de contabilitate, servicii profesionale juridice şi legale, servicii de marketing şi mentorat, consiliere managerială şi planificarea afacerii, training pentru dezvoltarea competenţelor, studii de piaţă, consultanţă export, asistenţă IT şi e-business etc.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


STEEL CAME & FLUID

Curs BNR

Joi, 21 Oct 2021
Euro   Euro   EUR   4.9470   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2484   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8624   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.6231   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2451   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4441   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5293   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.3800   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că se va realiza noul Spital Regional de Urgență al Brașovului?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter