myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Contract pentru reabilitarea și modernizarea Colegiului Tehnic „Maria Baiulescu”. Proiectul depășește 14 milioane de lei

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Contractul de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea Colegiul Tehnic „Maria Baiulescu”, de pe strada Castelului din municipiul Brașov, este semnat, astăzi, în cadrul unui eveniment la care a fost invitat să participe Simion Crețu, director ADR Centru. 

Acest proiect este finanțat prin Programul Operațional Regional, Axa prioritară 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4.4 - investiții in educație și formare, inclusiv in formare profesională, pentru dobândirea de competente și învățare pe tot parcursul vieții, prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare; Obiectiv specific 4.5 - Creșterea calității infrastructurii educaționale relevante pentru piata forței de muncă.

Declarații

Primarul George Scripcaru și directorul general ADR Centru, Simion Crețu, au semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Reabilitare și modernizare Colegiul Tehnic Maria Baiulescu”.

„Semnarea acestui contract de finanțare reprezintă un frumos cadou de Crăciun pentru Brașov și, în primul rând, pentru elevii și profesorii de la acest colegiu tehnic, care vor avea, după finalizarea lucrărilor, cele mai bune condiții de învățare și predare. Pentru Municipalitate, una dintre direcțiile prioritare de dezvoltare ale orașului este educația. De aceea investim foarte mult în ceea ce înseamnă infrastructura pentru învățământ. Nu poți să te aștepți ca un oraș să se dezvolte, dacă unul dintre pilonii pe care se sprijină această dezvoltare, educația, nu are la dispoziție tot ceea ce este necesar. Colegiul Tehnic «Maria Baiulescu» este una dintre unitățile de învățământ care a înțeles că trebuie să existe o corelare între educația copiilor și piața muncii. Și pentru acest motiv, mă bucur că primul proiect pe AXA IV vizează această școală”, a declarat domnul primar George Scripcaru.

„Pentru a realiza cât mai repede această investiție, următorul pas constă în contractarea execuției lucrărilor propriu-zise. Acest proiect asigură modernizarea ofertei educaționale pentru mai mult de 600 de elevi, completând inițiativele administrației locale brașovene, care derulează și alte proiecte importante pentru comunitate. În acest municipiu se atrag fonduri europene pe multe paliere socio-economice. Investițiile în educație și sănătate vor convinge populația că se folosesc bani europeni pentru creșterea calității vieții. La nivel regional, prin Axa Prioritară 10, susținem multe investiții de acest gen, de la grădinițe, la școli gimnaziale, de la licee și școli profesionale, la universități, în acest moment având deja contractate 35 de proiecte, a căror valoare totală depășește 280 milioane lei”, a declarat și directorul ADR Centru.

Proiect de peste 14 milioane de lei

Proiectul prevede consolidarea, reabilitarea și modernizarea corpurilor de clădire A și B aparținând colegiului și dotarea acestor spații cu echipamente și alte dotări necesare procesului de învățământ.
Deficiențele semnalate în suprastructura sunt mai ales generate de vechimea construcției și de lipsa unei întrețineri corespunzătoare: umezeală accentuată la demisol, la pardoseală și pereții din zidărie de cărămidă și beton; fisuri nesemnificative în pereții de cărămidă; igrasie la pereții de fațade, la partea inferioară; zone cu tencuială expulzată.

Valoarea totală a proiectului este 14.325.259,80 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate de MDRAP - AM POR: 4.014.776,76 lei. 

Despre colegiu

În prezent, activitatea didactică în această instituție de învățământ se desfășoară în două schimburi, în schimbul întâi funcționând 15 clase de liceu zi și șase clase de învățământ profesional, iar în schimbul al doilea trei clase liceu seral și o clasă de învățământ postliceal.
Această construcție a fost edificată în anul 1770.
Colegiul Tehnic „Maria Baiulescu” funcționează ca unitate de învățământ profesional şi tehnic, având specializările: coafor stilist; tehnician designer vestimentar; tehnician în industria pielăriei; tehnician în industria textilă şi tehnician în turism, în forma de învăţământ de zi şi seral. În anul 2017-2018, s-au înscris 602 elevi într-una dintre formele de învăţământ ale colegiului. În cadrul programului de învăţământ dual funcţionează clase de bucătari (45 locuri), ospătari (45 locuri) și lucrători hotelieri (30 locuri), în parteneriat cu 15 agenţi economici importanţi din domeniul HoReCa din judeţul Braşov. În cadrul colegiului se aplică modelul european „Cool Academy” care oferă elevilor posibilitatea angajării pe perioada week-end-urilor și a vacanțelor în cadrul unităților de practică, prioritate la angajare după finalizarea școlii profesionale, învățarea unei meserii în condiții reale, având contact direct cu clienții și echipa de angajați.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
0 #1 Barbu Gh. 19-12-2019 13:43
Ce mă amuză când un semianalfabet cum este Scripcaru se bagă în seamă cu probleme din învățământ.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
deepawali

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Mie, 24 Feb 2021
Euro   Euro   EUR   4.8743   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0100   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6714   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4221   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2288   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1892   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4922   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   135.5200   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că, în momentul în care va fi gata Pasajul Fartec, va avea cineva tupeul să-i taie panglica?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter