myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

163 de proiecte în valoare de 1,5 miliarde lei, finanțate cu fonduri europene în județul Brașov

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, a anunțat astăzi că la nivelul comunităților din județul Brașov există semnate 163 de contracte, valoarea acestora fiind de 1,5 miliarde de lei, din care peste 928 de milioane de lei reprezintă bani europeni.

Potrivit ministrului, cele 163 de contracte semnate până astăzi sunt aferente Programului Operațional Regional (POR) – 128 proiecte, Programului Operațional Capital Uman (POCU) – 15 proiecte, Programului Operațional Competitivitate (POC) – 9 proiecte, Programului Operațional Capacitate Administrativă (POCA) – 7 proiecte, Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM) – 4 proiecte.

„Brașovul este un județ dinamic și mă bucur că astăzi putem vorbi despre un număr semnificativ de contracte de finanțare semnate și de bani care deja intră în economia locală. Vom sprijini județul Brașov pentru ca volumul acestor finanțări să crească pentru alte proiecte majore. Este îmbucurător faptul că cele 163 de contracte sunt distribuite în comunități din întregul județ, la Bod, la Hărman, la Ormeniș, la Zărnești, Râșnov șamd. Mă bucur că banii europeni ajung acolo unde este nevoie de ei, să finanțeze idei și proiecte ale celor îndrăzneți, făcând viața oamenilor mai bună. La nivelul județului Brașov începem să vorbim despre performanță în atragerea banilor europeni, de experiență in proiecte mari și de asigurarea finanțării pentru acoperirea nevoilor cetățenilor și a autorităților publice. Aceasta este misiunea noastră, a celor care lucrăm cu bani europeni”, a declarat Roxana Mînzatu, Ministrul Fondurilor Europene.

Roxana Mînzatu a prezentat și o listă a celor mai importante 10 proiecte finanțate cu fonduri europene, cu impact major asupra dezvoltării județului Brașov. Potrivit ministrului, proiectele de infrastructură rutieră din județul Brașov reprezintă priorități pentru Ministerul Fondurilor Europene, aceasta amintind de finanțarea unui tronson recent lansat al autostrăzii Comarnic-Brașov, de modernizarea drumurilor interjudețene DJ104A – DJ105C – DJ105P (un drum cu valoare turistica uriașă, care se desfășoară în paralel cu Munții Făgăraș) precum și de modernizarea drumului interjudețean Covasna-Brașov. Totodată, cu fonduri europene se realizează și Faza a II-a a construcției variantei de ocolire a Municipiului Brașov, precum și modernizarea drumului județean DJ104L Dacia-Viscri-Bunești.

Fonduri semnificative primesc și proiectele din domeniul Sănătății, așa cum este cazul proiectului de modernizare, dotare și eficientizare energetică a Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie, Dr. I. A. Sbârcea din Brașov sau proiectul de eficientizare energetică a Spitalului Dr. Caius Tiberiu Spârchez.

Roxana Mînzatu a subliniat în final determinarea si deschiderea cu care Ministerul Fondurilor Europene urmărește finanțarea proiectelor majore aflate în pregătire pentru județul Brașov: extinderea rețelei de apă și canalizare de către Compania de apă Brașov și Aeroportul Brașov-Ghimbav.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Lun, 10 Mai 2021
Euro   Euro   EUR   4.9259   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0492   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7056   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4955   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2293   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3424   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5185   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.5300   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Anunturi MyTEX

Credeţi că ar trebui să se rennţe la purtarea măştii în exterior?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter