myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Cu video BRAȘOV. Au fost semnate trei contracte de investiții pe infrastructură mare, în valoare totală de circa 300 de milioane de lei

  • Apreciez !Nu-mi place !-2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Astăzi au fost semnate trei contracte de lucrări aferente celor mai importante direcții investiționale pe care le are în vedere administrația județeană: Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav, modernizarea drumurilor județene și îmbunătățirea infrastructurii sanitare și de asistență din județul Brașov. Valoarea acestor investiții totalizează 291,1 milioane de lei.

Pe fiecare contract și-au pus parafa președintele Consiliului Județean Adrian Veștea și reprezentanții constructorilor care vor realiza lucrările aferente, în prezența prefectului Marian Rasaliu, a primarului muncipiului Brașov George Scripcaru și a vicepreședintelui UDMR, Attila Kovacs. 

Este vorba despre contractul cu Asocierea BOG’ART SRL - Uti Grup SA - Uti Facility Management SA, pentru terminalul de pasageri din Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav (AIBG), contractul cu SC Diferit SRL Cluj-Napoca, pentru obiectivul „Modernizare drum interjudețean DJ 104A, DJ 105C și DJ 105P - format din DJ 104A km 0+000-45+000, DJ 105C km 6+300-3+800, DJ 105P 0+000-3+800” (cunoscut ca drumul de sub munte) și contractul cu Asocierea SC Romfit Grup SRL - SC HAR & H SRL pentru proiectarea și execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții „Reparații capitale, modernizare și eficientizarea energetică a Unității de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru”.

„Asistăm la un moment istoric pentru Consiliul Județean și pentru județul Brașov. Sunt foarte bucuros că am încheiat contractele de lucrări pentru realizarea acestor trei obiective de investiții pentru care ne-am zbătut foarte mult. Mă bucur că am depășit toate obstacolele procedurale și am reușit să desemnăm firmele constructoare. Vom da ordinul de începere a contractelor și am încredere că termenele de execuție vor fi respectate”, a spus președintele CJ Brașov, Adrian Veștea. (vezi video 1)

Primarul George Scripcaru a apreciat experiența constructorilor care au câștigat licitațiile pentru a realiza lucrările, cu cel puțin una dintre existând și la nivelul Primăriei Brașov relații de colaborare pe proiecte imobiliare, printre care Coresi, Hotel Kronwel și Parcarea „Regina Maria”. 

Prefectul Marian Rasaliu a declarat: „Suntem cu toții politicieni, dar ceea ce se întâmplă aici, la această masă (semnarea contractelor pentru realizarea de investiții de utilitate publică - n.r.) este, de fapt, politica brașovenilor, singura care contează. Această componentă legată de investițiile pe infrastructură este una vitală pentru județul Brașov, iar faptul că s-a ajuns la performanța de a fi semnate aceste contracte ne determină să credem că în viitorul apropiat, din acest punct de vedere, al lipsei de infrastructură mare, Brașovul va fi deblocat. Îi felicit și pe această cale pe cei care au făcut ca acest lucru să fie posibil. În acest context, trebuie să remarcăm și sprijinul Guvernului, atât la obținerea avizelor și autorizațiilor, cât și prin alocarea de fonduri, precum cele 23 milioane de lei pentru aeroport. Putem spune că Guvernul a fost, este și va fi în continuare partenerul administrațiilor publice locale și al cetățenilor, în general”.   

 

Terminalului de pasageri al AIBG

Așadar, în urma deciziei Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor care a respins contestația depusă de firma Construcții SA Sibiu – cea care inițial fusese declarată câștigătoare a realizării terminalului, și după opt luni de la demararea procedurilor de achiziție aferente realizării acestui obiectiv, conducerea CJ Brașov a primit undă verde să încheie contractul pentru Terminalul de pasageri cu asocierea de firme menționată anterior. Contractul are valoarea de 145.581.179,94 lei (inclusiv TVA), iar cele trei firme asociate au la dispoziție 12 luni pentru a executa prevederile contractului (trei luni pentru realizarea proiectului tehnic și nouă luni pentru execuția propriu-zisă a lucrărilor de construcții și instalații. Aerogara va fi construită pe trei niveluri, cu o arie desfășurată de 11.780 mp, după o soluție arhitecturală realizată de celebrul arhitect brașovean Dorin Ștefan.

Amintim că specialiștii CJ Brașov și cei ai IPTANA SA au stabilit toate detaliile necesare obținerii avizelor privind fluxurile de pasageri cu reprezentanții SRI, ai Poliției de Frontieră și ai Direcției Vamale. Cele trei instituții au impus alocarea unor spații suplimentare și achiziția unor echipamente de securitate pentru funcționarea în bune condiții a aeroportului și pentru desfășurarea activităților specifice acestora. (vezi video 2)

Drumul de sub munte

Acest contract se derulează în cadrul primului proiect cu finanțare europeană accesat de Județul Brașov în domeniul infrastructurii rutiere și finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 - Axa prioritară 6 Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională. Valoarea contractului este de 141.594.653,28 lei (inclusiv TVA), iar perioada de implementare este de 33 de luni. 

Proiectul vizează modernizarea drumului interjudețean DJ 104A – Perșani –Victoria, în legătură cu DJ 105C Victoria – Ucea de Sus și DJ 105P – Ucea de Sus, în lungime totală de 53,01 km (din care 49,039 km vor fi realizați cu fonduri alocate prin POR 2014-2020 și 4 km vor fi modernizați din fondurile proprii ale județului Brașov). Drumul străbate localitățile Șinca Veche, Șercăița, Bucium, Mărgineni, Sebeș, Recea, Gura Văii, Lisa, Sâmbăta de Sus, Drăguș, Viștea de Sus, Victoria, Ucea de Sus. Pe lângă refacerea totală a carosabilului, vor fi modernizate și amenajate trotuare, stații transport public și refugii pentru pasageri, se vor realiza lucrări pentru scurgerea apelor pluviale, vor fi construite podețe transversale, podețe la drumurile laterale și podețe de acces, vor fi reabilitate opt poduri și vor fi construite șapte poduri noi. (vezi video 3)

Reparații capitale la spitalul din Sânpetru

În cadrul proiectului „Reparații capitale, modernizare și eficientizarea energetică a Unității de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru”, elaborat de CJ Brașov în anul 2017 și aprobat în cadrul POR 2014-2020, Axa prioritară 3 – „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”, după patru proceduri de achiziție eșuate, cea de-a cincea, demarată de martie 2019, s-a dovedit una de succes. În consecință, ieri s-a putut încheia contractul de proiectare și execuție a cărui valoare este de 10.169.722,86 lei (inclusiv TVA).

Proiectul prevedere realizarea lucrărilor de reparații și consolidare, recompartimentare, modernizare și eficientizare energetică a pavilioanelor clădirii C1 de la Unitatea Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru. Se vor executa lucrări de reabilitare termică, inclusiv reparații la nivelul fațadei, al soclurilor și trotuarelor, de modernizare și reabilitare a instalațiilor de încălzire, climatizare și iluminat, dar și reparații la elementele structurale, la acoperiș, terase exterioare și căi de acces. Alte tipuri de lucrări sunt cele de recompartimentare a unor spații interioare și cele prin care întreaga clădire va fi adusă la standardele de funcționare din punctul de vedere al siguranței la incendiu.

Termenul pentru realizarea contractului este de 15 luni, din care 3 luni sunt alocate elaborării proiectului tehnic, 11 luni va dura execuția lucrărilor și o lună va fi destinată raportului de audit energetic. (vezi video 4)

 loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+2 #1 Raoke Kaka 21-08-2019 17:37
Iar îl văd pe moldoveanul analfabet în poză. Ce păzește nenorocita aia de „justiție” rrrumânistaneză ? Așteaptă doar să se pensioneze, nenorociții, n-ar mai avea zile cine le-a dat aceste pensii și beneficiarii acestora!!!
Citat | Raportează către un administrator
Brașovean
+2 #2 Brașovean 21-08-2019 18:15
Și ȘPAGA ? Câtă ȘPAGĂ primiți cei din poză ?
Citat | Raportează către un administrator
rammstein
+3 #3 rammstein 21-08-2019 20:12
afacerea skoda....afacer ea farmacia....afa cerea termo.....oare la cate furturi se trezesc magistratii ??>....cu cat furi mai mult in republica teleorman ,ca atat scapi mai usor ..adica te uita ...ai sictir...
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Comparty

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Joi, 29 Iul 2021
Euro   Euro   EUR   4.9209   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1443   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7815   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5608   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2322   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3226   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5160   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.1600   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Sunteţi de acord cu limitarea vitezei maşinilor în Braşov la 30 km/h?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter